İz bırakan kitap cümleleri.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
“İnsan canavardır...Ona kötülük mü ettin? Senden çekinir ve titrer. İyilik mi yaptın? Gözlerini oyar...Aradaki uzaklığı koru patron!...”

Nikos Kazancakis, Zorba

"Kırmızı, sarı, siyah yamalarla yamanmış, binlerce ekli ve yamaları kalın sicimle dikildiği için en büyük fırtınalarda bile yırtılmayan bazı gemi yelkenleri vardır. Benim kalbim de öyle işte! Binlerce delikli, binlerce yamalı, ama korkusuz."

Nikos Kazancakis, Zorba

"Sorarlarsa, 'Ne iş yaptın bu dünyada?' diye, rahatça verebilirim yanıtını: Yalnız kaldım. Kalabildim! Altı milyar insanın arasında doğdum. Ve hiçbirine çarpmadan geçtim aralarından..."

Kinyas ve Kayra, Hakan Günday

Kalanlar değil gidenler yaşıyor, kalanlar yalnızca belleğin kirlerini temizlemekle yetiniyor..

Hamdi Koç - Çiçeklerin Tanrısı

İnsanlar geleceği düşünürler, gelecek günler için yaşarlar, sürekli olarak bu günleri gelecek olan yarına feda ederler. Her insan, yalnızca öngördüğü, beklediği, umduğu şey için yaşar..
Giovanni Papini - Kaçan Ayna

İnsanların en zayıf tarafları sormadan, araştırmadan, düşünmeden, kafalarını patlatmadan inanmak hususundaki hayret verici temayülleridir. Dünyadaki yalancı peygamberleri yetiştirmek ve beslemek için en iyi gübre, işte bu bilmeden inanmak için çırpınan kalabalıktır..

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan

Amacı ve anlamı olmayan bir dünyada insan bir düzen, bir anlam, bir ahenk görmek ister ve gerçeğe gözünü kapayarak uydurduğu anlamlı bir dünya ile aldatır kendini.

Türk Romanına Eleştirel Bir Bakış 2
s.310

odalara dağılıveren sessizliğin ve duvar diplerinde biriken iç çekişlerinle sen bile o yalanın bir parçası olamaz mısın? yani o yalan gerçeğe daha çok benzesin de ben yaşadığıma pekâlâ inanayım diye seni getire getire getirip o yalanın en can alıcı noktasına gök bir boncuk gibi iğnelemiş olamazlar mı?

H.A.T - kayip hayaller kitabi.

"Albertine'le süreceği yaşam yanardağ gibidir; zihni, bir dizi infilakla parçalanır: Öfke, Kıskançlık, Haset, Merak, Acı, Gurur, Onur ve Aşk. Bu sonuncunun biçimi, belleğin ve imgelemin gelişigüzel imgeleriyle önceden belirlenmiştir, yapay bir kurmacadır ve kendisi acı çekmek pahasına kadını da bu kurmacaya uymaya zorlamaktadır."

Kitaplar evimizde pek sık görülmezdi. Ekmeğin daha önemli olduğu düşünülürdü. Karnımızı doyurmak zihinlerimizi doyurmaktan daha önemli bir işti.
Sol Ayağım

Vaktiyle bir "benliğim" vardı; artık sadece bir nesneyim... Yalnızlığın bütün uyuşturucularını tıka basa alıyorum; dünyanın uyuşturucuları bana benliğimi unutturamayacak kadar hafiftiler, içimdeki peygamberi öldürmüş olduğuma göre, nasıl olur da insanlar arasında hala bir yerim olabilir?

Emil Michel Cioran / Çürümenin Kitabı

Onun mutsuzluğunu değiştirebilecek yeteneğim yoktu. Zaten, hayatım boyunca kimseyi gerçekten mutlu edememiştim. Dağıttığım paralar, akrobatik hareketlerle kurtardığım hayatlar. Hepsi kendimi kandırmak içindi. İçimde, en derinimde iyi bir insanın yattığına kendimi inandırmak içindi. Oysa ben, kelimenin tam anlamıyla bir bencildim. Dünyada yaşayan en bencil adam! Sadece kendimi düşünmüştüm bunca yıl. Hiçbir zaman değişmeye çalışmamıştım. Ailemin beni istedikleri yerde görme arzularını küçümsemiş, onların gerçekte neler hayal ettiklerini önemsememiştim. Tek bir çabam olmamıştı, beynimdeki sesleri susturmaya yönelik. Tek bir çabam yoktu, normal bir insan olmak uğruna harcadığım. Bütün idealleri aşağılamam, bütün başarıları utanç verici rekabetlerin sonucu olarak görmem sadece ve sadece sonsuz tembelliğim ve bencilliğimden kaynaklanıyordu.

kinyas ve kayra.

Geri