Kabir azabı hakkındaki düşünceleriniz ?

Konu sahibi son olarak 1660 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kabir azabı hakkındaki düşünceleriniz ? Varlığına inanıyor musunuz ? Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız ?

ayet ve hadislerle açık açık belirtiliyor.

"firavun ve adamları sabah-akşam ateşe atılırlar. kıyametin kopacağı gün de denilir ki; firavun hanedanını ateşin en şiddetlisine sokun."(mümin, 40/46)
firavun ve adamları sabah akşam ateşe atılıyorlar ve kıyamet günü de ateşin en şiddetlisine atılıyorlar. cehennem ateşin en şiddetlisi olduğunu göre firavun ve adamları kabirde azap görüyorlar demektir.
"hatalarından dolayı boğuldular. ateşe sokuldular. kendilerine allah’tan başka yardımcılar da bulamadılar.” (nuh/25) kıyamet kopmadığına göre ateşe sokuldular ne demek? kabir azabı demektir.

"allah, iman edenlere bu dünya hayatında ve ahirette, o sabit sözlerinde daima sebat ihsan eder." (ibrahim, 14/27)
“ona cennete gir denilince ne olurdu dedi kavmim bilseydi. rabbımın bana bağışladığını ve beni ağırlananlardan kıldığını. “ (yasin 26-27)

“belki dönerler diye, mutlaka onlara o büyük azabtan ayrı olarak yakın azabı da taddıracağız. “

"allah yolunda öldürülenleri, sakın ölüler sanmayın. bilâkis onlar diridirler. rableri katından rızıklandırılmaktadırlar." (âli imrân, 3/169)

Kabir azabı ile ilgili çok kuvvetli hadislerde mevcuttur .. Yalnız şu kabir azabı olayını mezarlığın içinde yaşanıyormuşuz gibi düşünmekten kurtaralım kendimizi ..
Rüya gördüğümüz vakit yattığımız yerde mi cereyan ediyor hadiseler ..?!
Kabir azabı da bunun gibi .. Ceset nerede olursa olsun, ruhumuza nerelerde azap edilecek bilmiyoruz ..

Ehlisünnet inancına göre, kâfirlere ve bazı günahkâr müminlere kabir azabı vardır. Kabir, iman ve salih amel sahipleri için Cennet bahçelerinden bir bahçe; kâfirler için de Cehennem çukurlarından bir çukurdur. Kabir hayatının, azap şeklinin mahiyeti hakkında, âlimler ayrı görüşler ileri sürmüşlerdir. Azabın ruha, bedene veya her ikisine birlikte yapılması, sonucu değiştirmez. Çünkü salih amel sahibi insanlar kabirde güzel bir hayat yaşarken, kâfirler, büyük bir sıkıntı ve ızdırap içinde bulunacaklardır (1).

Ölüm, ruhun bedenden ayrılmasıdır. Yaşadığımız âlemden kabir âlemine yolculuktur. Ruh, Azrail Aleyhisselam vasıtasıyla "berzah alemi"ne götürülür. Bu alemde göreceğimiz ilk melek Azraildir. O, en kıymetli cevherimiz olan ruhumuzu gönül rahatlığıyla teslim edebileceğimiz güvenilir bir emanetçidir. Ölüm anında, ruh, beden hapsinden kurtulur; fakat bütün bütün çıplak kalmaz. Çünkü, "misali bir cesetle" başka bir tabirle "latif bir gılaf" ile kuşatılmıştır.

Bir paylaşımda bulunamam ama okudum açıkçası insanı kötü edebilir bir konu bu.
Varlığına inanıyorum ben ayrıca.

Âhiret öncesi bekleme salonu niteliğinde olan mezarda elbet bazı olaylar vukû bulacak. Tatlısıyla, acısıyla ikramlar olacak. Tabii bunun acı olanlarına kabir azabı deniliyor. Mezar, bir nevi Âhiret fragmanının seyredileceği, kısa süreliğine kulların ağırlanacağı bir mekân. Orada kesin olan tek şey, Herkesin hakkıyla ağırlanacağı.

Kabir azabından Allah c'Êlle celâl'Û-H'ü'ya sığınırım ahbab's.​

Gerçek anlamda eşitlendiğimiz yegâne yer kabir.
Bu bile kâfi.

• Beğen
Tepkiler: ne
Yılanlar çiyanlar oluyomuş babanem öyle derdiiii....
zaten yeterince yeryüzünde varlar kabirde rahat bırakın beee

Bu kadar sevgi dolu bir yaratan kuluna niye azap etsin. Hayatta bişey olmaz

Ödül ve ceza diye bişey var neden bunu Allah kullanmasın.? Ki evreni kainatı o yaratmışken siz kim oluyorsunuz acaba

Aha geldi Şeyma. Benim iradem cüzi. Külli irade sahibi olan yüce yaratan kendi çizdiği kader için beni cezalandırmaz

Konunun guzelligine bak yaziyimmi bisiler X
Soz uslu olucam;
Hic bir "problem" cikmicak askfkfjf
images (63).jpeg

@bunicktamyirmibirharf cok guzel ateist forumlari var boyle agiz dolusu rahat rahat sovdugun. @Yabani sana 1-2 tanesinin adresini versin dostum.

Inananda inanmayanda ölüp gidiyor, yerin altina girmeden insanlik namina faydali isler yapariz umarim hepimiz.
Guzel kardesim ben nerede din ile alakali sovdum acaba? Yani o baldiz konusunda 50 tane gavur var neden ben ozellikle. D Yabani facebook ateisti bir kere onu sayma.
Kizdigin konu icerisinde bir beni kufur icin yazssan haklisin derim. Ama 3 5 adam daha espiri yapmis, yapmisiz bir birimize begeni atmisiz. Nie ozellikle ben? Kufur ediyorum diye mi? Forumda tek skisen benimde herkes aseksuel mi babacim?. D

Bu X niye kuralları çiğniyor aynı Tayyip gibi davranıyor medeni bir şekilde tartışıyoruz gelip konuyu sabote edip gidiyor.Türkiye’de fikir,düşünce özgürlüğünün olmadığını biliyoruz sende bu sisteme uyup gitme.küfür hakaret filan etmiyoruz paylaşımlar direk inandığın kitaptan veriyorum aksini ispatlarsan yaz yapamıyorsan gelip konuları kitleme buranın ilgisi azalıyor

@bunicktamyirmibirharf “ tek sikisen benmiyim” nasil igrenc bir usluptur yahu. Bu cumlenden sonra ben seni nasil kaale alip cevap vereyim kardes. Iyice artik uslubu yerin dibine soktun, tebrik ederim seni.

@Yabani biz burayi senin gibi amipler Allah kitap sovsunler diye acmadik ki. Sosyal masturbasyonunu defol git ateizm sitelerinde yap. Sen namaz kilan insanlarin arkasina alet edavat sokan resimleri paylaşmaktan dahi gocunmayan bir zavallisin. Birde utanmadan, yuzun kizarmadan cevap ver diyorsun. Yuzun olsa yuzune tukurulecek adamsin. Benden saygi bekleme.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri