J. Chilavertçe Diyet Denemeleri / 2. TARTI GÜNÜ

• Kullanıcı Randius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
Kendince yapılan diyetlerden çokta fayda gelmez sonu böyle olmasın :D

Bu arada 183 boyda ben 90 olsam yeter diyordum 85 falan oldum şimdi keşke 80 altına düşsem diyorum. 80 altı ideal bu boyda. Ama bir uzman şart.

Diyetimde sizin de yorumlarınızı alıp değerlendirdim ve mevcut kan değerlerime uygun olanları entegre ettim.
Sizi bir diyetisyen gibi tutmuş oldum artık hakkınızı helal edin. :D

Katkı SahibiEklenen / Değiştirilen UnsurGerekçe
@Zeyna Akşam karbonhidrat azaltımı + haftada 2 sabah kahvaltı esnekliği + Haftada 1 doğal tatlı izni (bal / hurma / yoğurt)Kan şekeri stabilizasyonu, psikolojik sürdürülebilirlik
@HosgeldinHarunAbi Kalori artışı (1300 - 1500 kcal) + ara öğün opsiyonu + Katkısız fıstık ezmesi(Nutmaster) + Züber Peanutzilla + kardiyo + ağırlık kombinasyonuKas kaybı önleme, pratik protein kaynağı ve motivasyon
@Lawyer Haftada 1 serbest öğün + glutenin tamamen yasaklanmamasıUzun vadeli sürdürülebilirlik
@Nyctophilia Spon günlerinde +200 kcal destek, sabah protein ağırlığı, fitnes, yüzme, futbol planıEgzersiz verimliliği
@glu Uyku disiplini, aşırı kalori açığı yasağı, tıbbi izlem önerisiSürdürülebilirlik ve sağlık güvenliği
@ArcadiaProtein hedefi 120-130 gr, makro oranı 35/35/30Kas korunumu ve metabolik denge
@Lefty3 aylık metabolik kontrol ve uzman onayıKlinik güvenlik
@OpheliaGünlük 3-3.5 litre su hedefi + öğün öncesi su içme alışkanlığıHidrasyon ve sindirim desteği

Atladığım, aksattığım yerler olabilir, planımı bunlara göre revize ediyorum. :)
Teşekkürler.

Şekeri ve şekerli şeyleri hayatından çıkart. Az bir şey düzenli ve saatli beslenme rutiniyle farkı göreceksin.

İki ay önce 'diyet' adı altında değil de sağlıklı beslenme başlığıyla başladığım yolculukta 101 kg'dan an itibarı ile 89 kg'a kadar düştüm.

Hedef: 80 kg.

Kararından ötürü tebrik eder, başarılar dilerim.

20 Ekim 2025 Pazartesi Beslenme Planı (Tempolu Yürüyüş / Kardiyo Günü)

08:00 – Sabah (oruç açılışı yok, su dönemi)

• 1 bardak ılık su + 1 çay kaşığı bal
  • Gün boyu su içmeye başlanır (hedef 3.5 L)
  • Bitki çayı (yeşil çay veya rezene) serbest

12:00 – 1. Öğün (Ana öğün)
  • 3 haşlanmış yumurta
  • 1 dilim arpa ekmeği
  • 8 zeytin
  • 1 kase (200 g) yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük domates + 1 salatalık + nane
  • 1 hurma
  • 1 bardak ılık su
≈ 550 kcal | 35 g protein | 30 g yağ | 25 g karbonhidrat

16:00 – Tempolu yürüyüş öncesi küçük destek
  • 1 pişmiş yumurta akı + 10 adet çiğ badem
≈ 150 kcal | 10 g protein | 9 g yağ | 3 g karbonhidrat

18:30 – 2. Öğün (Akşam)
  • 150 g ızgara tavuk göğsü
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze (kabak, pırasa veya ıspanak)
  • ½ dilim tam buğday ekmeği
  • 1 kase (150 g) yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak su
≈ 750 kcal | 55 g protein | 25 g yağ | 55 g karbonhidrat

Su ve Dinlenme
  • Gün boyu 3–3.5 L su (her öğünden 15 dk önce 1 bardak)
  • Yatma saati: 23:00’ten geç değil
  • Uyku öncesi 2 saat boyunca yemek yok
Toplam: ≈ 1550 kcal | 100 g protein | 64 g yağ | 83 g karbonhidrat

Şekeri ve şekerli şeyleri hayatından çıkart. Az bir şey düzenli ve saatli beslenme rutiniyle farkı göreceksin.

