Kadere İnanır mısınız?

Konu sahibi son olarak 584 gün önce görüldü

Kadere İnanır mısınız?

• Evet İnanıyorum

Kullanılan: 7 70.0%
  • Hayır inanmıyorum

Kullanılan: 2 20.0%
  • Bu konuda kafam karışık

Kullanılan: 1 10.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Evet Arkadaşlar Konu Gayet açık Kadere inanırmısınız..Ben öncelikli olarak cevaplayayım Ben Kadere Fazlasıya inanırım..Malum imtihan Dünyası ..Başımıza her an neyin geleceğini bilemeyiz ama gelene kader demek gerekiyor diye düşünüyorum ...Buyrun söz Sizde

şimdi bu konunun açıldığını görüyorsak bu forumca ortak kaderimizmi , yoksa bunu yönlendiren serzenish in mi marifeti

Kafam karışık biraz ama Allahtan gelen her şeye inanırım.

Allah'a inanan ve ben Müslüman'ım diyen kimse, kadere inanmak zorundadır.Çünkü Kadere inanmak, imanın dolayısıyla müslüman olmanın şartlarındandır.

Hem kadere inanmamak,hem Müslüman olduğunu iddia etmek olmaz.

Kader Kuran'da geçer. Genel anlamda Allah'ın ölçülü yaratması ve tabiat kanunları olarak geçer. Aynı zamanda hayır ve şerrin Allah'tan imtihan amacıyla geldiği de yazar. Bu açıdan kadere inanırım. Ancak insan iradesini inkar etmem. Seçime giren konularda aslında kaderimizi biz çizeriz. Doğru ve yanlış, iki seçenek istediğini seç özgürsün. Elbette sonucuna katlanmak şartıyla :)

Bu açıdan kadere inanıyorum. Ancak kaderci bir yaklaşıma sahip değilim.
Değişimi istemek lazım . .
Geleceği düşünerek ömrünü tüketmek ya da geçmişe üzülerek harcamak yerine, bence o anı değerlendirmek en doğrusudur.

Kişisel görüşüm bu konuda böyle :)

Kader Kuran'da geçer. Genel anlamda Allah'ın ölçülü yaratması ve tabiat kanunları olarak geçer. Aynı zamanda hayır ve şerrin Allah'tan imtihan amacıyla geldiği de yazar. Bu açıdan kadere inanırım. Ancak insan iradesini inkar etmem. Seçime giren konularda aslında kaderimizi biz çizeriz. Doğru ve yanlış, iki seçenek istediğini seç özgürsün. Elbette sonucuna katlanmak şartıyla :)

Bu açıdan kadere inanıyorum. Ancak kaderci bir yaklaşıma sahip değilim.
Değişimi istemek lazım . .
Geleceği düşünerek ömrünü tüketmek ya da geçmişe üzülerek harcamak yerine, bence o anı değerlendirmek en doğrusudur.

Kişisel görüşüm bu konuda böyle :)

Evet Kaderi bazen biz belirleriz size burada katılıyorum Güzel bir cevaptı Teşekkürler

Kader, karşımıza çıkan yollardan irademizle seçtiğimiz yoldur.Yani kader bizim tercihlerimizdir.Buna inanırım elbet.Kaderi yani seçimlerimizi önceden bilen Allah'tır.Bazen kader deyip hatalarımızdan sıyrılmaya çalışsak da bu yalnızca sorumluluk sahibi olamamızdandır.

Hadi hayırlısı bakalım

İnanırım bende, Kader doğrultusunda karşımıza seçenekler çıkıyor bunları değerlendirmekte bize kalmış:tatlı:

Heyt yavrum kadere inanmayan müslümanlarımız mı var :)
Şakadır herhalde veya küçük bir isyanmı demeli.

Kadere inanmak şartlardandır zaten. İnanmıyorum demek, İslam'ı terk etmek manasına geldiği için inanıyorum tabii ki.

Geri