Kadın Erkek Tokalaşması Caiz Mıdır?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
18921940_1344426668945532_986552904983148845_n.jpg

Namahremin Bir Biriyle Tokalaşması

Bir erkeğin, yabancı (namahrem) bir kadınla tokalaşması haramdır, câiz değildir. Bunun haram olduğuna delâlet eden delillerden birisi de, Ma’mer b. Yesâr’ın-r.a rivâyet ettiği hadisi şerifte o şöyle buyurmuştur

“Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

[ لأَنْ يُطْعَنَ فيِ رَأْسِ أَحَدِكُمْ بِمِخْيَطٍ مِنْ حَدِيدٍ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَمَسَّ امْرَأَةً لاَ تَـحِلُّ لَهُ.] [ رواه الطبراني والبيهقي وصححه الألباني في صحيح الجامع ]

“Sizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır.” (Taberânî ve Beyhakî rivâyet etmişler, Elbânî de ‘Sahîhu’l-Câmi’; hadis no: 5045’de hadis sahihtir, demiştir.)

Hiç şüphe yok ki bir erkeğin yabancı (namahrem) bir kadına dokunması, fitnenin, şehveti galeyana getirmenin ve harama (zinâya) düşmenin sebeplerinden birisidir.

Hiç kimse sakın: “Ben iyi niyetliyim ve kalbim temizdir” demesin.Zirâ en temiz kalpli ve en iffetli nefis sahibi olan Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- kesinlikle hiçbir yabancı kadına dokunmamıştır.Hatta kadınlar kendisine biat ederlerken, erkeklerin ellerini tutar gibi onlarla biat etmemiştir.Onun kadınlarla biatı, ancak sözden ibâret olmuştur.

Oo. En sevdiğim konu. Tokalaşmak buysa, yalaşmanın üstü kalsın...

Simdi bir erkek bana elini uzatti diyelim ben ne yapicam o an
namahrem var kardeş olmasaydi şey yapardim mi dicem.

Nezaket kuralları ne güzel şey.
* bir bayan elini uzatmadıkça beyfendi uzatmamalı.

Gicikk oldugum bi durum. Elim havada kalinca neyi tutacam ben. Seytan diyo neyse.

Genelde yabancı bir kadının önce kıyafetine bakarım ve sonra yüzüne. Elini vermeycekse gözlerinden belli oluyor. Elini verecekse de gözlerinden belli oluyor.

Bir keresinde elimi uzattım kaldım öyle sap gibi :hıı: meğersem
beyfendi bu ÅŸekilde düşünüyormuÅŸ. Çok sinir olmuÅŸtum. Ama Noura ya katılıyorum bu olay başıma gelmiÅŸ olsa da​
Nezaket kuralları ne güzel şey.
* bir bayan elini uzatmadıkça beyfendi uzatmamalı.

öf bu na :D

Teksas git gide saf denistirio.
Dusundurucu.

Bir keresinde elimi uzattım kaldım öyle sap gibi :hıı: meğersem
beyfendi bu ÅŸekilde düşünüyormuÅŸ. Çok sinir olmuÅŸtum. Ama Noura ya katılıyorum bu olay başıma gelmiÅŸ olsa da​

öf bu na :D
Ah bide anlasam .d

[YOUTUBE]Ks4fEE8VoX0[/YOUTUBE]​
Onu benle garii bilir siz nebileceginiz kiii:liv:

Müslüman olmayana haram günah yok . Ateistlere Müslüman olmayanlara bir emir var iman etmek Müslüman olmayanlara içki içtiklerinden yada zina ettiklerinden değil iman etmediklerinden dolayı ceza uygulanacak .(ilmihal bilgisi)

omer seyfettin kasagi okuyorum cok heyecanli.

Teksas git gide saf denistirio.
Dusundurucu.
Müslüman olmayana haram günah yok . Ateistlere Müslüman olmayanlara bir emir var iman etmek Müslüman olmayanlara içki içtiklerinden yada zina ettiklerinden değil iman etmediklerinden dolayı ceza uygulanacak .(ilmihal bilgisi) Günah sevap haram farz vacip sünnet mekruh müfsid müslümanlar için

Geri