Zaten çayda şeker filan kullanmıyorum ve tatlı aromalı kahveleri içmeyi bayadır bıraktım. Tek olayım tatlılar...
Onu da bu diyet programında hayatımdan çıkarmaya bakıyorum. Arada ödüllük olur bir şeyler. :p

böyle otantiğin sigarayı bırakma konusu vardı... bırakamadı................................

Bu sefer 85 olmadan bırakmayacağım, beni gaza getir biraz..... Motivasyon lazım.

-----

Bu arada ilginç bir formül buldum, belki bilen biliyordur ama ben yeni öğrendim.

ABD donanmasının kullandığı bir formül varmış ve bu formül şu şekildeymiş: 86.010 × log10(bel - boyun) − 70.041 × log10(boy) + 36.76

Bu formülü kullanınca vücudumuzdaki yağ oranını tespit edebiliyormuşuz. En azından yaklaşık olarak....

Elimde vücut ölçülerim var:
Boyum:
182
Kilom: 104.80
Bel: 109 (Yağ kaybının en önemli göstergesi)
Kalça: 115 (Burada orantılı azalma lazım)
Göğüs: 103 (Fitness ile arttırmayı hedefliyorum)
Kol - Biseps: 33 (Kas oranını koruyup korumadığımı anlamanın en iyi yolu)
Bacak - Uyluk: 70 (Kas kaybı kontrolü için bakılacak yer)
Boyun: 45

Bu sonuçlara göre formülü kullandığımda;
Yaklaşık yağ oranı: 27.5 %
Yağ kütlesi:
≈ 28.4 kg
Yağsız kütle (kas + organ + kemik): ≈ 75 kg çıkıyor.

Erkeklerde sağlıklı aralığın %10-%20 olduğunu biliyoruz. Yani orta düzeyde yağ fazlam var.
Yağ oranı hedefim %15-17 civarı olmalı ki bu da 18-20 kg yağ kaybı demek.

Bu da beni zaten 82-84 kilo aralığına ulaştırır.
Aynı heyecanla devam...

Son düzenleme:
Her zaman dediğim gibi, diyetten ziyade beslenme alışkanlığı edinmek gerekiyor. 1 seneyi aşkın süre spor yapmadım ve bu süre içinde sadece 1 kilo aldım. Çok hareketli bir dönem değildi benim için ama beslenme alışkanlığı edindiğim için ekstra kilo derdi de yaşamadım.

Neyse, umarım hedefine ulaşırsın. Takipteyim.

Millet ne yazmış diye bakmaya geldim.. taş gibiyim, hayatımda spor yapmadım, diyet yapmadım.. eline al sopayı vur, küt küt ses gelsin :)
Birazda genetik önemli, günde 8 öğün yiyorum, hiçbir şey yok..
Tabii bunun bir sırrı var, dünyada kimsenin bilmediği..
Herkese hayırlı diyetler diliyorum, konuyu takip edeceğim..

