Kadavranızı Bağışlarmısınız?

Konu sahibi son olarak 629 gün önce görüldü
Son birkaç gündür işyerindeki arkadaşlarımla öldükten sonra kadavramızı bagışlamayla ilgili tartısıyoruz.Net bir sonuca ulasamadık kimisi bagıslıyor kimisi dinen uygun olmadıgını varsıyor.
Sizlerede sormak istedim.
siz öldükten sonra kadavranızı yani bedeninizi bilimsel deneyler için bağislarmısınız?

Ben bağışlarım. Öldükten sonra bana bir faydası olmayacak bedenimin ^^ Sonuçta bu yaptığımız da kötü bir şey değil , eğitime bir nevi yardım sonuçta. Hiç düşünmem bağışlarım

Dusuncen guzel ama sonucta bir mezarın olmayacan ailen ve sevdıklerın seni zıyaret edemıyecekler.artı bunun dını boyutuda tartısılır.
Bende bagıslarım dıyorumum ama bunlarıda dusunmeden olmuyor.
He su var senın bedenınle belkı yuzlerce dr yetısecek dunyada ısım yapıcak bu ınsanı hayattayken mutlu edebılıyor.

Ben şahsen bağışlamam ailemi düşünürüm.

Ailem her özlemini gidereceği zaman nereyi ziyaret edecek ?

Dine karşı bi olumsuzluk yok diye biliyorum. Ayrıca mezarınızın olmasına gerek yok.

Örnek; Çanakkale´deki şehitler .) dua eden olsunda elbet yerini bulur =) dolayısıyla bende bağışlarım işe yarayacak her bir organımı.

Mezarın başına gittiğinde ordaki en büyük amaç ölmüş kişiye dua okumaktır ve dua sadece mezar başında yapılmıyor.

Dinen sakıncasını bilmiyorum ama bir faydası olacak ise bağışlarım neden olmasın.

Herkes bağışlarım diyor ama pek de bağışlayan yok. Hiçbir aile kolay kolay buna izin vermez, hele ki o acı anlarda..Bağışlamayı düşünmüyorum.

Ölsem bağışlamam :honk: Gerçi ölünce istiyorlar. Hayal ettim de bi an o laboratuvarlarda bir avuç insan kesecek biçecek falan. Yok töbe bağışlamam.

mezarin icinde yatan sizin bedeniniz, ruhunuz orada olmuyor curuyen kemikler ve kas dokularindan ibaret kaliyor oradaki sey, eger orada curuyecekse bagislamayi tercih ederim, tip ogrencilerine yardimi dokunur hic olmazsa

Benimle çürüğen bedenim bana faydası dokunmicak eğer bedenim birilerine faydası olacaksa bağışlarım neden bağışlamıym..

Parça pinçik edicekler ,mümkün değil :p

bağışlamam.

Yok ben bagislamam, benden esser kalmayacak sonra ne kadar ruh ve beden ayrida olsa bedenim o kadar yil surundu dunyada toprakda rahatca uyusun

Parayla bile sattırmam. Nitekim o da benim değil. Emânet asla bağışlanmaz!

Organ bağışlamadan farksız benim gözümde.. Doktorluk eğitimi alanlar için faydalı bağışlardım..

Organlarımı bağışlayabilirim ama bedenim.. Bilemiyorum.

Organlarımın tümünü bağışladım ben tamamınıda alsınlar yani kabulumdur :D

Geri