J. Chilavertçe Diyet Denemeleri / 2. TARTI GÜNÜ

• Kullanıcı Randius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
:D Başlığı Canis'ten çaldım. :D ve bence bunun bir forum virali olma potansiyeli var. Başka üyelerden de başka şeyler gelebilir. :D

Sürekli diyete başlayıp bunu terk ediyorum.
Eğer sizin gözetiminizde olursam bununla başa çıkarım diye düşündüm ve burada sürekli güncellemeler yapmak istedim. :)

Şimdi gelelim içeriğe:
Uzun süre yoğun iş temposu nedeniyle düzensiz besleniyordum.
Günü genelde iki öğünle geçiriyor ama çoğu zaman pratik olsun diye işlenmiş veya karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler seçiyordum.
Şimdi sade, doğal ve ölçülü beslenmeye geçme planı yaptım.
Türk mutfağına uygun, işlenmemiş ve sünnete uygun bir sistemle ilerliyorum.
Mümkün olduğunca aralıklı orucu da hesaba katıyorum.

En önemlisi de 6 ayda bir verdiğim kan değerlerimi de hesaba katıyorum: Buna göre; kolesterol, HDL kolesterol, trigliserid, glukoz(kan şekeri), ürik asit ve C reaktif protein değerlerim bir tık yüksek. Sınırın hemen üzerinde. Klor değerim ise bir tık sınır altında.

Gün gün paylaşım yaparak olabildiğince mevcut kilo durumumu ve beden ölçülerimi de paylaşmak istiyorum.

Boy: 182. (Hiç değişmeyeceği için bunu her zaman yazmayacağım.)
Kilo: 105

Hedef: 85. (bu kiloya ulaştığımda konuyu sonlandırırım.)

İdeal kiloya ulaşınca da beslenme alışkanlığımı devam ettirmeye çalışacağım.
Şimdiden destekleriniz için teşekkürler.

Diyet listeleri:
19 Ekim 2025 Pazar
20 Ekim 2025 Pazartesi
21 Ekim 2025 Salı
22 Ekim 2025 Çarşamba
23 Ekim 2025 Perşembe
24 Ekim 2025 Cuma
Cumartesi'yi yazmayı atlamışım özür dilerim
26 Ekim 2025 Pazar
27 Ekim 2025 Pazartesi
28 Ekim 2025 Salı
Bundan sonraki günlerde sadece özet geçilecektir.

Son düzenleme:
105 iyidir üstat yemeye devam.

protein diyeti öneririm , sürekli bonfile köfte yiyorsun ve sınırsız . diğer şeyleri yiyemezsin. bunu bi araştır bi de bol matcha falan iç

19 Ekim Pazar Beslenme Planı
Mevcut kilo: 105

08:00–12:00 arası sadece su ve ılık ballı su

12:00 – Öğle (1. öğün)​

• 2 haşlanmış yumurta
  • 1 dilim arpa ekmeği (veya tam buğday)
  • 8 adet zeytin
  • 1 kase yoğurt (ev yapımı, 200 g)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük domates, 1 salatalık, taze nane
  • 1 bardak ılık su + 1 çay kaşığı bal (sünnet içeceği)
Toplam: 450 kcal | 28 g protein | 28 g yağ | 18 g karbonhidrat

18:30 – Akşam (2. öğün)​

• 120 g ızgara tavuk göğsü
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağlı yeşil mercimek
  • 1 kâse salata (limon + sirke + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı)
  • 1 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 hurma (tatlı isteği bastırmak için)
Toplam: 600 kcal | 45 g protein | 20 g yağ | 40 g karbonhidrat

Gün Boyu​

• 2.5–3 L su
  • Şekersiz bitki çayı serbest (yeşil çay, ıhlamur, rezene)

Günlük Toplam​

Toplam enerji: ~1050 kcal
Protein: 73 g
Karbonhidrat: 58 g
Yağ: 48 g

105 iyidir üstat yemeye devam.

protein diyeti öneririm , sürekli bonfile köfte yiyorsun ve sınırsız . diğer şeyleri yiyemezsin. bunu bi araştır bi de bol matcha falan iç

Kan değerlerim eti fazla tüketmemem gerektiğini ve balığa yönelmemi ön görüyor. :)

Hadi forumca diyete girelim, bu aralar bende saldım çünkü :d
Kahvaltı çok önemli kahvaltıyı atlamamalısın bence.
Ayrıca akşam için hem yeşil mercimek hem 1 dilim ekmek hem hurma yazmışsın. Yeşil mercimek et kadar protein değeri yüksek bi besin. Ekmeğe ve hurmaya hiç gerek yok zaten kesecektir seni. İlk bi kaç gün olabilir ama sonrasında bu listeyi azaltmanı öneririm.

