Kadın sürücülerin trafikte tehlike saçtığı söylenir - Gerçekten de öyle mi?

Konu sahibi son olarak 2753 gün önce görüldü
Kadınların sürüş hataları nedeniyle ''trafikte tehlike saçtığı'' iddiası, istatistiklere göre pek gerçeği yansıtmıyor

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ''Trafik Kazaları-2007'' istatistiğine göre, 2007 yılında trafik polisinin sorumluluk bölgesinde, 86 bin 947'si ölümlü-yaralanmalı olmak üzere 749 bin 434 kaza meydana geldi. Kazalarda toplam 3 bin 462 kişi yaşamını yitirdi, 149 bin 814 kişi yaralandı.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarına, 133 bin 778 sürücü karıştı. Bu sürücülerin yüzde 95'ini erkekler, yaklaşık yüzde 5'ini kadınlar oluşturdu.

127 bin 868 erkek sürücünün 1.332'si söz konusu kazalarda yaşamını yitirdi, 55 bin 765'i yaralandı. 5 bin 910 kadın sürücünün ise 24'ü hayatını kaybetti, 2 bin 762'si yara aldı.

Ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan sürücülerin ehliyet sınıfları incelendiğinde, sürücülerin yarısının ''otomobil, minibüs, kamyonet'' kullanımı için gereken B sınıfı ehliyete sahip olduğu görülüyor. Kadın sürücülerin neredeyse tamamı, bu ehliyet sınıfı içinde yer alıyor.

Söz konusu kazalara dahil olan kadın sürücülerden hiçbirinin iş makinesi (G sınıfı) ehliyeti bulunmuyor. Traktör ehliyetine (F sınıfı) sahip, tek bir kadın görülüyor. 21 kadının kamyon (C sınıfı), 61'inin otobüs ehliyeti (E sınıfı) olduğu dikkati çekiyor.

Şehirlerarası yollarda seyreden kamyon ve otobüs şoförlerinin neredeyse tamamının erkek olduğu gözetilerek, yalnız otomobil sürücüleri arasında oranlama yapıldığında da ölümlü-yaralanmalı kazaya karışan 66 bin 629 sürücünün 61 bin 492'sinin erkek, 5 bin 137'sinin kadın olduğu görülüyor.

Peki Siz ne düşünüyosunuz ??

kadınlar erkeklere göre bin kat daha düşünceli.. bence. Daha dün basıma gelen bir olayı anlatayım..

Ankara ulusta karşıya gecıyorum otoyolda, acele etmiştim daha kırmızı yanmamıştı. geçeyim dedim tam geçerken bi arabanın aynası koluma hafif dokundu geçti.. ileride araba durdu bende yürüyorum Tartişicağiz diye düşündüm sonucta benım hatam vardı içinde bayan oldugunu gördüm, öyle mahcup olmus bir şekilde bana özür diledi Sonradan düşündümde acaba bir erkek olsaydı bunu yaparmıydı. :)

kadınlar erkeklere göre bin kat daha düşünceli.. bence. Daha dün basıma gelen bir olayı anlatayım..

Ankara ulusta karşıya gecıyorum otoyolda, acele etmiştim daha kırmızı yanmamıştı. geçeyim dedim tam geçerken bi arabanın aynası koluma hafif dokundu geçti.. ileride araba durdu bende yürüyorum Tartişicağiz diye düşündüm sonucta benım hatam vardı içinde bayan oldugunu gördüm, öyle mahcup olmus bir şekilde bana özür diledi Sonradan düşündümde acaba bir erkek olsaydı bunu yaparmıydı. :)
yapmazdı sanırım:)

Kadınların trafik kurallarına uyma konusunda Erkeklere oranla daha dikkatli oldukları su götürmez bir gerçek Fakat araba kullanmak hernekadar sonradan öğrenilsede içgüdesel bi yetenek oldugu kanaatindeyim.Sanırım bu yetenek Erkeklerde biraz daha fazla

Geçen gazetede bi resim gördm ortada kazayı yapan bentley , vurduğu arabalar sırasıyla mercedes s , ferrari f430, aston martin ve son olarak porsche. hasar=60 bin dolar ( 100 bin tl) sürücü bayan :D

Sürücülük başarısı konusunda erkeklerin daha başarılı olduğu tartışılmaz bir gerçek ama kurallara uymaya özen gösterme ve kibarlık konusunda bayanlar daha iyi kesinlikle. :)

Kadınlar trafikden men edilmeliler ehliyetlerini kasapdan almış gibiler :D

Erkek gibi söförüm o kadarda iddialiyim :D Alirim anahtarinizi beyler :p

Bu biraz yetenek meselesi.

Erkek gibi söförüm o kadarda iddialiyim :D Alirim anahtarinizi beyler :p

Bu biraz yetenek meselesi.

Benim ehliyetim yok ama direksiyon başında bayan görünce bi geri çekiyorum kendimi :d
Pek yol verenine rastlamadım zaten de geç diyen karar değiştirip sen geç hareketlerine giriyor
tırsıyorum :d Beceremiyorlar ben bunu bir bayan olarak söylüyorum.

Kadın kadındır her konumda ve her yer tehlike saçabilme potansiyellerı var valla .
ama şuda var trafikte kurallar açısından en azından bizden daha özenlı ve dıkkatlıler .

Sürücü değilim, bilemiyorum. Taksicime 1 sorüm, buraya yazarım yorumunu.​

Hepsi diyemem ama yoğun trafikte bir ayna uçurmuşluğum var.:)
Oğlum daha güzel kullanıyor açıkçası.

Her seferinde trafiği birbirine katıyorum :D

Bunları söyleyenler de erkolar ciddiye alınmayacak kişiler

• Alkış
Tepkiler: ne
Bunu söyleyenlerin burnunda sivilce çıksın

Geri