kaçak elektrik kullanmak

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
kaçak elektrik kullanmak,

Haramdır, onca kulun hakkı vardır hesabı verilemez.

* Günahtır ama umursamayan insanlar için bir anlam ifade etmez

* çok çeşitli yöntemleri vardır görünce hayret etmemek elde değildir

Bu devlet insanlari günaha sokuyor tek suçlu devlet hersey bu devletin yüzünden oluor allahim günahlarmizi devlete yaz :(

Çoğunlukla Türkiye'nin doğusundaki illerde görülen bir hırsızlık eylemidir.Yapanın yanına kâr kaldığıı ve cezai yaptırımların yetersiz olduğu gözlemlenmektedir.

Faturasını düzenli ödeyenlerin kendilerine bakıp 'Ben Enayi miyim?' dedikleri durum..Başkalarının hakkını yemenin en ucuz şekli..

Nasıl yapıldığını bilsem yapacağım ilk iş.. Elektik faturası el yakıyor artık lamba yakamaz hale geldik..

Uyanıklık yapıyorum diye düşünen hırsızlar.

Hükumetin halkı soyup soğana çevirmek için uyguladığı vergilerin bir yansıması olarak artış gösteren olaydır. Genelde bu durumlarda zammı durdurmak veya indirim yapmak yerine daha ağır cezai durumlar getirilir. Ama bu da sınırlı bir çözümdür.

Ahlaksız kitle kaçak elektrik kullanır, devlet suçlanır.
Oh ne ala Dünya.
Hükümetten nefret ederim ama ahlaksız parazitlerden daha çok nefret ederim.
Bildiğin HIRSIZLIK.

6352 Sayılı Yasanın 82. maddesi ile davanın dayanağını oluşturan elektrik enerjisi hakkında hırsızlık suçunu düzenleyen, 5237 sayılı TCK’ nın 142. maddesinin 1 fıkrasının ( f ) bendi yürürlükten kaldırılmasıyla, TCK’ nın karşılıksız yararlanma suçunu düzenleyen 163. maddesine; Abonelik esasına göre yararlanılabilen elektrik enerjisinin, suyun veya doğal gazın sahibinin rızası olmaksızın ve tüketim miktarının belirlenmesini engelleyecek şekilde tüketilmesidir.

Bu suç karşılıksız yararlanma başlığı altında düzenlenmiştir.
Karşılıksız yararlanma; Otomatlar aracılığı ile sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanmak, anlamına gelmektedir.

Geri