B
BuYuCu
Ziyaretçi
Ziyaretçi
1.Adım - Dil Desteği için ön hazırlıklar
Eklentiler > Dil Yöneticisi adımlarını takip ederek “Dil Yöneticisi: Kurulu Diller” alanın açılmasını sağlayın.
Kurulmuş – Site ve Kurulmuş – Yönetim sekmeleri altında “Türkçe (Türkiye)” seçeneklerinin varsayılan olduğuna emin olun.
İçerik sekmesi altına geçiş yapıp Yeni düğmesine tıklayarak açılan “Dil Yöneticisi: Yeni İçerik Dili” alanına aşağıdaki bilgileri girin.

2.Adım - Kategorilerinizi Oluşturun
İçerik > Kategori Yöneticisi > Yeni Kategori Ekle adımlarını takip ederek “Kategori Yöneticisi: Yeni Bir Makale Kategorisi Ekle” alanın açılmasını sağlayın. Açılan bu alanda:
3.Adım - İçeriklerinizi Ekleyin
İçerik > Makale Yöneticisi > Yeni Makale Ekle adımlarını takip ederek “Makale Yöneticisi: Yeni Makale Ekle” alanın açılmasını sağlayın.
Burada içeriklerinizi Türkçe ve İngilizce olarak ekleyin. Yalnız içerik eklerken
Kategori:
Site Dili:

4.Adım - Menülerinizi Oluşturun
Menüler > Menü Yöneticisi > Yeni Menü Ekle adımlarını takip ederek “Menü Yöneticisi: Menüler” alanın açılmasını sağlayın.
Ana Menü haricinde kullanacağınız diller için iki tane daha ana menü oluşturmalısınız. Bunun için Yeni düğmesine tıklayarak iki tane daha menü oluşturun:
Türkçe için:

5.Adım - Alt Menüleri Oluşturun
Oluşturduğunuz her menünün içerisinde görünmesini istediğiniz alt menüleri eklemelisiniz. Bunun için:
Ana Menu Tr başlığına tıklayın. Menü Öğeleri alanı açılır. Yeni düğmesine tıklayın.

Menüler > Menü Yöneticisi > Main Menu En başlığına tıklayın. Menü Öğeleri > Yeni adımlarını takip edin.

Bu şekilde Menülerin altına istediğiniz kadar menü ekleyebilirsiniz. İletişim, Giriş Formu vb. şekilde Yalnız her birinin dilini ilgili dilde seçmeyi unutmayın.
Not : joomla 1.6 , joomla 1.7 , joomla 2.5 versiyonlarında kullanılabilecek ayarlamalardır. Joomla 3.0 için denenmemiştir.
Eklentiler > Dil Yöneticisi adımlarını takip ederek “Dil Yöneticisi: Kurulu Diller” alanın açılmasını sağlayın.
Kurulmuş – Site ve Kurulmuş – Yönetim sekmeleri altında “Türkçe (Türkiye)” seçeneklerinin varsayılan olduğuna emin olun.
İçerik sekmesi altına geçiş yapıp Yeni düğmesine tıklayarak açılan “Dil Yöneticisi: Yeni İçerik Dili” alanına aşağıdaki bilgileri girin.
- Başlık: Türkçe (Tr)
- Ana Dil Başlığı: Türkçe (Tr)
- URL Dil Kodu: tr
- Resim Öneki: tr
- Dil Etiketi: tr-TR
- Durum: Yayınlandı
- Erişim: Public

2.Adım - Kategorilerinizi Oluşturun
İçerik > Kategori Yöneticisi > Yeni Kategori Ekle adımlarını takip ederek “Kategori Yöneticisi: Yeni Bir Makale Kategorisi Ekle” alanın açılmasını sağlayın. Açılan bu alanda:
- Türkçe kategori için
- Başlık: Türkçe Tr
- Takma Ad: turkce-tr
- Dil: Türkçe (Türkiye)
- İngilizce kategori için
- Başlık: English En
- Rumuz: english-en
- Dil: English (UK)
3.Adım - İçeriklerinizi Ekleyin
İçerik > Makale Yöneticisi > Yeni Makale Ekle adımlarını takip ederek “Makale Yöneticisi: Yeni Makale Ekle” alanın açılmasını sağlayın.
Burada içeriklerinizi Türkçe ve İngilizce olarak ekleyin. Yalnız içerik eklerken
Kategori:
- Bu alandan Türkçe içerik için “Türkçe Tr” seçeneğini
- İngilizce içerik için ise “English En” seçeneğini seçtiğinize emin olun.
Site Dili:
- Bu alandan Türkçe içerik için Türkçe (Tr)
- İngilizce içerik için English (UK) seçtiğinize emin olun.

4.Adım - Menülerinizi Oluşturun
Menüler > Menü Yöneticisi > Yeni Menü Ekle adımlarını takip ederek “Menü Yöneticisi: Menüler” alanın açılmasını sağlayın.
Ana Menü haricinde kullanacağınız diller için iki tane daha ana menü oluşturmalısınız. Bunun için Yeni düğmesine tıklayarak iki tane daha menü oluşturun:
Türkçe için:
- Başlık: Ana Menü Tr
- Menü Türü: ana-menu-tr
- Başlık: Main Menu En
- Menü Türü: main-menu-en

5.Adım - Alt Menüleri Oluşturun
Oluşturduğunuz her menünün içerisinde görünmesini istediğiniz alt menüleri eklemelisiniz. Bunun için:
Ana Menu Tr başlığına tıklayın. Menü Öğeleri alanı açılır. Yeni düğmesine tıklayın.
- Menü Öğesi Türü Seçiniz: Öne Çıkan Makaleler (Sağ tarafta bulunan düzen seçeneklerini istediğiniz biçimde ayarlayın)
- Düzen Seçenekleri > Kategori Seçiniz: Türkçe Tr
- Menü Başlığı: Ana Sayfa
- Takma Ad: ana-sayfa
- Durum: Yayınlandı
- Menü Konumu: Ana Menü Tr
- Site Dil: Türkçe (Tr)

Menüler > Menü Yöneticisi > Main Menu En başlığına tıklayın. Menü Öğeleri > Yeni adımlarını takip edin.
- Menü Öğesi Türü: Öne Çıkan Makaleler (Sağ tarafta bulunan düzen seçeneklerini istediğiniz biçimde ayarlayın)
- Düzen Seçenekleri > Kategori Seçimi: English En
- Menü Başlığı: Home Page En
- Takma Ad: home-page-en
- Durum: Yaynlandı
- Menü Konumu: Main Menu En
- Dil: English (UK)

Bu şekilde Menülerin altına istediğiniz kadar menü ekleyebilirsiniz. İletişim, Giriş Formu vb. şekilde Yalnız her birinin dilini ilgili dilde seçmeyi unutmayın.
Not : joomla 1.6 , joomla 1.7 , joomla 2.5 versiyonlarında kullanılabilecek ayarlamalardır. Joomla 3.0 için denenmemiştir.