Kadın peygamberlerin yolundan giden Anadolu-Hıristiyan inancı: Montanizm

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Kadın peygamberlerin olduğu inancı nerede okumuştum, neydi o? diye, 86 saattir kendi başımın etini yiyordum, sonunda buldum, NTV tarih'in Mart 2010 sayısında çıktı karşıma, ve tekrar kanım ısındı.
Birkaç sayfasını taradım.

Ben Montanizm'e geçiyorum, erko kuşkolardan cacık olmaz, peygamberliğe kadın eli! artık yeter, bayz.

ltiy40k.jpeg

gfzxibj.jpeg

3g0rktr.jpeg

n7ey7yj.jpeg

Semavi ve ozu bilinmeyen dinler de Kadin Peygamberler vardir.Bu yadsinamaz bir gercek.Ezcumle,İslam ulemasi tarafinsan ehli sunnet akidesinde kabul goren,meshur itikad alimi İmam Esari,eserlerin de kadin Peygamberler oldugundan dem vurur.Ve yine kitaplarin da isimlerini zikreder.

Islam dininde kadın peygamber var mı?

Öte yandan "Biz, senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik.49 ayeti de kadınların peygamber olamayacağına delâlet etmektedir. Ayrıca Kuran'da vahiy kelimesi, her zaman peygamberlik manasını ifade etmemektedir.

islama göre kadin peygamber yoktur

günümüzde lgbt-i ve feminizm alt dallarında inancını siyasi ideolojilere iliştirerek varlığını yaşatma amacındadır... salt özünde olsa tebaası olabilirdim.

baya bi peygamber var diyorlardı
kadın peygamber de olabilir

En azindan Jeanne d arc gibi olsalar seneler sonra bile azize ilan edilirlerdi fakat;

Tanrinin insani yaratma asamasinda bile kadin cinsiyeti kafasini karistirmisken.

Lilith'iydi havvasiydi derken olaylar karismis. Tekrar rafa kaldirdigi projeyi degerlendirmeye alacagini zannetmiyorum.

Kadin peygamber gondermeme sebeplerinden dolayi kendisine hak veriyorum.
Oda "ya allam yhaaa e bunlar inanmiooooooo" Serzenislerini dinlemek istememistir.

islamiyeti yanlis yönlendirmenin hiristiyanlara ve dinsizlere cok faydasi var
sapik dinliler butur olaylari ortaya atip insanlarin aklini karistiriyorlar
bak sen bile olabilir diyorsun

bilen ve inananlar icin cok net kurani kerimde terettüt yok
kuranda net bilgi vardir olabilir olmayabilir gibi sey yokdur

Konuda tutuklu kalakaldim.

islamiyeti yanlis yönlendirmenin hiristiyanlara ve dinsizlere cok faydasi var
sapik dinliler butur olaylari ortaya atip insanlarin aklini karistiriyorlar
bak sen bile olabilir diyorsun

bilen ve inananlar icin cok net kurani kerimde terettüt yok
kuranda net bilgi vardir olabilir olmayabilir gibi sey yokdur
Aga kuran da ismal türütte yok

konuda tutuklu kalmaya gerek yok
cümle müslüman bilir kadin peygamber yoktur

vahi alan kadinlar vardir
mesela h.z isanin annesi meryem anemiz gibi

Semavi ve ozu bilinmeyen dinler de Kadin Peygamberler vardir.Bu yadsinamaz bir gercek.Ezcumle,İslam ulemasi tarafinsan ehli sunnet akidesinde kabul goren,meshur itikad alimi İmam Esari,eserlerin de kadin Peygamberler oldugundan dem vurur.Ve yine kitaplarin da isimlerini zikreder.
Islam dininde kadın peygamber var mı?

Öte yandan "Biz, senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik.49 ayeti de kadınların peygamber olamayacağına delâlet etmektedir. Ayrıca Kuran'da vahiy kelimesi, her zaman peygamberlik manasını ifade etmemektedir.

islama göre kadin peygamber yoktur
Var mı yok mu ?

Ben cok yoruldum meram anlatmaktan.
Sirami deviriyorum.

şizofreni denen rahatsızlığın erkeklerde daha sıklıkla rastlanılan bi metabolizmik sorun olması nedenli olarak kadın peygamber olmaması normal. kadın peygamber olmamış ki inananı olsun ? arada böyle fantazi mezhepler çıkıyor işte.

gec dalgani
sen nekadar benimle dalga gecersen gec
kuranda genede şüpe yoktur

yooooooooooook
Ya seninle niye dalga geciyim haci .d ben senin inandigin meseleye bir sey demedim. Ve takdir edersin ki ismail turut harbiden kur-an da yok.

Geri