Jose Mourinho 'Irkçılık' Suçlamasıyla İlgili İlk Kez Konuştu

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
3FrRPDJ.md.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü derbinin ardından "Kulübede maymun gibi zıplıyorlardı" sözleri sonrası ırkçılık iddiaları hakkında ilk konuştu. Portekizli çalıştırıcı, "Bana saldırırken akıllıca davranmadılar çünkü geçmişimi bilmiyorlardı. Afrikalı insanlar, oyuncular ve Afrika'daki hayır kurumlarıyla olan bağlantılarımı bilmiyorlardı" dedi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor...

Ezeli rekabette karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sonuçlanırken, maç sonundaki açıklamalar gündemi uzun süre meşgul etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, düzenlenen basın toplantısında "Eğer Türk hakem olsaydı Yusuf maçın başında kart görürdü ve benim onu oyundan çıkarmam gerekirdi. Hakeme teşekkür etmem gerekir çünkü bahsettiğim pozisyonda diğer kulübede herkes maymun gibi zıplıyordu." ifadelerini kullanmıştı.

IRKÇILIK SUÇLAMASINA DEĞİNDİ

Bu açıklama sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Jose Mourinho'ya 4 maç men cezası verildiğini açıkladı.

Daha sonra Mourinho'nun cezası 2 maça indirildi.

Yaşananların ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Sky Sports'a özel röportaj verdi.

"AFRİKA'DAKİ HAYIR KURUMLARIYLA OLAN BAĞLANTILARIMI BİLMİYORLAR"

Mourinho, derbinin ardından söylediği, "Maymun gibi zıpladılar." sözünün ardından Galatasaray'ın kendisi hakkındaki ırkçılıkla suçlamasını değerlendirdi.

Portekizli çalıştırıcı yaptığı açıklamada, "Bana saldırırken akıllıca davranmadılar çünkü geçmişimi bilmiyorlardı. Afrikalı insanlar, oyuncular ve Afrika'daki hayır kurumlarıyla olan bağlantılarımı bilmiyorlardı. Bu olay bumerang gibi dönüp onlara karşı oldu. En önemlisi, ben kim olduğumu biliyorum ve bana yöneltilen ırkçılık suçlaması kötü bir seçimdi." dedi.

"HERKES BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR"

Kendisinin nasıl biri olduğunun bilindiğini söyleyen Mourinho, "Herkes benim bir insan olarak kim olduğumu biliyor. Kötü özelliklerimi de herkes biliyor ama bu benim kötü özelliklerimden biri değil. Muhtemelen beni sevmeyen insanlardan bile destek geldi. Konuşmakta sorun görmeyen insanlara, özellikle eski oyuncularıma teşekkür ediyorum. Onlar çok önemli bir ses oldular." ifadelerini kullandı.

"OKAN BURUK'UN SEVİYESİNE İNEMEM"

Mourinho, son olarak 'Okan Buruk'un seviyesine inemem' diyerek şunları söyledi:

Ben kenarda o hareketleri yapamam, Okan Buruk'un seviyesine inemem. Bazen kendi kendime soruyorum: 'Jose, neden yaptın bunu? Neden o seviyeye indin?' diyorum. Dört maçlık cezanın verildiği gün, disiplin kurulu başkanının Galatasaray formasıyla kutlama yaptığı görüntüler kamuoyuna yansıdı. Olayın boyutunu ancak bu şekilde anlayabilirsiniz."

KAYNAK

ne ırkçılığı
bokunu çıkarmayın

bu adam hakikaten normal değil ya
yani kusura bakmayın ama bunu savunanlar da hakikaten normal değil
hala ırkçılığın sadece siyahilere yapıldığını zannediyolar
eski futbolcularına tweet attırmalar falan
sanki ten ırkçılığı yapılmış gibi algı yarattılar
medya gücü böyle bir şey işte

adam bembeyaz süt gibi korelilere hepsi aynı dediği için ırkçılıktan ceza alıyor
maymun gibi sözlerini Galatasaraylı bir hoca söylese ülkede çalışması yasaklanırdı

Rezil oldunuz globale. Kendi futbolcularınız bile sizin değil onun yanında yer aldı. Hala yok geri zekalı falan. Bir de yönetici yazıyor bu hakareti.

Rezil oldunuz globale. Kendi futbolcularınız bile sizin değil onun yanında yer aldı. Hala yok geri zekalı falan. Bir de yönetici yazıyor bu hakareti.

ırkçılığa destek veriyosun
bunun farkında mısın bilmeden mi yapıyosun

yabancı olayını çok seviyosunuz diye yabancı siteden link atıyorum
ırkçılığın ne olduğunu okursun belki
pek okuyacağını da sanmıyom
böyle şeylerle ilgilenmiyon sen
yine de atayım belki başkaları okur

Gs camiası bu adamdan ölesiye nefret ediyor. Çünkü Gs’nin ne dediğini sadece TR’dekiler bilir. Ama bu adamın söylediği herhangi bir şeyi tüm dünya dinliyor, dikkate alıyor. GS’yi tüm dünyaya rezil etti.

sizin Galatasaray nefretiniz algılarınızı kapatmış

ya da bile isteye severek takip ediyosunuz
bu daha da vahim bi durum

şey değil mi bu, ama benim kürt arkadaşlarım da vaaaağğğr deyip ağğğır ırkçı tiplerden xd

Geri