Yıllar önce 35 kilo kadar veren biri olarak söyleyeceklerim var... öncelikle tek tip beslenmemeli kimse. Ben yaptım evet verdim mi kilo hayvan gibi verdim kısa zamanda ideal kiloma da düştüm ama sonrasında biraz yeme bozukluğuna döndü olay. Sürekli bi al ver al ver metabolizmam mahvoldu üstüne psikolojim de çünkü sürekli dikkat etmem gerek, koşmam gerek öyle gerek böyle gerek vs sürüp gitti. Ve yaklaşık iki ay önce dur dedim kendime dur. Normal şekilde hayatını yaşayıp gitsin beş kilo mu fazla bırak 3 ayda bitsin 10 kilo mu bırak 7 8 ayda gitsin yavaş gitsin ama bu döngüden çıkmam lazım artık dedim ve günlük kalori olayına girdim. Mantık çok basit evet. Ve sporla da baya bağlantılı. İki aydır gerçekten aç kalmıyorum günlük kalori miktarımi asla asmiyorum, aç kalmıyorum, kendimi bir şeylerden mahrum bırakmıyorum ama tabi sağlıklı da besleniyorum. Şeker tüketmiyorum, paketli abur cuburdur ne bileyim keloks special k falan asla.tatlı yemiyorum ha yine yersin günlük sınırı asmadan ama zaten tatlıyla pek aram yok o yüzden bunu neden avantaja çevirmeyeyim dedim. Protein çok önemliymiş onu da anladım ve bu iki ay boyunca da kendimi bazen zorlayıp bazen hevesli hevesli spora tesvik ettim surekli.kendime katı kurallar koyduğumda maalesef yeme bozuklugum nuksediyor o yüzden de öğle yemeğinde isyerinde sağlıklı ne çıkmışsa onu yiyorum. O gün protein isyerinde az mı aldım evde akşam yemeğini protein ağırlıklı yapıyorum. Denge kurdum kısacası. Bazi insanlar kural koymayi secer su saatte su bu saatte su. Bende o ise yaramiyor tam tersi daha kotu etkiliyor ben de biraz durup ac miyim gercekten yoksa degil miyim olayi ile cozmeye basladim yavas yavas. Ve eksiler görüldukce insan geri adım atmak bile istemiyor. Bu yolda sana başarılar dilerim @Jose Chilavert arkandan geliyoruz hepimiz.....

Diyet olayına ne zaman girsem kilo alıyorum…

Ben de geçen yaz, plaj sezonuna hazırlanmak üzere girdiğim diyet sonucu 5 kilo almıştım.
Bazen öyle oluyor. :p

Her zaman dediğim gibi, diyetten ziyade beslenme alışkanlığı edinmek gerekiyor. 1 seneyi aşkın süre spor yapmadım ve bu süre içinde sadece 1 kilo aldım. Çok hareketli bir dönem değildi benim için ama beslenme alışkanlığı edindiğim için ekstra kilo derdi de yaşamadım.

Neyse, umarım hedefine ulaşırsın. Takipteyim.

En zor kısmı gerçekten o…
Ben de hedef kiloya inince doymadan kalkabilen insan türüne geçmeyi planlıyorum. :)

abi sadece yemeye dikkat etmekle olmaz, düzenli bağırsak hareketi de lazım...... bize onlardan da bahset...... kaç kere yaptın, rengi, şekli, kıvamı, kokusu..............

Konuya bilimsel yaklaşım bekliyordum Oggy.
Bu raporlamaya girmeyelim, forumun sunucusu kaldırmaz.

Millet ne yazmış diye bakmaya geldim.. taş gibiyim, hayatımda spor yapmadım, diyet yapmadım.. eline al sopayı vur, küt küt ses gelsin :)
Birazda genetik önemli, günde 8 öğün yiyorum, hiçbir şey yok..
Tabii bunun bir sırrı var, dünyada kimsenin bilmediği..
Herkese hayırlı diyetler diliyorum, konuyu takip edeceğim..

Taş gibisin, helal.
Genetik büyük rol oynar ama 8 öğün dediğin şey porsiyonları mikroskobikse mümkündür herhalde :D

Dünkü diyet kuponu tuttu mu?

Bu sefer kupon full tuttu.
Ne tatlı kaçtı, ne gece atıştırması.
VAR kontrolü bile tertemiz dedi.
Diyet borsasında tavan yaptım şu an.

