K.d.S •2• ( oruç)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oruç tutmak açın halinden anlamaksa peki fakire neden oruç tutmak farz o kendi halinden anlamak için mi tutuyor ..

Oruç tutmak ibadettir. Açın halinden anlamak falan yorumdur. Anladın mı?

İbadet olduğunu biliyorum genellikle tutanlar öyle diyor o yüzden tutuyormuş gibi lanse ediyor lakin yoksul zaten tam olarak aç oruç farz sayılır mı öyle kimselere .

İbadet olduğunu biliyorum genellikle tutanlar öyle diyor o yüzden tutuyormuş gibi lanse ediyor lakin yoksul zaten tam olarak aç oruç farz sayılır mı öyle kimselere .

Farzdır. Kuru ekmek ve su olsa da elinde orucu tutacaksın. Zengin olup her bir yiyeceğin olsa da yine tutacaksın. Gerisi yorumdur.

Buna hayat diyoruz. Aslında doğa adildir. :)

Dünyada hiç birşey adil değildir güneş eşit doğmuyor toprak kana kemiğe susamış doğa sürekli yakıp yıkıcı genede şükür .

Boşuna demiyoruz . ateistler islamı bilmiyor . Bilmedikleri şeyin düşmanı olmuşlar.Kişinin üzerinde oruc farz olmasının şartı yedidir:
1- Müslimân olmak. 2- Bâliğ olmak. Çocuğun orucu sahîh olur. 3- Akllı olmak. 4- Dâr-ül-harbde olanın orucun farz olduğunu işitmesi. 5- Mukîm olmak. 6- Hayz (âdetli) olmamak. 7- Nifâs üzere (lohusa) olmamak.

Yazdıkları yorumlara baktım .Sıradan bir müslümanın bildiği şeyleri bilmiyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri