Kadın erkek ilişkilerinin güncel sorunu

Konu sahibi son olarak 808 gün önce görüldü
Aslında sorundan ziyade bana kalırsa sorunlara karşı bakış açısı zamanla değişmiştir.
Yani elbette sorunlar çıkacaktır, soruna odaklanıp çözüme ulaşma isteği yerine karşındakini suçlayıp haklı pozisyona geçmek için daha çok çaba verilmektedir.
Yoksa sorunsuz ilişki elbette zor ama sorunu karşıya alıp birlikte hareket etmek çok önemli.

-hatun ve ben-
her türlü sorunun üzerine eğiliriz yetmezse çömeliriz ve konuşarak çözeriz. ben bazen çömeldiğim yerde kalırım, mesela dünkü romantizm örneğinde olduğu gibi... çünkü cancağızım evirir çevirir konuşmayı benim onu nazladığım bir aşamaya getirir. ghkjfhjk

sabah mesaim bitti gelecek vardiya için enerji depoluyorum .p

karşı tarafı anlamak için dinlemiyoruz.
karşı tarafı suçlamak ve açığını yakalamak için dinliyoruz, ne anlatıyordan çok biz ne anlamak istiyoruz ona odaklanıyoruz.
haliyle sorun çözmemiz mümkün olmuyor.
bizler ilişkilerimizde insanlarla yokuş çıkmak yerine insanlara yokuş olmayı seçiyoruz.
bir nevi aşk alanını kendi savaş alanımıza çeviriyoruz sonra başlıyoruz galip gelmek için savaşmaya.

Neye göre kime göre, karşındaki insanın seninle aynı yolda yürümek istemediğini gördükten sonra dünyaları da önüne sersen olmayacaktır, olmaz.

Bir yükün altından kalmak, bir sorumluluğa göğüs gerebilmek bireysel şekilde kolayca aşılabiliyorken biz kavramında iki elden biri eksik kaldığında olmuyor.

Kişinin her şeyden önce kendi verdiği sözün altında ezilmemesi gerekiyor...

Seviyorsak dinleriz.
Sayıyorsak dinleriz.
Endişeleniyorsak dinleriz.
Beklentimiz varsa dinleriz.

Arada bu saydıklarımdan hiç biri yoksa, hakkımızı koruruz.

insan arkadaşlarına çevresine
gösterdiği anlayışı hoşgörüyü sevgilisine göstermiyor
nasılsa seviyor

Teknoloji, bunun sayesinde herhangi birine ulaşabilmenin kolaylığı. Bu kolaylık da ilişki toleranslarının oldukça dar bir alanda kalmasına yol açıyor. “Her zaman daha iyisi vardır.” düşüncesi, teknoloji katalizörüyle kuvvetlendirilmiş şekilde, maalesef yapılandırılmış tüm bağları kesip atabilecek bir makas olacaktır. Bu makası kullanıp kullanmamak tarafların ikisinin de sahip olduğu bir koz. Bir batak oyununda olduğu gibi ilişkilerde de kozu kuvvetli olan değil, vaat ettiğini veren kazanır.

Bence en büyük sorun para. Parasızlığın getirdiği problemler diğerleri…

"kadın erkek ilişkilerinde cinsel sorunlar" olarak okudum başlığı.

kari koca acik ve net birsekilde birbirleriyle konusup birbirlerini dinlerse hic bir problemleri kalmaz

kari koca arasina girmeyin onlar bi sekilde anlasirlar

yalnızlıktan ya da yaralarını saracak birine duyulan ihtiyaçtan bir ilişkiye başlamamalı mesela

ve tutumlar, yegane belirleyici, bitmesinde ve devam etmesinde o ilişkinin

sorunlardan daha çok üzerinde durulması gereken bir konu

Geri