Kadına şiddet uygulayan erkeğin bu tutumunun altında ne yatar sorunsalı

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Aile geleneği. Ülke gerçeği.

İlk okuldayken öğretmenimiz bize soru sordu. Bilemeyenleri de tahtaya kaldırdı. Ben de aralarındaydım. Sonra eline bir metre uzunluğundaki ahşap kaplamalı, içi demir levhalı cetveli aldı ve bize bir sıra dayağı çekti. Küçücük ellerim o kadar acıdı ki, akşam uyuyana kadar acısını his ettim. biz böyle eğitildik. Büyükler küçükleri eğitmek için döver. Kocalar da karılarını döver.

Aile geleneği. Ülke gerçeği.

İlk okuldayken öğretmenimiz bize soru sordu. Bilemeyenleri de tahtaya kaldırdı. Ben de aralarındaydım. Sonra eline bir metre uzunluğundaki ahşap kaplamalı, içi demir levhalı cetveli aldı ve bize bir sıra dayağı çekti. Küçücük ellerim o kadar acıdı ki, akşam uyuyana kadar acısını his ettim. biz böyle eğitildik. Büyükler küçükleri eğitmek için döver. Kocalar da karılarını döver.

Buna katılıyor musunuz peki?

-Kadına fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayan [ARGO]şerefsizin önde gidenidir[/ARGO] benim gözümde.
Anneniz tekme tokat dayak yediğinde ne hissedersiniz? O anı hayal ettiğinizde bile katlanan öfkenizi tahmin edebiliyorum.
Kadına şiddet uygulayan atık israfının savunulacak asla bir tarafı yok.
Serçe parmağı olan cinsel organlarının acizliğidir altında yatan neden,
Kadınlar da eskisi gibi pasif değil artık eskidendi o tokadı yeyip oturmak.
Hiç kimseye muhtaç olmamak gerek,o kapıyı çarpıp gitmek zor değil.
Bekara boşamak kolay deyip durmayın,emeğe saygım sonsuz ama o harcadığın emeklerin boşa gidiyorsa çabalamanın anlamı yok,öyle bir evliliğe saygı sevgi göstereceğinize kendinize saygınız olsun.
-Çok fena sinirlendim ben ya,tatil zamanları müge anlı'yı izleyince böyle oluyorum.-

Özellikle bu şiddeti coğrafyasal olarak değerlendirdiğimde bu coğrafyadaki erkeklerin %60'ı kesinlikle Paranoid kişilik bozukluğuna sahip hastalar. Türk erkeklerin de kadınına güveni yok ve bu tür erkekler de nedense karşısındaki herkesi kendisi gibi biliyor, işin en acı gerçeği bu. Kendisinin yediği "halt"ları kadınının da yiyeceğini düşünüyor. Bilinç altı,cahillik ve ileri bir empati Erkekleri Paranoid kişilik bozukluğuna itiyor.
<-----Linç Yiyilecek bölüm açılıyor ----->
Mesela doğmatik inanışlar da insanı şiddete itebilir. Özellikle Arap coğrafyası ve Arap kültürünün empoze edilmeye çalışıldığı bazı Türk toplumlarında da kadına şiddet ön plandadır. ( bknz: Nisa-34)
Aynı olaylar yine hristiyanlık inanışında da kadınların cadı ilan edilmesi ile yaşanmış.
<-----Linç Yiyilecek bölüm kapatılıyor ----->

Çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiniz sizin elinizde. Cahil anneler cahil bireyler yetiştirir. Çocuğunuzun gelecekteki karakteri sizin elinizde. Siz boş verirseniz sokağın eline düşerler. Okul eğitimi sadece ve sadece bilgi kazandırır. Karakter oluşumu üzerindeki etkisi zayıf kalıyor. Bir öğretmen zaten 30 çocuğun yetiştirlmesiyle fazlasıyla zorlanır. Batılı gibi yaşayan ve öyle düşündüğünü sandığınız kişiler bile hep o cahil yüzlerini gösterirler. Çocukken bir insanın içine kazınanlar ömür boyu etkiler (Hard coded). Sonradan öğrenilenler kişilik geliştikçe daha kolay düzeltilebilir. Çocukları ve gelişimlerini daha ilk yaşlardan itibaren ciddiye almakta yarar var.

Cocuk yetistirmek sadece anne isi mi?

Ilerde siddete meyilli olan insanlar,cocukken anneden siddet gören cocuklardir.
Bütün cocuk egitimin stresi,mükemmel bir sekilde cocugu büyütme arzularinin agirligi annelerin omuzlarinda.Bu denli sorumlulugu hele bu zamanda sadece anneye yüklemek büyük bir vicdansiz ve adaletsizliktir.
Saygisizlik da cabasi.
Cocuk annenin isyanlari ve stresi altinda büyüyor.Siddet sadece el ile olmuyor.
Seni doguracami tas dogursaydim,Senin yüzünden babandan bosanamiyorum vsvs.Bunlar sadece birer örnek.
Baba da egitimde son derecede elinden geleni yapmali.Kadina saygiyi göstererek ögretmeli.
Tatli dil,güler yüz is sorunlarini eve tasimama,ara sira cocuklari alip gezmeye götürme,birlikte belirli aktiviteler yapmak gibi basit cözümler ile cocugun gelisimi positif olacaktir.Sevildigini de hiseder.
Karisini da ihmal etmemeli.Ve el kaldirmamali.Cocuk annesinin dövüldügünü izledigi an,algi mekanizmasi sevginin güc ve siddet ile elde edilebilecegini yönde calisiyor.Ve ömür boyu biöinc altina bu sekil yerlesiyor.
Erkeklerimiz kolayca topu annelere atiyor.Ne kadar ayip.
Ama cocuk basarili olunca benim cocugum diyor.Cogununda emegi olmasa bile.
He simdi iki üc kirik gelip calioz yaaaaa derler.
Inanin sizin isiniz cocuk yetistirmenin yaninda devede kulak.
2014 de bir anne 3 yasindaki cocugunu döve döve öldürmüstü Almanya da.
Bunu arastirinca nedenleri tam yukarda saydiklarimdir.

Korkmayin.
Kadina sevgiyi ve saygiyi göstermek utanilacak bir his degil.
Bilakis,gelecek nesillerin bir nevi saglikli gelismesi icin bir zorunluluk.
Ve kimse kimsenin mali degildir.

Annelerin çocuklar üzerindeki etkisi, özellikle ilk yaşlarda daha büyük. Çünkü anneler daha sabırlı ve daha şefkatliler. İstisnalar var sanırım.
Babaların kumarı oluyor, Alkolü oluyor, Futbolu oluyor, Arabası oluyor, Arkadaşları oluyor, Hovardalığı oluyor, Bilgisayar oyunları oluyor. Çocuklara fazla vakitleri olmuyor. İstisnalar vardır tabii ki.

“Kocalar da karılarını döver.”

Tmm ilerde kızın olursa damadına söylersin ( empati )

Son düzenleme:
Kimse kimsenin annesini agzina almasin bi zahmet.
Tesekkür.

O zaman şöyle düzelteyim, bazılarını da anaları yetiştirememiş, olmamış.
Bir ürün alırsın da bozuk, ayıplı çıkar, gider iade edersin ya şimdi bazı insanları anaları yetiştirememiş, bozuk üretilmiş bunları nasıl iade edicez bilmiyorum.

Geri