Kadına Karşı Şiddet Nasıl Önlem Alınmalı?

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
Merhaba, arkadaşlar Sizlere, bir tartışma konusu sunmayı istiyorum.. Günümüz Türkiyesinin en büyük sorunlarından, birisi olarak bilinen malesef Kadına karşı şiddeti tartışalım. Kadına karşı şiddet neden uygulanır? şiddetin tarıfı nedir? nasıl şiddet uygulanır? cözüm yolları nelerdir? Devletin bu konuda aldığı önlemi nasıl buluyorsunuz? kadına karşı şiddet ve devletin izlediği yol, ve şiddete uğruyan kadının ne yapması gerektiği, Gibi konuları hep beraber tartışalım.

Ben Bir şey anlatarak başlım Annemle Rahmetli babamın arasında gecen bir olay:D Samsunda Oluruz biz her yaz Fındık bahcelerinde Otlar olur önce onlar bicilmeliki Rahatca fındık Toplayasın Tırpan denen bir araç var işte babacım kesti Bicti Onla otları eve geldi annem vay anam yanlış yerden başladın bunlar , bir kavgaya başlıo:D Yemin ederim yılın kavgası olucak cinsten neyse Babam anneme Tırpanla koşuyo annem kazmayla :D Anlatmak istedim biz bayanlardada suç var az cenemizi tutsak:D diyorum .Gelelim ülkemizdeki kadın Haklarına evet yetersiz Şuan hükümet baya gelişmeler sağladı bu konuyla alakalı eskiden 3 den fazla kadın milletvekili varken şimdi bu sayı baya bir arttı .Demek istedim şiddete hayır ama birazda biz bayanlardada var:D

Bayanlarda, ne olursa olsun şiddet her 2 taraf icinde yanlış bence. cözüm yolu bu değil. Bence bu konunun eğitimlede pek alakası yok. Yetiştirme ile alakalı birşey Ailede cocuk ne görürse ileride onu yapıyor..

aXi cim Çok güzeL anLattın . Benim çevremdem gördüğüm bi olay var. Adam okadar kıskançki işe felan giderken Kadını küçük çocuğuyla hergun ewe kilitliyor gidiyor akşam geliyor. Kadın aylarca aynı şeklde ewden dışarı hiç çıkmadı. Sonra bi gün anahtar araklamış kocası işe gidince Çıkıp hava almış biraz parka falan gitmiş ki annemlerle beraber.Adam geliyor tabi kadın ewde yok kıyamet kopuyor. Bu şekildede olmaz. Herşey dozunda yaşanmalı.Şiddete hayır diyoruz.

aXi cim Çok güzeL anLattın . Benim çevremdem gördüğüm bi olay var. Adam okadar kıskançki işe felan giderken Kadını küçük çocuğuyla hergun ewe kilitliyor gidiyor akşam geliyor. Kadın aylarca aynı şeklde ewden dışarı hiç çıkmadı. Sonra bi gün anahtar araklamış kocası işe gidince Çıkıp hava almış biraz parka falan gitmiş ki annemlerle beraber.Adam geliyor tabi kadın ewde yok kıyamet kopuyor. Bu şekildede olmaz. Herşey dozunda yaşanmalı.Şiddete hayır diyoruz.

Cok haklısın canım. birde şu dikkatimi cekti kadınlara karşı şiddet icin Türkiye cok büyük bi eylem yapmadı bence. Köklü ve cok büyük bi eylem yapılırsa. Herkese asıl tepki gösterilir hemde. dayanışma olur.

Bakın bir örnek daha size.) abim benim polis onun anlattığı birşeyi anlatım karıkoca kavga ediyor ve komşuları hemen polisi arıyor abim ve arkadaşalrı olay yerine gidiyor ve abim diyorki kadın tanınmıcak halde saçları yonulmuş kafada sac bile kalmamış adamı aldık gidiyorz ambulans çagırdık, kadın demişki:) karıkoca kavgası size ne ben şikayetci değilim:) Çok ezik kesim bayanlar Bunun içinde çalışmaları ve okumaları lazımki kendi ayakları üstünde durabilsinler kendi ayakları üstünde durmayan bir kadın ezilmeye mahkumdur:)

Emrecim 3 5 kişinin ayaklanmasıyla olmuyor işte.Malesefki duyarsız milletiz.Ben rahatım banane diyorlar.haberlerde izlediklerinde aa yazık günah vs gibi sözcükler dökülüyor dudaklardan.madem oyle kalk sende destek ver ama nerde.