İç hastalıkları doktoru eşliğinde 7 ayda 38 kilo veren biri ve aynı zamanda bu meseleye kafayı takıp onlarca makale okuyan biri olarak bu konuda konuşmaya hakkım var :d

Öncelikle bol şans 85 e gerek yok bence 90 kâfi. Günde 1500 kalori alıp azcık hareketle kalori açığını büyütürsen easy hedef. Senin programındaki kalori miktarı çok az. Bu kadar sert olmasına gerek yok. 1500 alıp kalori açığını spordan yaratırsan daha sağlıklı olur.

İlk öğün listen genel hatları ile iyi lakin bir iki eksik/fazlayı kendimce dile getireyim. Ara öğün yok. Ara öğün şart, ara öğün yapmazsan metabolizman yavaşlar, metabolizma yavaşlayınca da vücut korumaya alır kendini bu da yağ yakımını güçleştirir. Bence muhakkak 2 ara öğün ekle. Leblebi/çiğ badem/çiğ fındık/haşlanmış yumurta vs.

Zeytinyağı ve bal yerine, sağlıklı yağ olarak sindirimi de kolaylaştırmak için sabah kahvene 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, şeker için ise daha bol proteinli olduğu için %100 fıstık ezmesi daha iyi gibi gibi. Ekmeği komple çıkara da bilirsin illa ekmek yicem demiyorsan. Bir de 1 kare yağsız peynir de şükela olur.

Ve lütfen kastan kaybetmemeye dikkat et, o yüzden muhakkak sporla destekle.

Hadi forumca diyete girelim, bu aralar bende saldım çünkü :d
Kahvaltı çok önemli kahvaltıyı atlamamalısın bence.
Ayrıca akşam için hem yeşil mercimek hem 1 dilim ekmek hem hurma yazmışsın. Yeşil mercimek et kadar protein değeri yüksek bi besin. Ekmeğe ve hurmaya hiç gerek yok zaten kesecektir seni. İlk bi kaç gün olabilir ama sonrasında bu listeyi azaltmanı öneririm.
Kahvaltıyı öğle yapma kararı aldım. Sabahları su, maden suyu, ballı su gibi şeyler beni çok enerjik yapıyor.

Ama diğer önerilerinde kısmen haklısın. Yeşil mercimeği zaten yüksek proteini var diye eklemiştim, lifli diye aynı zamanda. Ama aminoasit az. Aminoasiti de az miktarda tahıllı ekmekten alıyorum.

Benim tatlıyla aram çok iyi ve vazgeçemiyorum. O yüzden hurmayı da biraz şart görüyorum, 1 taneden bir şey olmaz kafasıyla. :D

Ama bu önerileri sık yaparsanız harika olur, en azından kendi içimde teyitleşmiş oluyorum, güzel oluyor.

Geçmişte 110 kg iken gluten içerikli yiyeceklerini kestikten sonra günlük 5 km koşu ve 10 bin adım yürüyüşle 5 ayda 35 kg veren biriyim. Ekstra şunu yapayım yumurta yiyeyim 100 şınav çekeyim falan ekstra işlere girmene gerek yok. Ben şu an haftada bir şekerli glutenli şeyler yiyorum. Onun haricinde çok nadir tüketiyorum. 1 yıldır kilo olarak 82 yim ve 85 üstüne kolay kolay çıkmadım. Tavsiye ederim.

Benim tatlıyla aram çok iyi ve vazgeçemiyorum. O yüzden hurmayı da biraz şart görüyorum, 1 taneden bir şey olmaz kafasıyla. :D
Tatlı tarifleri var kalorisi oldukça düşük dene onları kendini çok katı diyetlere sokmana gerek yok.
Ben yayıla yayıla 45 kilo verdim canımın çektiği her şeyi yiyerek, sadece dengeyi kur sınırını bil.

Kendi vücudunu, metabolizmanı en iyi sen tanıdığından yağ yakma konusunda kendi rotanı da en iyi sen belirleyebilirsin.

