Jelibon Nasıl Üretilmiştir?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Jelibon, Türk lokumundan esinlenilerek Amerikalılar tarafından yapılmıştır.,

1378012_585283244841297_831211574_n.png

Esinlenmisler ama Lokumdan daha lezzetli bence.

Lokumdan nasıl esinlenmişler acaba.. Bence de lokumdan daha güzel..

Ben de tarihçesi hakkında yada yapım aşaması hakkında bilmediğim bir şey öğreneceğimi zannettim ama başlık yanıltıcı olduğu için bambaşka bir şeyle karşılaştım. Neyse gelmişken biz verelim bilgiyi. Jelibon lokumdan esinlenerek yapılmamıştır ki ikisi çok çok farklı şeylerdir. Jelibon ünlü şeker üreticisi Alman firma Haribo tarafından üretilmiştir ilk olarak ki dünyada bizim jelibon olarak bildiğimiz şeyi tüm dünya haribo diye biliyor. Bu Alman firma da jöleli şekerler üzerinde çalışırken dans eden bir ayıdan esinlenerek hariboyu üretmeye başlamışlardır. Yani lokum işi hikaye ama o dans eden ayı Türkiye kaynaklı olabilir, malum bizim böyle değişik eğlencelerimiz var.

Vikipedi'den:

Jöleli şekerleriyle ün yapan Haribo firması, kısa sürede Bonn'un önde gelen özel kuruluşlarından biri haline gelmiştir. 1922 yılında dansçı ayıdan esinlenerek dünyadaki ilk meyve aromalı jöle şekerlemesini yaratır.

Hans Riegel, the founder of HARIBO, created the first bear model, the source of today’s Goldbears, back in 1922. They were called Dancing Bears. His inspiration for these “Dancing Bears” where the trained bears that showed up as regular entertainment features at nineteenth century fairs and festivals.

Traveling performers presented these chained bears for the crowd’s amusement. People enjoyed their little tricks and lumbering dances, however for the bears, this sort of activity was obviously of dubious pleasure.
The fruit gum Dancing Bear was larger but also thinner than today’s Goldbears. It quickly took its place next to the Sweet Devils as one of the classics of the HARIBO product line. Two Dancing Bears cost only a pfennig in inflation-sheltered Germany. In 1925, Hans Riegel also started producing liquorices sweets- and the Dancing Bear acquired a cousin, the so called Black Bear.

Geri