Jeanne de Valois Saint Remy

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bir ulkenin yikimina onculuk etmis olan kadin hirsiz, fakat tuhaf bir sekilde halk kahramani oluyor. Hikayesi cok ilgi cekici, kraliceyi dolandirdigi ortaya ciktiktan sonra yargilaniyor, hapse atiliyor ve erkek kiliginda Fransa'dan Ingiltereye kaciyor. Orada da rahat durmayip alacaklilarindan kacarken camdan atlayip feci halde can veriyor. Yani su testisi su yolunda kiriliyor.
Ben bu kadinin hikayesini gunumuz siyasetine benzetiyorum, cok duzgun ahlakli bir siyasetcinin cevresindeki bu tip insanlar yuzunden ayaginin kaydirilmasi o kadar basit aslinda.

acayip ilgimi cekti. bunun filmi falan var mi acaba ya? nette kendisiyle ilgili "avonturier" ve "dief" yaziyo. guldurdu beni. badass :'

• Beğen
Tepkiler: W
acayip ilgimi cekti. bunun filmi falan var mi acaba ya? nette kendisiyle ilgili "avonturier" ve "dief" yaziyo. guldurdu beni. badass :'
Filmi var mi bilmiyorum ben Stefan Zweig'in bir eserinde okudum ordan dikkatimi cekince biraz arastirdim farkli kaynaklardan.
Fransanin meshur pirlanta skandali yazinca cikar.

“the affair of the necklace” hikayeden uyarlanan, esinlenen filmmiş arkadaşlar. ilgisine duyurulur. bugün bulabilirsem izleyeceğim.

bu arada sıradan bir kadın değil kendisi.
basit bir dolandirici değil yani soylu bile sayılabilir
ailesi monarşi karşıtı ve bu yüzden öldürülüyor ellerinden malı mülkü gidiyor
bunun intikamını almak için kraliçeye oyunlar oynuyor, onun adını lekeliyor.
küçük dusuruyor.
bunun sonucunda ceza alıyor ancak hapisten kaçırılıyor ingiltwreye gönderiliyor
bütün bunlar devrimin başlangıcı ve monrasinin yıkımına giden yol olarak gösteriliyor, bu yüzden halk kahramanı sayılıyor.

Geri