Japonya'da yapılmaması gerekenler.

• Kullanıcı Hakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 81 gün önce görüldü
japonyada-bunlari-yapmayin-770x514.jpg

Sakın bahşiş vermeyin
Japonya’da Cafe veya restoranda yemek yediniz ve hizmet çok hoşunuza gitti gönlünüzden koptu bir bahşiş atayım dediniz. Sakın bahşiş bırakmayı düşünmeyin yoksa arkanızdan paranızı unuttunuz diye koşarlar. Onlarda böyle bir işleyiş yok. Bahşiş yoksa rüşvette yoktur diye düşünmedim değil

Yürüyüş yollarında asla sağda durmayın
Yürüme yollarında yani bizdeki kaldırımlar oluyor, trafik sağdan akıyor sağdan yürüyenleri sinirlendirmemek için uygulanan yazısız kurallardan bir tanesi

Aman Fiziksel Temastan Kaçının
Japonya’da, özellikle sizden yaşlı birileri ile asla el sıkışmayın, toka etmeyin, sarılmayın. Selamınızı onlara özgü şekilde uzaktan verin. Onlarda bu durum büyük saygısız olarak kültürlerinde yeralmış. Ama oldu ki; el sıkışmanız gereken ortamlar var, sizden yaşlı birinin karşısında mutlaka çok eğilerek ellerini sıkın. Yere doğru bakın.

Toplum içinde burnunuzu tutun
Metroda olsun otobüste olsun, Japonlar toplum içinde burun çekmekten ve temizlemekten nefret ederler. İlla yapmanız gerekiyorsa insanlara sırtınızı dönüp yapın. Yoksa gerçekten kötü bakışlara maruz kalabilirsiniz.

Yolda yürürken yemek yemeyin
O kültürde yolda yemek yemek uygun değil. Eğer sokak satıcılarından yiyecek bir şeyler satın aldıysanız dahi, hemen satıcının olduğu yere yakın bir yerde durup öyle yiyin. Ülkemin canını seveyim yolda yürürken simitte yerim sigarada içerim.

Bacak bacak üstüne atmaktan kaçının
Özellikle metrolarda veya otobüslerde otururken bacak bacak üstüne atmamaya özen gösterin çünkü bu onlara göre toplum içinde yapılınca saygısızca duran bir harekettir. Zaten turistler haricinde bu oturma şeklini japonlardan yapan kimseyi de göremeyeceksiniz.

Alıntı.

Teşekkürler saygıdeğer öğretmenim. :hi:

Onların bir yakınlık mesafesi var onu duymuştum. Siz yaklaştıkça mesafesini korumak için geri çekiliyorlarmış.

İlginç bir kültür, tarihleri çok eski ve geleneklerine bağlılar.

Şu isimsiz metinleri hiç sevmiyorum. Türk siteleri, milletin kafasını karıştıran nice isimsiz gerzek metinlerle dolu. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum. Kardeşim ben Japonya'ya 3 kez gittim. Çok asil ve kültürlü insanlar. Ruhiyat olarak bize çok benziyorlar. İçlerinde sadece fiziksel temasla ilgili verilen bilgi genellemeye yakın. Diğerleri çok sorun teşkil etmiyor. Hele hele burun karıştırma ve yürürken yemek yeme gibi hususlara sadece Japonlar hassasiyet gösteriyormuş gibi yazılması çok komik. Ayrıca toplum içerisinde gayet bacak bacak üstüne atılabiliyor. ABARTMAYIN SEVGİLİ GERZEK METİN YAZARLARI, ABARTMAYIN!

Televizyonda pembe dizilerden başka bir şey bulamadığımda kaç kanal değiştirip Japon Kanalını (NHK) seyrediyorum .
Kültürlerini her yönüyle o kadar güzel tanıtıyorlar ki.Hatta şu an Dört Mevsim Japonya adlı programı izliyorum.
Yemek,yaşam alanları,doğa güzellikleri,el sanatları,moda .Manevi kültürlerine saygı duyan bir millet.
Sempatim olduğu doğrudur,birgün görmek de isterim.

Az çok bizde de benzerleri var ama yapan yapıyor bu çok düşünceliler için olması gereken bence..

Hiç bir toplum yönetim şekilleri ve Dinsel eksenleri olmadığı halde geleneğine kültürüne ve ahlaki değerler adına bu kadar uyum içinde yaşayan bir Ülke daha yok

Guzel. Benim dusuncelerime uyuyor. Hele ki bu konuda: ''Toplum içinde burnunuzu tutun'' cok haklilar. Bizim burada tren icinde tirnak bile kesiyorlar, sac bas tariyorlar.

10994925_10153027504492319_4342858481203240350_n.jpg

B2aD2M.jpg

Japonya gezimden çektiğim kare.

İyi bir gözlemciyimdir,Her yerde aynı olan tek şey herkesin elinden cep tlfların düşmemesi :asd:
Ayak ayak üstünede atıyorlar,caddelerde yemek de yiyiyorlar sadece bizler gibi karşılaşınca sarılan görmedim.ama sevgililer çok güzel sarılıyorlar :D Yürüyüş yollarında asla sağda durmayın yazılmış olsa da duranlar var bizde ki kadar olmasada duruyorlar,bahşis konusuna bir şey diyemem vermediğim için bilmiyorum....

Nezle olursak ne yapacağız ? =) Burnumuzu nasıl tutacağız.

japonlar candır
aslında kültürlerimiz saygı bakımından birbirine benzerlik taşıyor her ne kadar iki kültürde yozlaşmış olsa da tarihlerine bakıldığın da aynı özellikleri görebiliriz.

Geri