Jesse'den Bilgiler, Bir Beğeni Yeter

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Arkadaşlar, Mesleğim gereği bazı hesaplamalar yapıp, kullanıcıların avantajı doğruĺtusunda bilgileri sizlerle de paylaşmak isterim.

Başlangıç olarak kış başlangıcı dolayısıyla ;

- 2000 Watt olan elektrik sobanız, saatte yaklaşık 1 Liralık elektrik harcar.
Sobanızın fişini herhangi bir prize sokmadan önce, mutlaka elektrikten anlayan birine, o prizin bağlı olduğu sigortanın yeterliliğini sorun. Kullandığınız ara kabloların kalitesinin iyi olduğundan emin olun.

Ara kablo voltaj dusuruyormu?

hiç sanmıyorum 1 liralık enerji harcayacağını..... üstelik saatte..... bir de elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren bir cihaz......

hiç sanmıyorum 1 liralık enerji harcayacağını..... üstelik saatte..... bir de elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren bir cihaz......
2000 wattlık bir soba saatte 2 Kw elektrik yakar. 1 KW birim fiyatları aşağıdaki tabloda verilmiş.

Ocak-2019-Elektrik-Tarifesi-600x382.png

Meskenlerde tarifeler zaman dilimine göre üç farklı tarifeden fiyatlandırılıyor.
Ve elektrik tüketiminin en sık olduğu saatler puant olarak ifade ediliyor. Dolayısıyla puant zamanda kullanılan ısıtıcı ile gündüz veya gece zamanı kullanılan ısıtıcı, farklı fiyatlandırılır.
Güncel tarife mi bilmiyorum ama nette bulduğum bilgiye istinaden puant tarfifesi 1,0567

2000 watt = 2 kwh
2 kwh x 1,0567 = 2,1134 TL

Meskenlerde tarifeler zaman dilimine göre üç farklı tarifeden fiyatlandırılıyor.
Ve elektrik tüketiminin en sık olduğu saatler puant olarak ifade ediliyor. Dolayısıyla puant zamanda kullanılan ısıtıcı ile gündüz veya gece zamanı kullanılan ısıtıcı, farklı fiyatlandırılır.
Güncel tarife mi bilmiyorum ama nette bulduğum bilgiye istinaden puant tarfifesi 1,0567

2000 watt = 2 kwh
2 kwh x 1,0567 = 2,1134 TL

Ocak-2019-Elektrik-Tarifesi-600x382.png

Verilen fiyatlar Ocak 2019 için geçerli olan fiyatlar. Şu an için bir geçerliliği yok.
Temmuz ayında %14,98, Ekim’de de %14,9 olmak üzere 2 defa zam geldi. Şu an için geçerli fiyatlar ;

yBPxMa.jpeg

Bu fiyatlar mesken için geçerli.

Kalorifer peteklerine taktıracağınız Termostatik vanalar, konforlu bir kış geçirmenizin yanında, % 20 - 30 arası Doğalgaz ve elektrik tasarrufu sağlar
termostatik-vana.jpg

Son düzenleme:
Kalorifer peteklerine taktıracağınız Termostatik vanalar, konforlu bir kış geçirmenizin yanında, % 20 - 30 arası Doğalgaz ve elektrik tasarrufu sağlar
termostatik-vana.jpg
Bilgi için teşekkür ederim, sizce ciddi oranda tasarruf sağlanıyor mu, denediniz mi?

Bilgi için teşekkür ederim, sizce ciddi oranda tasarruf sağlanıyor mu, denediniz mi?

Ben kullanıyorum. Termostatlar oda sıcaklığınızın aynı ısıda kalmasını sağlar.
Yani oda sıcaklığınızı termostatların üzerindeki numaralara göre çevirip kendinize göre ayarladığınızda ( örneğin 3 numara 20-21, 4 numara 23-24 derece)
Hep aynı kalır. Odanız soğuduğunda termostat peteği açıp odayı ısıtır, ayarladığınız ısıya gelince de otomatik olarak kapatır. Petek vanası kapandığında, kombiniz otomatik olarak ısıya ihtiyaç olmadığından kendini kapatır. Yani gece gündüz kombiniz kontrol altında yanar. Bu termostat vanalarının olmadığı petekler sürekli olarak yanar, hatta odanız o kadar ısınabilir ki sıcaktan camı açmak zorunda kalabilirsiniz. Termostatsız peteklerin verdiği enerji kaybı, açık musluğun altında sürekli dolan kovadan, taşan suya benzer.

Son düzenleme:
Geri