jahrein'in inanç anketi

Konu sahibi son olarak 38 gün önce görüldü
müslümanlar %49.1 olmuş ben gelene kadar, işte forumumuzun gücü.
müslümansanız diye devam eden soruya ''sadece kadir gecesi'' seçeneği eklenmemesi de kırıcı.

jahrein yani ahmet sonuç twitch'de oguz sasi kadar eskidir. oyun oynayanlar ya da twitch kullananlar genel de bilir. ilk zamanlar iyiydi takipcisi azdı pek fazla bilinmiyordu. normal bir şekil de oyun yayini yapardi. taninmaya baslamasinin en buyuk sebebi bir gun ondan evvel taninmis kisilere sallayip tipki rap alemine yeni girmis rapcilerin sicrama yapmak uzere tepede ki rapcilere diss atip taninmasi misali yukselmeye basladi. takipci kitlesini 10-11 yaslar olusturup genel de kendisi neyi yererse karsisinda neyi overse yaninda olmaya baslayan tipler olarak bilinir. gundem de olan ve mevcut halkin begendi herseyi yererek gundeme gelmeyi iyi bilen birisi hatta bir jahrein espirisi vardir "ya chat o oyle degil iste ben oraya gittim olay bu aslinda" bilgi birikimi olan birisi , zeki birisi ve ulke de nasil para kazanmasi gerektigini bilen birisidir.
en cok sevilen oyunlari oynayip iade etmesi ile bilinir. KKHA (konusalim konusalim had shot atalim) gibi diger yayinci ve yotuber'lar ile guzel icerikler yaptigi zamanlarda olmustur. ama dedim ya daha fazla para kazanmak ve daha fazla kitleye ulasmak icin yapmamasi gerekenleri yapmasi gerekiyordu o kadar.
son olayi olarak dunya da su an da cok sevilen ve oyun tarihinde yeni bir çağ başlatan ( elden ring "soulslikegame" bizzat cocuklugumdan beri oynadigim oyunlardan türü rpg yani ( role play game) kendine has bir oyun kültü olusturan oyunu indirip 1 dakika oynayip bu ne lan diye iade edip gundem de 1.siraya yukselmistir. siyasete de atildi tabi. yayincilik disinda gayet makul ve zeki birisi , ama para kazanmak istiyorsaniz bunlardan daha fazlası lazim maalesef. bu yuzden en iyi yayinci ya da oyuncu olan adamlar onun kadar konusulmuyor. cunku gundem olusturmayi bilmiyorlar. ilk basladigi zamanlar da takip ederdim sanirim 10 sene once falan biz de o zamanlar speedrun vb oyun yayinlari yapardik.
biz hobi olarak kullanirdik. o ise kafasini kullanip parasini kazandi hepsi bu.
hem cok sevilir hem de nefret edilir cunku yapilabilecek her boktan veya iyi seyleri yapmis birisidir kendisi.

"allah, ben" gerginliği sürenler için çekimser seçeneği olmalıydı..

En ufak dini konuda ajite olur Hatem ama din umurunda değildir.
En ufak akp konusunda kendini kaybede Hatem ama AKP'li değildir.
Herkese "sizin kafada olmayana saygınız yok" derken bile aslında bizim "kafamıza" saygısızlık eder.

Kimsin sen Hatem.

Dinin ne.

Siyasal kimliğin ne. Yarın oy versen kime verirsin.

Hayır bunlari seni sınıflandırmak için sormuyorum. Seni ajite edecek birşey yazmamak, konuşurken incitmemek için soruyorum.

Bıktım senin afran taftandan çünkü.

Yeter @Hatem

En ufak dini konuda ajite olur Hatem ama din umurunda değildir.
En ufak akp konusunda kendini kaybede Hatem ama AKP'li değildir.
Herkese "sizin kafada olmayana saygınız yok" derken bile aslında bizim "kafamıza" saygısızlık eder.

Kimsin sen Hatem.

Dinin ne.

Siyasal kimliğin ne. Yarın oy versen kime verirsin.

Hayır bunlari seni sınıflandırmak için sormuyorum. Seni ajite edecek birşey yazmamak, konuşurken incitmemek için soruyorum.

Bıktım senin afran taftandan çünkü.

Yeter @Hatem
İnanır misin az önce senden bahsediyorduk. Bi kavga ettigim cli vardı o da artık beni iplemiyor diyordum. Tek ajitasyon yaptığım nokta bu.

Ben, senin hakkının yendiği yerde senin hakkını savunan kişiyim. Senin hakkını yediğin kişinin hakkını savunan kişiyim.

Hadi şimdi farkın olmadığı kişileri eleştirmeye başka konulara canım. Yallah

Dünyanın milyarda bir gerçeğiyle yüzleştim.hem zihnim hemde ruhumda büyük hasar oluştu..mecburen herkes gibi sıradan,basit kendi halinde inançlı olmaya yeltendim.çünkü hayat yalanlarla güzeldir..

maşallah hepimizi savunuyor ama hepimize giydiriyor. TUHAF.

maşallah hepimizi savunuyor ama hepimize giydiriyor. TUHAF.
Bir hak davası var adamın.
Hakkı yeneni savunuyor.
Güçsüzün mazlumun yanında.