Her Anlatılan Olaylar Her Yerde Maalesef Var ve Şahit Olduklarımızda Var Ne Yazıkki Sadece Konuşuluyor Hiçbir Çözüm Yok Görunurde Mecliste Kadın Milletvekillerimiz Arada Çıkıp Konuşuyorlar Anlatıyorlar Ama Bi Sonuç Alınamıyor Geçmişimizden Gelen Ata Erkil Aileden Dolayı Belli Bir Baskı Hep Var Bunun Demokratı Yada Muhafazakarlığı Değişmiyor değişimde Çok Azda Kalıyor , Düzelirmi İnş. Diyoruz Ama Ne Yapıyoruz Sadece Konuşuyoruz aXi nin Abisinin Anlattığı Olay Acı Gerceğimiz "Karı Koca Arasında Olur Size Ne" :S
Şiddetin Her Turlusu (Savaş Durumu Hariç) Çok Kötü...

Bu konudaki derneklerin, büyük caplı bi eylem yapıp kadınların sesini duyurması, lazım vede, Kadına el kaldıranın ciddi cezalara tabi olması gerek.

Gamse, Eğitimden Başka cözümü yok diyosun ama Doktorlardanda Mühendislerdende Şiddete, Başvuran oluyor tamam Eğitimde büyük bir etken ama tek taraflı bakmamak lazım bence..

Eğitim Her Yönden Şart Ama Şiddet Eğitim Takmıyor Çok Eğitimli Dediğimiz Avrupa da Bile Şiddet Var Hemde İşkence Derecesinde Bu Tamamen İnsani ve Vicdanı Yapıya Dayalı Öyle Yere Geliniyorki Sizi İlgilendirmez Söylemi Basta Hep...
Belki Ailelerin Çocuklarını Eğitirken İnsani Vicdani Duygularını Kuvvetlendirmeleriyle Zamanla Yetişen Yeni Nesiller de Şiddet Azalır Kaybolurmu İmkansız...

Bu karakter meselesidir, Savunmasız ve zayıf insanlara el kaldırmak ancak karakteri oturmamış insanların işidir. Bu tarz hareketlerde bulunan insanlar için malesef yapılacak çok şey yok gibi düşünüyorum. Ama inşallah buna bir çare bulunur. Ki unutulmamalı ki o kadınlar kurtuluş savaşımızda en az erkekler kadar bu vatanı savunmuş emekçi insanlarımızdır. Bu tarz hareket eden insanlara şahsi düşüncem Çok ağır caydırıcı ceza verilmesi gerekiyor

Esini Cocugunu Doven Adam Zaten Psikolojikmen Rahatsizdir. Terapi Gormesi Lazimdir. Kendini Dusuk Goren(Guclu Gormeyen),Kendini Degerli Gormeyen Erkek Boyle Seyler Yapar. Bircok Kadinda Sikayet Etmeye Korkuyor Cunku Maddi Durum Olarak Eslerine Bagli Malesef Turkiyedeki Bircok Kisi. Kendi Ayakkarinda Durabilselerdi Bi yardim Eli olsaydi Zaten Tek bir Dakika O Kisiyle O Durumda Olmazlardi. Kadin SiginmaEvlerine Gitseler Ne Kadar Kalabilirlerki ? Bence Bayanlarin Bi Meslek Sahibi Olmasi Lazim. Ilk Basta Bunun Icin Caba Gosterilmesi Lazim Diye Dusunuyorum.

Kadınlara insan muamelesinin yapılmadığı bir toplumda şiddet kaçınılmazdır.Duygduğumuz veya okuduğumuz şiddet örnekleri belki de %5'i. Daha niceleri var bilmediğimiz. Azaltılabilir ama tamamen yok edilemez malesef.

Kadına şiddet uygulayan erkeğe de şiddet uygulansın aynı ölçüde. Çivi çiviyi söker demişler. Olmadı ibret-i alem için tekme tokat dövülsün meydanda. O da olmazsa daha küçük ölçekli ama işlevsel bir yola başvurulabilir; Yaptırım...

peki erkeğe şiddete ne demeli :D :D
4 senedir dır dır dır dır :D :D

Geri