Yıllar önce 35 kilo kadar veren biri olarak söyleyeceklerim var... öncelikle tek tip beslenmemeli kimse. Ben yaptım evet verdim mi kilo hayvan gibi verdim kısa zamanda ideal kiloma da düştüm ama sonrasında biraz yeme bozukluğuna döndü olay. Sürekli bi al ver al ver metabolizmam mahvoldu üstüne psikolojim de çünkü sürekli dikkat etmem gerek, koşmam gerek öyle gerek böyle gerek vs sürüp gitti. Ve yaklaşık iki ay önce dur dedim kendime dur. Normal şekilde hayatını yaşayıp gitsin beş kilo mu fazla bırak 3 ayda bitsin 10 kilo mu bırak 7 8 ayda gitsin yavaş gitsin ama bu döngüden çıkmam lazım artık dedim ve günlük kalori olayına girdim. Mantık çok basit evet. Ve sporla da baya bağlantılı. İki aydır gerçekten aç kalmıyorum günlük kalori miktarımi asla asmiyorum, aç kalmıyorum, kendimi bir şeylerden mahrum bırakmıyorum ama tabi sağlıklı da besleniyorum. Şeker tüketmiyorum, paketli abur cuburdur ne bileyim keloks special k falan asla.tatlı yemiyorum ha yine yersin günlük sınırı asmadan ama zaten tatlıyla pek aram yok o yüzden bunu neden avantaja çevirmeyeyim dedim. Protein çok önemliymiş onu da anladım ve bu iki ay boyunca da kendimi bazen zorlayıp bazen hevesli hevesli spora tesvik ettim surekli.kendime katı kurallar koyduğumda maalesef yeme bozuklugum nuksediyor o yüzden de öğle yemeğinde isyerinde sağlıklı ne çıkmışsa onu yiyorum. O gün protein isyerinde az mı aldım evde akşam yemeğini protein ağırlıklı yapıyorum. Denge kurdum kısacası. Bazi insanlar kural koymayi secer su saatte su bu saatte su. Bende o ise yaramiyor tam tersi daha kotu etkiliyor ben de biraz durup ac miyim gercekten yoksa degil miyim olayi ile cozmeye basladim yavas yavas. Ve eksiler görüldukce insan geri adım atmak bile istemiyor. Bu yolda sana başarılar dilerim @Jose Chilavert arkandan geliyoruz hepimiz.....

Çok iyi özetlemişsin @Aze
Hızlı kilo = yavaş toparlanma kuralının canlı kanıtı olmuşsun resmen.

Ben de şu an ne kendime işkence ediyorum ne de bir lokmadan bir şey olmaz noktasına düşüyorum.
Sloganım belli: Ne açım ne açgözlüyüm, ama hesap makinesiyle yaşıyorum.

Sen her gün böyle hatırlatsana, güzel oluyor. :D
Saat 11:17, 1.350 ml devrilmiş…
Bu tempoyla öğlene kadar içme değil hidroelektrik santral kurarım

Diyet listesi tamam, şimdi sırada su faturasıyla barışmak var............

Diyet yapanları gördükçe valla üzülüyorum lan xd canın bişey çekiyor yiyemiyon asker yolu gözleyen manita gibi saat sayıyon. Allah yardımcın olsun guzm :* bu arada sabah kahvaltısı çok önemli muhabbeti büyük bir yalan. Sabah kalkınca kahvaltı yaptığınızda insülin seviyeniz coşuyor. Çoğu kişi bu yüzden kilo veremiyor.

Diyet yapanları gördükçe valla üzülüyorum lan xd canın bişey çekiyor yiyemiyon asker yolu gözleyen manita gibi saat sayıyon. Allah yardımcın olsun guzm :* bu arada sabah kahvaltısı çok önemli muhabbeti büyük bir yalan. Sabah kalkınca kahvaltı yaptığınızda insülin seviyeniz coşuyor. Çoğu kişi bu yüzden kilo veremiyor.

Sağ ol kuzum. :p
Ben de sabah kahvaltısına o kadar değer vermiyorum, hafta 1 yapsam yeter, zaten kahvaltı yapmadığım zamanlarda su, ballı su, maden suyu gibi şeyler beni dinçleştiriyor.

Takipte kal ve destek için ana konumu beğen. <3

Geri