Kadın çalışmalı mı?

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü

Kadın çalışmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    89
Birlikte bir hayat geçireceğim insanın çalışmasında bir sakınca bulmam ancak durumum yeterli ise ve imkanımızda yeterli seviyede ise çalışmasın evinde dinlensin otursun.

Evet calismali bunu sadece maddi acidan ele alamayiz sosyal bi hayatida olmali disarda arkdas cevre vs.

Kesinlikle çalışmalı ve kendi ayakları üzerinde durmalıdır. Sonuçta bir hayat yaşıyoruz ve kimse kimseye baki değil.. Bugün eş bakıyor olabilir ama ölüm var, hastalık var.. Ne olacağı belli değil..

Çalışmalı. Kendi ayakları üzerinde durabileceğini bilmeli, herkese de göstermeli. İster kabul etsinler, ister etmesinler çalışan özgüveni olan bir kadına erkeklerin de davranışları daha ılıman, daha sakin oluyor. O sebepten, kesinlikle çalışmalı..

herkes kendi maddi bağımsızlığını kurmalı. Evet !

hayir diyenleri kinamadan gecemeyeceim, kadini sadece eve ait biriymis gibi gormek onu objelestirmektir, evde otursun, evi toplayip yemek yapsin cocuk baksin. Bu kadinin butun ozgurlugunu, iradesini, kendi ayaklari uzerinde durabilme kabiliyetini elinden alir. Kadin evli de olsa,cocuklu da olsa, bekarda olsa calismalidir. Kendi kazandigini paranin tadini cikarmali, kontrol edebilmeli ve muhtac olmamalidir bir baskasina. kadini erkege muhtec edem sistem kadina baski uygulayip sindirir. her bir seye ihtiyac duydugunuz da gidip kocanizda para istemeniz demek butun kontrolun onda oldugunu gosterir, afedersiniz ama ben bunu kadina tasma takilmasi olarak goruyorum. ve calismasina izin verilmeyen ve calisamayan bayanlara uzuluyorum cunku bir emir komuta zinciri icerisinde surekli ayni seyi yapiyorlar. Ben kucuklugumden beri ne zaman danimarkaya fransaya gitsem calisirim, para kazanmasamda calisirim. ben agir bir hastalik gecirdim o zaman dedemin yaninda kaldim ve o donemde bile sabahlari kalkip komsularin kopeklerini gezdirip klinikte hastalari karsiladim. Her zaman da yaparim. O baska bir sey yapip yararli olabilme duygusu kadar guzel bir duygu yok bence, ha bu demek degil kadin cocuklarina bakmaktan evle ilgilenmekten haz almaz ancak surekli bu dongu icerisinde yasanilmaz, iki arkadasimin annesi calismiyor, ve su an depresyondalar. Ha cocugu oldumu belki cocuk belli bir yasa gelene kadar ara vermek isteyebilir acikcasi ben cocugum olsa soyle cocugum 4-5 yasina falan gelene kadar yaninda olmak isterdim o ayri ama tamamiyle kopmamali is yasamindan.

Kisacasi kadin calisabildigi sure boyunca calismali.

hayir diyenleri kinamadan gecemeyeceim, kadini sadece eve ait biriymis gibi gormek onu objelestirmektir, evde otursun, evi toplayip yemek yapsin cocuk baksin. Bu kadinin butun ozgurlugunu, iradesini, kendi ayaklari uzerinde durabilme kabiliyetini elinden alir. Kadin evli de olsa,cocuklu da olsa, bekarda olsa calismalidir. Kendi kazandigini paranin tadini cikarmali, kontrol edebilmeli ve muhtac olmamalidir bir baskasina. kadini erkege muhtec edem sistem kadina baski uygulayip sindirir. her bir seye ihtiyac duydugunuz da gidip kocanizda para istemeniz demek butun kontrolun onda oldugunu gosterir, afedersiniz ama ben bunu kadina tasma takilmasi olarak goruyorum. ve calismasina izin verilmeyen ve calisamayan bayanlara uzuluyorum cunku bir emir komuta zinciri icerisinde surekli ayni seyi yapiyorlar. Ben kucuklugumden beri ne zaman danimarkaya fransaya gitsem calisirim, para kazanmasamda calisirim. ben agir bir hastalik gecirdim o zaman dedemin yaninda kaldim ve o donemde bile sabahlari kalkip komsularin kopeklerini gezdirip klinikte hastalari karsiladim. Her zaman da yaparim. O baska bir sey yapip yararli olabilme duygusu kadar guzel bir duygu yok bence, ha bu demek degil kadin cocuklarina bakmaktan evle ilgilenmekten haz almaz ancak surekli bu dongu icerisinde yasanilmaz, iki arkadasimin annesi calismiyor, ve su an depresyondalar. Ha cocugu oldumu belki cocuk belli bir yasa gelene kadar ara vermek isteyebilir acikcasi ben cocugum olsa soyle cocugum 4-5 yasina falan gelene kadar yaninda olmak isterdim o ayri ama tamamiyle kopmamali is yasamindan.

Kisacasi kadin calisabildigi sure boyunca calismali.

Ellerin dert görmesin :icon_tebrik:

Tabi ki çalışmalı. Bir bayanın ekonomik özgürlüğe sahip olması en büyük haklarından bir tanesidir ve çok güzel bir şeydir.

kadını kendi haline bırakmalı bana göre, isterse çalışmalı isterse çalışmamalı. ne çalışan kadın hakkında farklı yargılara varmalı, ne de çalışmayan ya da çocuğuna bakmayı tercih etmiş bir ev hanımı hakkında ahkam kesmeli.

tabiyki çalışmamalı. kocası çalışsın harçlığını versin.

Kadınlar birer birey değil zaten hep böyle yapmaları gerekenler söylenmeli tartışılmalı ona göre hareket etmeli, ne gerek var çalışmasına? evde otursun yemek yapsın çocuklarına baksın kocasının sözünden çıkmasın! hatta izin vermezse dışarı bile çıkmasın. Kocası da canı isterse sever istemezse döver..

Kadin tabiki çalişmali
Kendi ayaklari uzerinde durabilmeli kimseye bagli kalmadan.​

Geri