Kadavra olmayı düşünür müsünüz ya da yakınlarınızın böyle bir talebi olmasını nasıl karşılarsınız?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Kadavra bağışı hakkında toplumda farklı düşünceler mevcut ve en fazla dikkat çeken husus da dini çekincelerle sıcak bakılmamasıdır.

Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir?

Organ bağışına ne kadar sıcak bakarsam bakayım, nedense kendi bedenimi kadavra olarak bağışlama kısmına bir türlü sempati duyamadım ve bu sebeple de kendim için değil ancak ailemden talep eden olursa elbette bu vasiyeti yerine getiririm.

Ülkemizde kadavra bağışı konusunda sıkıntı olduğunu da biliyorum ancak kendimi bu fikre bir türlü alıştıramadım. Anatomistler arasında yapılan bir ankette de sadece % 30'u kadavra olmayı istiyormuş ve geri kalan kesim de benim gibi mesafeli duruyor. Şahsen neden böyle hissettiğimin sebebini çözemedim.

Organ bağışı için ise e-nabız üzerinden gerekli işlemleri başlatacağım.

Aslaaa istememmmm yakınlarıma da izin vermem:/
Yakınlarının vasiyeti olursa peki? Seni rahatsız eden nedir tam olarak?
Yakınlarım açısından kabul etsem de kendime gelince niye ters bulduğumu çözemiyorum.

Yakınlarının vasiyeti olursa peki? Seni rahatsız eden nedir tam olarak?
Yakınlarım açısından kabul etsem de kendime gelince niye ters bulduğumu çözemiyorum.
Istemem parçalanmasini yakinimda kimsenin böyle bir vasiyeti olamaz haa bıraksa vazgeçirmek için elimden geleni yapardim ve sanirim yerine getirmem ben öyle bir vasiyeti:/

Zaten oyleyim. Anasini avradini.

Bi cenaze töreni bekliyor ölenin yakınları. Alacak, yıkayacak, gtne pamuk sokacak. Yeşil örtüye sarılı tabutu omuzlayacaklar... Organ bağışında bile sonuçta size bir "beden'' veriyorlar gömün diye. Ama kadavrada geriye pek bişey kalmıyor gömecek.

Siz isteseniz bile yakınlarınız izin vermeyecektir. Bu nedenle kadavrarın tamamı kimsesizdir. Teslim alanı, ardını arkasını soranı yoktur.

Bi cenaze töreni bekliyor ölenin yakınları. Alacak, yıkayacak, gtne pamuk sokacak. Yeşil örtüye sarılı tabutu omuzlayacaklar... Organ bağışında bile sonuçta size bir "beden'' veriyorlar gömün diye. Ama kadavrada geriye pek bişey kalmıyor gömecek.

Siz isteseniz bile yakınlarınız izin vermeyecektir. Bu nedenle kadavrarın tamamı kimsesizdir. Teslim alanı, ardını arkasını soranı yoktur.
Hocam sende istemezsinnn dimmmmmmiiiii (evet istemem de lütfen:p)

seyfi dursunoğlu'nun böyle bir isteği vardı. bir programda söylemişti ancak yazılı olarak vasiyetinde belirtilmediği için isteği yerine getirilmemiş.
organ bağışına sıcak bakıyorum ama kadavra mevzusuna, ben de anlamadığım biçimde uzağım.

Hocam sende istemezsinnn dimmmmmmiiiii (evet istemem de lütfen:p)
Psikolojik bişey kadavra olmaktan çekinme. Ama alternatifi olan toprak altinda çürüme de pek iç açıcı değil. Bildiğin saniye saniye çürüyorsun.

Aslinda kadavralığın iyi tarafı önce mumyalanmış olmak. Tiftik tiftik ediliyor ama asla çürümüyor ve kokmuyorsun.

%30 u istiyormuş o yetmiyor mu
Yani o kadar kadavrayı napacaklar

İnsan kendi bedenin parçalara ayrılacağı gerçeği ile yüzleşemiyor ve sanırım beni de ürküten detay bu olmalı.

Geri