Kabir Azabı Haktır”

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Bedir zaferinden sonra düşman ölülerini üç gün hâli üzere bırakmış, sonra gelip Kureyş’in ileri gelenlerinin ölüleri yanında durarak:

“Ey Ebû Cehil İbn-i Hişâm, Ey Ümeyye İbn-i Halef, Ey Utbe İbn-i Rebîa, Ey Şeybe İbn-i Rebia! Rabbinizin vaat ettiği azabı hak buldunuz değil mi? Muhakkak ben Rabbimin bana vaad ettiği zafer ve galibiyeti hak buldum." diye seslenmişti. Hz. Ömer, Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) bu sözlerini işitince:

“Yâ Resûlallah! Bunlar birer leş iken sizin sözlerinizi nasıl işitirler, nasıl cevap verirler." demişti. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdular:

“Nefsim kudretinde olan Allâhü Teâlâ’ya yemin ederim ki siz benim sözlerimi bunlardan daha fazla işitemezsiniz. Bunlar da sizin gibi işitirler. Fakat cevap veremezler."

Sonra Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) emriyle leşleri sürüklenip Bedr’in kör kuyusuna atıldılar.

Bu hadîs-i şerîf öldükten sonra berzah âleminde yani kabirde bir hayat olduğuna delâlet eder. Azaba müstehak olanların orada azab olunacakları muhakkaktır.

[Tecrîd-i Sarîh Terc.]​

Hz. Ali bir gün savaşmaktan değil de, yoldan yoruluyor. Ya Muhammed diyor, yoruldum, sığınacak bir yer yok mu? Diyor, -Yolda mezarlık yok mu? Mezarlığa sığının.
Hz. Ali ve inananları, bir mezarlığa sığınıyor. Hz. Ali bir mezarlık başındayken kabir açılıyor. İçeri giriyor, adam bembeyaz, oda bembeyaz, fakat köşede bir oda var karanlık.
Hz. Ali o odaya bakıyor, dilinden asılmış bir kadın. Bu kimdir neden bu haldedir? diye soruyor. -O diyor, benim annemdir. Çok konuşurdu, fazla şikayet ederdi, misafir sevmezdi.

Hz. Ali o an dua ediyor. Yarabbi, en azından ben geldim ben ziyaret ettim, şu kadını bu hâlinden azat et. O an duası kabul oluyor. Kancayla asılmamış gibi dilinden kadın, düzeliyor, Hz. Ali'yi görür görmez oğluna diyor ki, "Bu kim, neden geldi, ne işi var, kimi eve getirdin, yolla gitsin."

Hz. Ali diyor, "Allah'ım sen daha iyi bilirsin..."

WhatsApp Image 2026-02-14 at 00.17.59.jpeg

Geri