Joomla Siteyi Farklı Dillerde Yayınlama

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Joomla
1.Adım - Dil Desteği için ön hazırlıklar

Eklentiler > Dil Yöneticisi adımlarını takip ederek “Dil Yöneticisi: Kurulu Diller” alanın açılmasını sağlayın.

Kurulmuş – Site ve Kurulmuş – Yönetim sekmeleri altında “Türkçe (Türkiye)” seçeneklerinin varsayılan olduğuna emin olun.
İçerik sekmesi altına geçiş yapıp Yeni düğmesine tıklayarak açılan “Dil Yöneticisi: Yeni İçerik Dili” alanına aşağıdaki bilgileri girin.
  • Başlık: Türkçe (Tr)
  • Ana Dil Başlığı: Türkçe (Tr)
  • URL Dil Kodu: tr
  • Resim Öneki: tr
  • Dil Etiketi: tr-TR
  • Durum: Yayınlandı
  • Erişim: Public
1643836873252.png

2.Adım - Kategorilerinizi Oluşturun

İçerik > Kategori Yöneticisi > Yeni Kategori Ekle adımlarını takip ederek “Kategori Yöneticisi: Yeni Bir Makale Kategorisi Ekle” alanın açılmasını sağlayın. Açılan bu alanda:
  1. Türkçe kategori için
  • Başlık: Türkçe Tr
  • Takma Ad: turkce-tr
  • Dil: Türkçe (Türkiye)
  1. İngilizce kategori için
  • Başlık: English En
  • Rumuz: english-en
  • Dil: English (UK)
Bundan sonra oluşturacağınız kategorileri ilgili dilin altında oluşturursanız karışıklığı engellemiş olursunuz.

3.Adım - İçeriklerinizi Ekleyin

İçerik > Makale Yöneticisi > Yeni Makale Ekle adımlarını takip ederek “Makale Yöneticisi: Yeni Makale Ekle” alanın açılmasını sağlayın.
Burada içeriklerinizi Türkçe ve İngilizce olarak ekleyin. Yalnız içerik eklerken
Kategori:
  • Bu alandan Türkçe içerik için “Türkçe Tr” seçeneğini
  • İngilizce içerik için ise “English En” seçeneğini seçtiğinize emin olun.
Öne Çıkan: Evet
Site Dili:
  • Bu alandan Türkçe içerik için Türkçe (Tr)
  • İngilizce içerik için English (UK) seçtiğinize emin olun.
1643836873470.png
4.Adım - Menülerinizi Oluşturun

Menüler > Menü Yöneticisi > Yeni Menü Ekle adımlarını takip ederek “Menü Yöneticisi: Menüler” alanın açılmasını sağlayın.
Ana Menü haricinde kullanacağınız diller için iki tane daha ana menü oluşturmalısınız. Bunun için Yeni düğmesine tıklayarak iki tane daha menü oluşturun:
Türkçe için:
  • Başlık: Ana Menü Tr
  • Menü Türü: ana-menu-tr
İngilizce İçin:
  • Başlık: Main Menu En
  • Menü Türü: main-menu-en
1643836873677.png
5.Adım - Alt Menüleri Oluşturun

Oluşturduğunuz her menünün içerisinde görünmesini istediğiniz alt menüleri eklemelisiniz. Bunun için:
Ana Menu Tr başlığına tıklayın. Menü Öğeleri alanı açılır. Yeni düğmesine tıklayın.
  • Menü Öğesi Türü Seçiniz: Öne Çıkan Makaleler (Sağ tarafta bulunan düzen seçeneklerini istediğiniz biçimde ayarlayın)
  • Düzen Seçenekleri > Kategori Seçiniz: Türkçe Tr
  • Menü Başlığı: Ana Sayfa
  • Takma Ad: ana-sayfa
  • Durum: Yayınlandı
  • Menü Konumu: Ana Menü Tr
  • Site Dil: Türkçe (Tr)
Menü Öğelerini eklediğinizde Ana sayfa başlığının altında o ülkenin bayrağının çıkması gerekir. Eğer çıkmazsa Ana Sayfa altındaki YILDIZ simgesine tıkladığınızda bayrak görünecektir. Sistemin sorunsuz çalışması için bu bayrakların görünmesi gerekir.
1643836873801.png

Menüler > Menü Yöneticisi > Main Menu En başlığına tıklayın. Menü Öğeleri > Yeni adımlarını takip edin.
  • Menü Öğesi Türü: Öne Çıkan Makaleler (Sağ tarafta bulunan düzen seçeneklerini istediğiniz biçimde ayarlayın)
  • Düzen Seçenekleri > Kategori Seçimi: English En
  • Menü Başlığı: Home Page En
  • Takma Ad: home-page-en
  • Durum: Yaynlandı
  • Menü Konumu: Main Menu En
  • Dil: English (UK)
1643836873907.png

Bu şekilde Menülerin altına istediğiniz kadar menü ekleyebilirsiniz. İletişim, Giriş Formu vb. şekilde Yalnız her birinin dilini ilgili dilde seçmeyi unutmayın.

Not : joomla 1.6 , joomla 1.7 , joomla 2.5 versiyonlarında kullanılabilecek ayarlamalardır. Joomla 3.0 için denenmemiştir.

Geri