Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü

IMG_3534.jpeg

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan "Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç" ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.​

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, teknoloji odaklı yatırımları ve yenilikçi AR-GE projeleriyle sektörde öncü uygulamalara imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı sektörün ilk AR-GE merkezinde bugüne kadar 60'tan fazla nitelikli projeyi hayata geçiren şirketin son projesi kaçak elektrikkullanımını engellemeyi amaçlayan "Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç" oldu.

EPDK tarafından onaylanan sayaç, klasik sayaçların aksine, nötr hattının by pass edilmesi durumunda dahi tüketimi ölçmeye devam ediyor. Bu sayede kullanıcıların sayaçları yanıltarak kaçak elektrik kullanmasının önüne geçiliyor. Sayaç aynı zamanda, müdahale tespit edildiğinde bağlı bulunduğu SCADA merkezine anında bildirim göndererek alarm sistemiyle uyarı veriyor.

ALARM KAYDI İLE BİLGİLENDİRİYOR​

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding AR-GE ve Dijital Süreç Yönetimi Direktörü Mustafa Çelikpençe, monofaze sayaçlara müdahale sonucu nötr by pass edilerek yapılan kaçak kullanımlarının Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç ile önüne geçildiğini belirterek, "Sayaç, nötr bağlantısı kesildiğinde dahi doğru ölçüm yapabiliyor. Ayrıca alarm kaydı oluşturarak merkezi bilgilendiriyor. Bu yenilikçi proje ile kaçak tüketimi azalacak, şebeke yükü hafifleyecek ve böylelikle ülke ekonomisine verilen zarar en aza indirilecek" ifadelerini kullandı.

yönetim nerede!11!!1!1!1!

başlık tartışma yaratacağından ötürü, başlığın düzeltilmesini talep ediyorum............

Kaçak Çay favorim kaçak sigara da ara sıra içerim lakin hiç kaçak elektirik kullanmak nasip olmadı ;qq

Türk ürünleri burada kaçak diye geçiyor.
O yüzden kullanmıyorum kullanan türkleri de şikayet ediyorum.
Kaçağa karşıyım...

Bu haberden sonra pikachu'nun kayboldugu ortaya cikti.
Yogun aramalar sonucu bir duzenege baglanmis halde elektrik akimi yonlendirdigi ortaya cikti.
Bilinci tam yerinde olmayan ve isminin peakhacuuw oldugunu soyleyen pikachu "hele ben kacirildim?" Diye soru sordu.
Yasadigi soku atlatmaya calisiyor.
images - 2025-05-06T161506.667.jpeg

Şanlıurfa'da traktör römorkuna konulmuş 2 kaçak trafo, droneler ile tespit edildi.

Trafoların en az 200 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu belirlendi. (TRT)

• Wow
Tepkiler: W
Bizim iki ayaklı Anadolu çomarı üç kuruşluk elektriği dert eder kendine ama ülkeyi talan eden,soyanlara şeyilmiş eşek gibi bakar durur..Çünkü onun derdi elektrik,ülkenin menfaati filan değil hipnelik olsun diye kusmuğunu döker

Bizim iki ayaklı Anadolu çomarı üç kuruşluk elektriği dert eder kendine ama ülkeyi talan eden,soyanlara şeyilmiş eşek gibi bakar durur..Çünkü onun derdi elektrik,ülkenin menfaati filan değil hipnelik olsun diye kusmuğunu döker

Urfa'da ki römork sahibi açıklama yapmış.
Doğudan alıp batıya caliyorduk.
Romork sahibi türk oldugunu da belirtmiş.

Urfa'da ki römork sahibi açıklama yapmış.
Doğudan alıp batıya caliyorduk.
Romork sahibi türk oldugunu da belirtmiş.
Önemli olan kimin ne olduğu değil.ister ahlaki ister hırsızlık olsun bunun dini,ırkı filan olamaz.kendince Kürtlere bağlayıp eğlence haline getirmişler.Amaçları elektrik filan hırsızlık değil! İçlerindeki Kürt nefreti ve alerjisini dökmek

Önemli olan kimin ne olduğu değil.ister ahlaki ister hırsızlık olsun bunun dini,ırkı filan olamaz.kendince Kürtlere bağlayıp eğlence haline getirmişler.Amaçları elektrik filan hırsızlık değil! İçlerindeki Kürt nefreti ve alerjisini dökmek
Ben onu bunu bilmem Kürt kelimesini kaldıramayan def olur gider.

Degis olm su repligi artik. Her mevzu da ayni replikler. Sana deseler ki milattan once dinazorlar yanardag yuzunden yok oldu gok tasi dusmedi.
- Anadolu çomarı iste üç kurus eden,soyanlara şeyilmiş *eşek* gibi bakar.
Goktasina laf ederler diyeceksin.
Birak bu ayaklari brrremiiiin.

düğünlerde kilo kilo altın takmasını bilirler ama iş kaçak göçek işlere geldi mi de indirigandi yapmaktan da öte kalmaz benim kürt kardeşim :d

Geri