Jinekoloji Randevularında Evli-Bekar Ayrımı: MHRS Sistemine ‘Evli’ Olma Şartı Eklendi

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
zzzzzzzzzz13t.jpg

MHRS’de yeni düzenleme tepkilere yol açtı: 25 yaş altı kadınlar sadece evliyse jinekoloji randevusu alabiliyor.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde yeni bir güncelleme yapıldı. Jinekoloji (kadın hastalıkları ve doğum)” bölümünden randevu almak isteyen yurttaşlar randevu sekmesine tıkladıklarında “25 yaş altı evli, 25 yaş üstü tüm kadınlara (gebelik harici) bakılmaktadır” olma şartı ile karşılaştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu söz konusu olaya “Ayrımcılığa uğramadan, eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti almak tüm kadınlar için haktır. Randevu sistemindeki evli/bekar ayrımı kalkıncaya kadar konunun takipçisi olacağız” tepkisini gösterirken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı da uygulamayı insan haklarını ayaklar altına alan bir uygulama olarak yorumladı.

Doğancı, "Sağlık çalışanları ‘Ahlak zabıtası’ ya da ‘İran din polisi’ gibi görev yaparlar ise toplumumuzun sağlığı tehlikeye girer; çünkü hastalıklar gizlenmeye başlar" uyarısında bulundu.

‘TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN DA SON DERECE YANLIŞ VE TEHLİKELİDİR’

“Özel hayatın ve tıp etiğinin ihlali; tıp yeminine aykırılık, hatta mesleki ehliyetsizlik; sadece idari bir kabahat değil, ceza hukukuna göre de suçtur” diyen Doğramacı sözlerine şöyle devam etti: “18 yaşın üstündeki her birey ister erkek ister kadın tıp açısından da hukuk açısından da ‘erişkindir’. İster evli olur; ister bekar; cinsel hayatı da sadece kendisini ilgilendirir. Erişkin bir hastanın cinsel organlarıyla ilgili bir hastalığının tedavi edilmemesi hem kişisel; hem de özellikle hastalığın cinsel yolla bulaşan bir hastalık olma olasılığı nedeniyle toplum sağlığı açısından da son derece yanlış ve tehlikelidir. Tıbbın görevi; 18 yaş üzerindeki her hastanın tıbbi sorununu, her koşulda ve kişinin özel hayatına saygı göstererek ve sosyal/ özel hayatının özgünlüğüne dikkat ederek gidermektir. Bunun ihlali bir insanlık hak ihlalidir.”

KAYNAK

Ney? Öyle bir şey mi varmış? Yok artık ya.

Bizim pipimiz mi var yoksa .o
Ee biz urologa mı gideceğiz peki ?

Kadına özgü hastalıkların yaş sınırı mı var? Örneğin çikolata kisti her yaşta görülebilir. Bu haber gerçek mi?

Kadına özgü hastalıkların yaş sınırı mı var? Örneğin çikolata kisti her yaşta görülebilir. Bu haber gerçek mi?
Öyle değil mi ya
haber doğru ise gerçekten çok saçma hayır yanı bu insan hakları ihlali hiç evlenmemiş yada boşanmış bir kadın jinekologa görünemeyecek mi yani şaka gibi

arap coğrafyası 100 yıl ileri giderken biz 1500 yıl geri gittik

Başka bölümden randevu alsalar, örneğin; iç hastalıkları uzmanından ve o da duruma göre kadın doğum uzmanına yönlendirmek zorunda kalacaktır, Şahsen hiçbir şey anlamadım. Belki @climax detaylarını biliyordur.
Yani o da çok saçma değil mi?
kadınsal bir rahatsızlık yaşıyorsun dahiliyeden randevu almak zorundasın
Karadeniz fıkrası gibi oldu khkgjfjfhfh

Başka bölümden randevu alsalar, örneğin; iç hastalıkları uzmanından ve o da duruma göre kadın doğum uzmanına yönlendirmek zorunda kalacaktır, Şahsen hiçbir şey anlamadım. Belki @climax detaylarını biliyordur.
Ya yok öyle bişi. Bölümün adı ne, kadın hastalıkları ve doğum. Evrensel adı jinekoloji ve obstetrik.

Gebe takibi zor. Litotomi masası, ultrasonu, ikili testi üçlü testi, tansiyondur şekerdir bir sürü dert. Bir tane gebe bakana kadar on tane âdet düzensizliği veya vajinit hastası bakarsın.

Yani adam diyor ki, akıntım var diyen gelsin bakarım ama gebe takibi için geleceksen bugün sıra yok ilgilenmem.

Tabi bunu duzgun anlatamamış lepistesler. Evli meselesi de şey. Bir insan bekar gebe olmaz herhalde diye düşünmüşler hahahha

Bu takunya çok alem ya

haber değeri göremedim

MHRS'ye girip bir bakın, öyle mi? Ben bakamam.

Son düzenleme:
çocuk bölümü baksın o zaman :/

Ya yok öyle bişi. Bölümün adı ne, kadın hastalıkları ve doğum. Evrensel adı jinekoloji ve obstetrik.

Gebe takibi zor. Litotomi masası, ultrasonu, ikili testi üçlü testi, tansiyondur şekerdir bir sürü dert. Bir tane gebe bakana kadar on tane âdet düzensizliği veya vajinit hastası bakarsın.

Yani adam diyor ki, akıntım var diyen gelsin bakarım ama gebe takibi için geleceksen bugün sıra yok ilgilenmem.

Tabi bunu duzgun anlatamamış lepistesler. Evli meselesi de şey. Bir insan bekar gebe olmaz herhalde diye düşünmüşler hahahha

Bu takunya çok alem ya
Bakanlıktan açıklama da gelmiş ve keşke ilk baştan net şekilde yazsalardı.

Son düzenleme:
Şöyle bir açıklama yapılmış bakanlıktan;

@Lefty aslında bu da yanlış.
O zaman misal benim hastalarimdan migren de var inme de var.

Migren iki dakikalık iş poliklinikte.
Ama inme bi ton iş.

25 yaş altı inme olmaz diye, bugün 25 yaş üstü gelmesin Perşembe gelsin desem olur mu.

Yada bel agrisi başka omurga kırığı başka. Ne desin beyin cerrahi, kırık olanlara vaktim yok mu desin.

Saçma sapan iş.

Ama dersen aile hekimi hastaları filtrelesin, gereksiz yere büyük hastane meşgul edilmesin. Anlarım. Ama onların hiç bir yetkisi etkisi kalmadı.

Semt poliklinikleri iyiydi. Grip nezle ishal falan burdan idare ediliyordu.

Ama şimdi yeni politika hastaneleri merkezi (merkezi dediysem şehir merkezinde demek istemedim) ve devasa yapmak. Orda kayboluyor hasta

Geri