izmir kızları

Konu sahibi son olarak 583 gün önce görüldü
Cahit külebiye şu mısraları yazdıranlardır.

izmir in denizi kız
kızı deniz
sokakları hem kız
hem deniz kokar

Aklima bir video geldi bununla ilgili. Neyse Bahti kaos yaratma simdi diyor ic sesim.

Tanıştığım İzmir'liler sıradan dı.

bi sürü kız var
insan hangisini seveceğine
karar veremiyor
şaşırıp kalıyor

bir keresinde alsancak starbucksta oturmuş kahvemi yudumluyor, bir yandan da o sıralar yazmakta olduğum tezin düzeltmelerini yapıyordum. barbar bir grup gelip hemen yanıma oturdu ve muhabbet etmeye başladı. o kadar barbarlardı ki kulak misafiri olmamak elimde değildi. kızın biri şöyle dedi “budapeştenin gece hayatı abi yhaa hiçbi yere değişmem tmm ma” ...

kızın muhtemel yaşını, geçmiş yaşamını, kültürel sermayesini filan düşündüm... nerede ne yaşamış olabilir ki budapeşte isimli çingene köyünün gece hayatını hiçbi yere değişmiyor acaba dedim... başımıza gelmiş her musibetin sınıfsal olduğunu bildiğimden içimden dedim ki “bunlar kesin yaşar üniversitelidir” ...... evet haklı çıkmıştım... izmir kızları... umarım hepiniz böyle barbar ve görgüsüz değilsinizdir... kıssadan hisse... hayırlı forumlar... slm.

sanılanın aksine çoğu izmirli değildir ve güzelliklerini izmir'den almazlar. güzeli de boldur tabii ama onları asıl güzel yapan şehrin medeniyetinin vermiş olduğu özgürlük ve bu özgürlüğün özgüvenlerine yansımış olması. güçlü bir özgüven en iyi estetikten daha etkilidir bir kadını güzelleştirme konusunda. hal ve hareketlerinde ayrı bir hava vardır tabii karakteristik özelliklerine göre bu hava kimisinde çok çekici dururken kimisinde oldukça itici durur.

bi de bi ara kapri şortlarla denize giriyorlardı, o zaman benim aklı başımda ilk izmir'e gidişimdi. hepsi o kaprilerden giyiyordu, bildiğin erkek şortu işte ama bi şekilde güzel duruyordu. ben giysem mesela o an pişik olmuşum da abim şortunu vermiş gibi hissederdim. o sene tatilin ikinci ayağında izmir'deki kuzenimle mersin'e geçtik, tabii o şortla giriyordu denize... mersin, adana, antep ve urta halkı şokta tabii... üstte bikini ama altta erkek şortu....

bu arada izmir erkeklerini de konuşalım... ben hala 10 sene önce bostanlı sahilde gördüğüm çocuğun üstüne bir yakışıklı görmedim. keşke hala orada olsa...

Geri