Japon Mitolojisinde Kuchisake onna

Konu sahibi son olarak 2754 gün önce görüldü
s-6588dcbf7b7810ae02f4b4c10e4f8766c38ea1a4.webp

Yarık ağızlı kadın anlamına gelir. Loş cadde ve sokaklarda bulunurlar. İsmi kulaklarına kadar yarık olan ağzından gelmektedir. Geceleri yalnız seyahat eden kişilere ağzını örttüğü şekilde görünür.

Kuchisake onna karanlıkta kurbanlarının yanına gizlice gittikten sonra onlara sorar ''Ben güzel miyim?'' Eğer kurbanı evet cevabını verirse ağzını örten maskesini çekerek ''Böyle olsa bile mi?'' dedikten sonra kurbanı cevap vermez veya çığlık atarsa, kendisinde olduğu gibi ağzını kulaklarına kadar keser.
Eğer yalan söyleyerek ikinci kez evet cevabını verirse kurbanını evine kadar takip edip o gece katleder.​

İlk defa duyuyorum,ilginçmiş.
Emeğinize sağlık.

Yar k ağızlı kadın mı? Biliyorum lan ben bu lafı. :gamer:

Guzelsin dedik iste ne bu tripler

Bunun baska bir amaci,yada baska bir ibretligi vardir.Yarim gibi.

Bizim kadın milletindeki ağzını yırtarım senin sürtük cümlesi japon mitolojisindenmi geliyor acep

İmdb de 5.6 lık oy almış bir filmide mevcut , "carved".
Mitolojik den ziyade şehir efsanesidir. Çünkü japon mitlerinde lambalı sokak yoktur.

Ayrıca ağızı kulaklara kadar kesme fikrine ilham olan karakterde "ichi" isimli mozoşist bir film karakteridir.
Bkz:ichi the killer
Abi ben biraz daha vahşet istiyorum dediğini duyar gibiyim dostum , o zaman mangasını okumanı tavsiye ederim.

Uzakdoğu mitleri çok ilgi çekicidir. Öyle yaratıklar var ki bu yanında tatlış kalır.

Geri