İyi güzel de bu "hak"ki kim belirliyor. Terazi kimde tartan kim?

Kimin adaletini dağıtıyorsun. Kimsin ki adalet dağıtıyorsun. Sana bu hakkı kim verdi.

Senin haklı bulduğunu ben haksiz buldum ne olacak?

Var mı böyle bişi.

Ulan zaten kime sorsan haklı. Bir dünya görüşün ahlak anlayışın bakış açın olmadan kimin haklı olduğuna nasıl karar vereceksin.

Hak dağıtan terazin kalibre değilse?

Laflara bak "yallah". Koskoca mazlum dostu ulu bilge ombudsman Hatem beni zalim gördü ve yallah çekti.

Bu mu lan. Böyle mi bu işler

Bir hak davası var adamın.
Hakkı yeneni savunuyor.
Güçsüzün mazlumun yanında.

İyi güzel de bu "hak"ki kim belirliyor. Terazi kimde tartan kim?

Kimin adaletini dağıtıyorsun. Kimsin ki adalet dağıtıyorsun. Sana bu hakkı kim verdi.

Senin haklı bulduğunu ben haksiz buldum ne olacak?

Var mı böyle bişi.

Ulan zaten kime sorsan haklı. Bir dünya görüşün ahlak anlayışın bakış açın olmadan kimin haklı olduğuna nasıl karar vereceksin.

Hak dağıtan terazin kalibre değilse?

Laflara bak "yallah". Koskoca mazlum dostu ulu bilge ombudsman Hatem beni zalim gördü ve yallah çekti.

Bu mu lan. Böyle mi bu işler
Hocam bugün ilacını aldın mı?

Hocam bugün ilacını aldın mı?
Kaç bakalım. Nereye kadar. Yüzleş kendinle Hatem. Çok zor biliyorum yıllarını kandırdılmış olarak geçirmiş olmayı kabullenmek. Ama olmuş bir kere. Seni topluma kazandırmak istiyoruz. Çünkü içinde özünde saf iyilik var. Şefkat var. Ama geçmişine duyduğun öfkeyi bize yansıtma. Böyle arınamazsın. Hatalarınla kabul et kendini. Cezalandirmana da gerek yok kendini. Boşa geçen gençliğin ile fazlasıyla ödedin diyetini. Sadece nefes al ve bırak. Sessizliğin sesini dinle.

Kaç bakalım. Nereye kadar. Yüzleş kendinle Hatem. Çok zor biliyorum yıllarını kandırdılmış olarak geçirmiş olmayı kabullenmek. Ama olmuş bir kere. Seni topluma kazandırmak istiyoruz. Çünkü içinde özünde saf iyilik var. Şefkat var. Ama geçmişine duyduğun öfkeyi bize yansıtma. Böyle arınamazsın. Hatalarınla kabul et kendini. Cezalandirmana da gerek yok kendini. Boşa geçen gençliğin ile fazlasıyla ödedin diyetini. Sadece nefes al ve bırak. Sessizliğin sesini dinle.
Hocam kendi bastirilmis duygularını başkalarından çıkarıyorsun gibi. Çok güzel bir gençlik yaşadım. Hatalarımla yanlışlarımla. Geçmişe dönüp keşke yapsaymisim ya da yapmasaymisim dediğim bişey olmadı. Senin hatan, mevcut yanlışı başka bir yanlışla kapamaya çalışmak. Sen, bunun farkına varamiyorsun. Oysa ki yaşın gereği daha tecrübeli ve olgun olman gerekirdi. Yasayamadigin gençliğinin acısını çıkarıyorsun.

Hocam kendi bastirilmis duygularını başkalarından çıkarıyorsun gibi. Çok güzel bir gençlik yaşadım. Hatalarımla yanlışlarımla. Geçmişe dönüp keşke yapsaymisim ya da yapmasaymisim dediğim bişey olmadı. Senin hatan, mevcut yanlışı başka bir yanlışla kapamaya çalışmak. Sen, bunun farkına varamiyorsun. Oysa ki yaşın gereği daha tecrübeli ve olgun olman gerekirdi. Yasayamadigin gençliğinin acısını çıkarıyorsun.
"Deve idrarı bağımlısı bedevi"

Bu laf mesela seni delirtiyor.
Neden?
Neyi hatırlatıyor sana, neden bu kadar sinirlendiriyor.

"Deve idrarı bağımlısı bedevi"

Bu laf mesela seni delirtiyor.
Neden?
Neyi hatırlatıyor sana, neden bu kadar sinirlendiriyor.
Beni delirten ahırda eşekle cima eden toplumun kendinden farkı olmayan insanı medeniyetsizlikle suçlaması. Bunu ne zaman idrak edeceksiniz hocam?

Beni delirten ahırda eşekle cima eden toplumun kendinden farkı olmayan insanı medeniyetsizlikle suçlaması. Bunu ne zaman idrak edeceksiniz hocam?
Onu da etiketledim "çomar" diye. Ona da kızdın. O eşeksever adamı da korudun o da insandır diye.

Geri