Diyebileceğim özellikle sabahları protein tüketimine daha çok yoğunlaşmaya çalış. Fazla yumurta süzme peynir vb ve her gün kaslarini tetiklemeye çalış. Bisikset fazlası ile öneririm. Orta tempoyla bir saatte 500 cal. civarı yakabilirsin. 15 dk. az da olsa ağırlık çalışmanı öneririm. Maksat beynine "kaslar lazim" sinyali verip kas kaybını minimuma indirip, yag yakiminin daha fazla olmasını sağlamak. Böylelikle fazla kalori aciklarinda kas kaybın daha çok azalır, yag kaybin daha cok artar.Sonradan vücut geliştirmeye yönelmek istiyorsan -ki seni hatırladığım kadarıyla proporsiyonun bu konuda avantajli- 88 kg civarında kardiyoyu azaltip agirliga gecmen daha dogru olur. Böyle bi hedefin varsa daha fazla kg vermen pek iyi olmaz. İlgili kilo aralığında yag azaltip, kas artirma programi daha efektif olur.Kütle kazanmaya eğilimli bi vücudun varsa avantaj tabii.

İç hastalıkları doktoru eşliğinde 7 ayda 38 kilo veren biri ve aynı zamanda bu meseleye kafayı takıp onlarca makale okuyan biri olarak bu konuda konuşmaya hakkım var :d

Öncelikle bol şans 85 e gerek yok bence 90 kâfi. Günde 1500 kalori alıp azcık hareketle kalori açığını büyütürsen easy hedef. Senin programındaki kalori miktarı çok az. Bu kadar sert olmasına gerek yok. 1500 alıp kalori açığını spordan yaratırsan daha sağlıklı olur.

İlk öğün listen genel hatları ile iyi lakin bir iki eksik/fazlayı kendimce dile getireyim. Ara öğün yok. Ara öğün şart, ara öğün yapmazsan metabolizman yavaşlar, metabolizma yavaşlayınca da vücut korumaya alır kendini bu da yağ yakımını güçleştirir. Bence muhakkak 2 ara öğün ekle. Leblebi/çiğ badem/çiğ fındık/haşlanmış yumurta vs.

Zeytinyağı ve bal yerine, sağlıklı yağ olarak sindirimi de kolaylaştırmak için sabah kahvene 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, şeker için ise daha bol proteinli olduğu için %100 fıstık ezmesi daha iyi gibi gibi. Ekmeği komple çıkara da bilirsin illa ekmek yicem demiyorsan. Bir de 1 kare yağsız peynir de şükela olur.

Ve lütfen kastan kaybetmemeye dikkat et, o yüzden muhakkak sporla destekle.

Valla 38 kilo kaybı ciddi bir disiplin göstergesi, tebrik ederim.
Benim hedefim 105’ten 85’e inmek ve doğal şekilde 90'a doğru kilo almak.
85'teyken nasıl göründüğümü merak ediyorum uzun zaman oldu kendimi o kiloda görmeyeli.
Memnun kalırsam kalırım yoksa çıkarım. :)

Günlük kalori miktarı konusunda çok haklısın, 1500 kcal çoğu kişi için sürdürülebilir oluyor.
Benim planıma göre başlangıçta metabolik dengeyi yeniden kurmak ve insülin hassasiyetini artırmak amacıyla biraz daha düşük....
Ama uzun vadede bu seviyede tutmuyorum, sonrasında 1300-1400 aralığına çıkarıyorum, spor düzeyine göre...

Ara öğün meselesinde güncel araştırmalar, öğün sayısından çok toplam enerji dengesinin metabolizma hızını belirlediğini gösteriyor.
2 öğünlü sistemin avantajı, insülin seviyelerini daha uzun süre dengede tutması.
Ama gün içinde ani açlık hisettiğimde yine de çiğ badem veya haşlanmış yumurta gibi küçük ara destekler ekliyorum.

Kolesterol değerim sınırın biraz üzerinde olduğu için Hindistan cevizi yağı yerine zeytinyağını tercih ettim.
Zeytinyağı hem antioksidan hem de kardiyovasküler açıdan daha güvenli.

Fıstık ezmesi konusunda da haklısın, ama katkısız olanı bulmak zor. Tavsiyen varsa alırım.....
Eğer istediğim gibi bulamazsam, doğal kaynaklardan yağ ve protein almayı tercih ederim.

Ekmeği çıkaracağım ama başta dengeli tutmayı tercih ettim.
Mercimek gibi bitkisel proteinlerle birlikte alınınca aminoasit dengesini destekliyor.

