Kaçıp gitmek isteyenler var mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kimler halinden memnun imkanınız olsa yurtdışına kaçarmışsınız? Hangi ülkeyi tercih ederdiniz
7CFA297F-38B9-430A-A752-8B2B43CB8AF5.jpeg

Davulcuya zurnacıya manasında değil lupey
Terk-i diyar eyleme

Kacmak degil de,
yasayabilmesi icin ruhunu kazimasi gerekiyor insanin burada
"ey buradan iceri girenler, her türlü ümidi birakiniz"
(Dante, bunu ilahi komedyasinda yazmis.
Dogdugumda ismimle birlikte kulagima su söz de 3kere üflense fena olmazdi,
hem beklentiyi biraz düsürür, ne ile karsilascagimi bilirdim)

benim imkanım vardı ve gidiyordum da fakat salgın kaynaklı sınırlar kapandı. şimdi de imkanım yok ama çift doz aşım var slslsji
1 yıl çin'de yaşamak isterdim, daimi olarak ise tayland, sri lanka ya da kolombiya olabilir.
avrupa'ya hiç heves etmedim hala da çekici gelmiyor.

İmkanlarım olduğu halde tek bir gün bile ülkemi bırakıp gitmeyi düşünmedim ve asla da aklımdan geçmez. O gitsin bu gitsin kime kalacak bu ülke?
Giden arkadaşlarımın çoğu da geri döndü ve akrabalarımdan bazıları dışında gidip de kalan pek kimse kalmadı.

Aziz Sancar'ın da dediği gibi:

"Benim yaptığımı yapmayın, Türkiye'ye geri dönün."​

Üniversite öğrencilerine bir konuşma yapan Prof. Aziz Sancar, gençlere, yurt dışına çıkmaları halinde geri dönmeleri tavsiyesinde bulundu: Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul'a gelerek üniversite öğrencilerine yönelik bir programa katıldı. Sancar burada yaptığı konuşmada, "Yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" ifadelerini kullandı.

'BİZİM BU MEMLEKETE BORCUMUZ VAR'

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Sancar, programda gençlere çok çalışmaları gerektiğini söyledi. "Zorluklarla karşılaştığınızda, işler iyi gitmediğinde inatçı olmalısınız" diye belirten Sancar, "Yurt sevgisi çok önemli. Yurt dışına gidin ama gittikten sonra geri dönün. Benim yaptığımı yapmayın. Yurt dışında farklı dünya görüşü olan insanları görmek önemli. Onlardan öğrenecek şeyler var fakat bizim bu memlekete borcumuz var. O bakımdan yurt dışı fırsatınız olursa çıkın ama Türkiye'nin size ihtiyacı var mutlaka geri dönün" diye konuştu.

Aziz Sancar: Benim yaptığımı yapmayın, Türkiye'ye geri dönün

Son düzenleme:
Benim ülkeye tek borcum kaldı askerlik, onun harici tek borcum yok hatta fazlasıyla ödediğimi düşünüyorum. Lefty Hanım'a katılamıyorum bu durumda.

Kaçmak kelimesi eskiden doğru gelmezdi fakat bulunduğumuz pozisyon sebebiyle önümüzdeki seçim istediğim sonuçları görmez isem , gitmek için ne gerekiyorsa yapacağım ve kaçacağım.

Benim ülkeye tek borcum kaldı askerlik, onun harici tek borcum yok hatta fazlasıyla ödediğimi düşünüyorum. Lefty Hanım'a katılamıyorum bu durumda.

Kaçmak kelimesi eskiden doğru gelmezdi fakat bulunduğumuz pozisyon sebebiyle önümüzdeki seçim istediğim sonuçları görmez isem , gitmek için ne gerekiyorsa yapacağım ve kaçacağım.
İnsanların koşullarını bilmiyorum ancak benim temennim her koşulda ülkeye sahip çıkmak...
Yaşayan bilir fakat yine de zamanla bakış açınızın değişmesini dilerim.

İnsanların koşullarını bilmiyorum ancak benim temennim her koşulda ülkeye sahip çıkmak...
Yaşayan bilir fakat yine de zamanla bakış açınızın değişmesini dilerim.
Eğer bir şeyler değişmezse , ki şu halimiz ile bile mülteciden az hakka sahibiz. Çok değil 5 yıl sonra azınlık durumuna düşeceğiz .Umarım söylediklerim gerçekleşmez sevdiklerimizle yaşamaya devam ederiz.

çok asiri milliyetçi değilim ancak kalabildigim kadar kalma taraftarıyım, bu bok çukurunda nasıl bir yasam vaat edilir gelecek nesillere bilmiyorum ancak çocuğumda bu ülkede doğsun istiyorum.
belki yeni bir ülkeye gitme ve yeni bir yaşama baslama korkusudur ve belki de ben bahanelerin arkasına sığınıyorumdur onu da bilmiyorum.
bildiğim tek şey kacmayacagim. milleyetci olduğumdan falan değil ha,gemiye binip gidenlerden değil de gemiye binip yeni bir devir baslatanlardan olma umudundandir belki.

Bir insan nerede bir düzen kurduysa, orada yaşamaya devam eder. kurulu düzeni bırakıp, en baştan yeniden başlamak, oldukça zor bir iş. Özellikle yaş ilerledikten sonra. 30 yaşından sonra o kurulu düzeni ve tüm emeklerini bırakmak zorlaşır. Genç'seniz gidin. Gücünüz ve yaşayacaklarınız var. 30 dan sonra eliniz ayağınız bağlanır. Arkadaşlarınız, kendi aileniz, eviniz arabanız, eşyalarınız ve alışık hayat düzeniniz sizi bağlar.

Timbuktu'yu görmek isterim. Ama orada yaşamak istemem.

Sevgilimin böyle bir imkanı var fakat ben istemem. Kayseri'de öleceğiz başka yolu yok.

Ih,ben birebir yüzleşme taraftarıyım.

Geri