Kabin Memuru

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İş Hayatı ve Kariyer
Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
Ne Yapar?
Kabin memuru, seyahat nakliyeciliği yapmış hava araçlarında ihtiyaç duyulan güven ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve seyahat konforundan mesul kişidir.
Kabin memuru uçuşun ilk olarak emniyetinden ardından güvenliğinden en nihayetinde da konforundan sorumludurlar.
Kabin memurlarının güven ve güvenlik konusunda görevleri iki esas başlık altında toplanabilir.
Birincisi; güven ve güvenliği tehdit edebilecek tek vaziyetin oluşmasını önlemek için gözlemler yapması ve iletişimlerin sağlanması, ikincisi ise; alınan tüm önlemlere karşın, meydana gelen acil hallerde, yolcuların güven ve korumak yerine, olası olan minimum yaralanma ile en ivedi şeklinde acil vaziyet prosedürlerinin uygulanmasıdır.
Kabin memurları ayrı olarak uçuş konforunu sağlamak yerine yolcuların yolcu süresince karşılaştıkları problemlere yardımcı olmak ve yiyecek meşrubat servisinde bulunmak gibi sorumluluklara sahiptir.
Servis konusunda görevleri şirketlere göre değişkenlik göstermiştir.
Servis, havayolu şirketinin tespit ettiği ürün ve malzemelerin uçağa yüklenme işleminden ardından yeniden şirketin makul gördüğü düzende yolculara sunulmasıdır.

Nasıl Olunur?
Kabin memuru alabilmek için minimum lise tercihen akademi mezunu olmak gereklidir.
Kabin memuru adaylarına kendisi şirketlerinin eğitim birimlerince esas güven ve aktüelleme eğitimleri verilmektedir.
Bu konuların aktarıldığı eğitimler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü alakalı mevzuatlarında saptanmıştır.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü doğrulusunda yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından mezun olan veyahut sertifika alan kabin memuru adayları ise işbaşında alacakları esas güven eğitimleri ile ilgili avantajlı konumda olurlar.

Çalışma Alanları/Ortamı
Kabin memurları uçaklarda yolcuların yer aldığı kısımda misyon alırlar.
Çalışma ortamında sürekli değişikliğe uğrayan insanlarla iletişim halindedirler.
Çalışma saatleri elastik olup, vardiyalı sisteme dayanmaktadır.
Kabin memurluğu yolcu etmeye ve yeni kişiler tarif etmeye imkan veren tek meslektir.

Kimler Yapabilir?
Sağlık istikametinden uçmaya elverişli olan, boy-kilo seviyesi makul olan, bedeninin görünen bölgelerinde dövme veyahut yara izi olmayan, defa iyi derecede İngilizce bilen, SHGM doğrulusunda yetkilendirilmiş tek eğitim kurumundan kabin takımı esas eğitimi almış olan, dikkatli, mesul, toleranslı, güleryüzlü, sabırlı, çözüm merkezli kişiler

Geleceği
Sivil Havacılık sektörü fevkalade tek şeklinde büyümeye devam ediyor beynelmilel havacılıkta uçuş güvencesi ilkesi gittikçe daha çok ehemmiyet kazanmaktadır.Uluslararası sivil havacılık organizasyonları ve kuralları, kabin memuru görev ve sorumlulukları, yolcu ilişkileri, acil durum kuralları, ilkyardım gibi konularda bilgi sahibi, iletişim becerileri yüksek ve yabancı dile hâkim kabin görevlisi açığının yakın gelecekte kapanmayacağı görülmektedir.

Geri