Hedefim yağdan kaybetmek ve spor planımı da şöyle yaptım:
Haftanın 5 günü:
  • Pazartesi - Perşembe: Fitness + Plates
  • Cuma: Futbol
  • Cumartesi: Yüzme
Yorumun motive edici oldu. Sağlıklı beslenme yolunda içeriklerimde bir şey görürsen yaz mutlaka.

@HosgeldinHarunAbi 'ye kalori noktasında katılıyorum. Uzman olmamakla beraber bu günlük kalori bana bir miktar radikal geldi. Sürdürülebilir planlar daha sağlıklı sonuçlar veriyor o sebeple sadece beslenme değil, işin spor ve bence en az bu ikisi kadar önemli olan uyku kısmını da ciddi şekilde düzenlemek gerekiyor.

İnsanların kilo verme süreçlerinde başlangıcı çok radikal yapıp sonraki süreci yönetemediğine fazlasıyla şahit oldum. O yüzden çok radikal ve aceleci olmadan süreci verimli ve sürdürülebilir bir hale getirmek gerek. İlk etapta paketli ve işlenmiş gıdaları hayatından çıkartıp belirli bir beslenme rutini oluşturmak dahi bence fazlasıyla büyük ve takdir edilesi bir iş olur. Eğer altta yatan bir rahatsızlık yoksa buna düzgün bir uyku planı ve sporu entegre ettiğinde ister istemez sonuca ulaşılıyor. Yalnız bütün bu süreçle ilgili naçizane tavsiyem profesyonel bir destek almıyorsan alman olur. Daha evvel böyle bir destek aldıysan onun üzerine bir şey inşa etmek daha kolay olacaktır ancak hiçbir beslenme ve spor desteği almadıysan süreç hem istemediğin bir hale gelebilir hem de istediğin düzeyde sağlıklı ilerleyemeyebilir. Öte yandan belirli bir yaşın üzerinde çok ani yaşam stili değişiklikleri de risk barındırıyor.

Tavsiyen varsa alırım.....
Ben Nutmaster %100 fıstık ezmesini aldım güzel yenilebilir. İçindekiler kısmında da katkı maddesi yazmıyordu diye alıverdim.

Şu an artık kilo vermeyi bırakıp koruma programında olduğum için de farklı şeyler deneyebiliyorum. Tatlıya düşkünsen de Züberin Peanutzilla sı var. Fıstık ezmesi, kakao, hurma var içinde. Katkı maddesi yok. Benim yediğim en güzel şey. Şiddetle tavsiye ederim.

Sporda da ilk ay full kardiyo sonrasında nyc in dediği gibi küçük ağırlıklarla full body bir program tadından yenmez.

Konuyu takipteyim. :d

Diyetindeki protein miktarı düşük geldi bana. Ortalama olarak kilo×1,6 gram şeklinde hesaplanır. Yağ oranı da onemli tabii ama 105 değilde 80-85 ile çarpabilirsin.

Geçmişte 110 kg iken gluten içerikli yiyeceklerini kestikten sonra günlük 5 km koşu ve 10 bin adım yürüyüşle 5 ayda 35 kg veren biriyim. Ekstra şunu yapayım yumurta yiyeyim 100 şınav çekeyim falan ekstra işlere girmene gerek yok. Ben şu an haftada bir şekerli glutenli şeyler yiyorum. Onun haricinde çok nadir tüketiyorum. 1 yıldır kilo olarak 82 yim ve 85 üstüne kolay kolay çıkmadım. Tavsiye ederim.

Kesinlikle haklısın ama benim belli bir disiplin ve katı politika olmadığı zaman ben kendimi salıyorum, kendimi biliyorum. :)

Yani şunu keseyim, bunu yemeyeyim gibi görece daha soyut kurallar olduğunda bu sefer serbest olan şeyleri ben daha fazla yiyorum. İrade sorunum var. :)

Yoksa dibine kadar haklısın. :) Ama benim beslenme alışkanlığından anlayışım kesinlikle net öğün bilgileri. Sporu da ekliyorum zaten yanına. :)

Teşekkürler, başka öneri gelir mi? Yapabileceklerimi alırım içinden. :)

Metabolizma hızı ve çalışma şekli herkeste aynı değildir, kilo artışına sebep olan değerleri görmeden diyet yapmak da risk yaratabilir. Öncelikle bir uzman ile görüşüp ona göre başlamak çok daha sağlıklı kilo vermeyi sağlar.

Mümkünse öncelikle bir iç hastalıkları uzmanı ile görüşüp onun tavsiyesi ile diyet yapmanı önereceğim, başarılar dilerim.

Geri