Jean Christophe Grange - Leyleklerin Uçuşu

Konu sahibi son olarak 1284 gün önce görüldü
0000000116356-1.jpg

Göçmen kuşlardır Leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrikaya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler... Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallelerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın arka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...
Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz, bir kurgu tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim: Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, "Kızıl Nehirler"i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, "Leyleklerin Uçuşu"nda da var.
Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!​

madem konusu var
sevgili Ocean'a yazdığım yorumu buraya da ekleyeyim.
Son olarak da Oggiden arakladığım caps ile Grange ile ilişkimi bağlamış olayım

34 gün seviştik bu arkadaşla üstat. tam 34 gün boyunca...
arada uzaklaştık arada tekrar tutkuyla yakınlaştık...
ben açıkçası 6/10 verdim kitaba. beni biraz yordu. grange ile ilk tanışmamdı, sanırım kendisinin de ilk kitabı.
Oggy'nin dediği gibi "yeterli" zira fazla muhabbet tez ayrılık getirir derler.
adam inanılmaz betimleme yapıyor. boğulduk betimlemelerde. la tamam anladık orası öyle burası böyle... tamam adamın boyu posunu anladık olaya geç...
ne renk don giydiğine kadar ilerletecek utanmasa.

kurgusu vs güzel fakat benimle çok uyumlu bir tarz değilmiş onu anladım.
Benim tarzım daha çok yazarın geri çekildiği,
cümlenin işini yapıp kenara çekildiği metinler.
betimleme değil, düşünce taşısın;
hikâye anlatmasın, derdi olsun.
o yüzden bu kitap kötü değil, hatta yer yer iyi;
ama bana biraz fazla “anlatayım da anlatayım” dedi.
Hikâye arasam film izlerim zaten.
kısacası
seveni çok olur, saygı duyarım;
ama ben bu kadar detayı kafada taşımak istemem <3

SAHİLDE FALAN AKMAZ BU KİTAP AKMAZZZ

1767334140355.png

grange hayranı biri olarak tabi ki okudum, enn sevdiğim grange kitaplarından diyebilirim

Snapchat-432632726.jpg

Geri