İYİP İstanbul Adayı Buğra Kavuncu

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Bu arada İYİP’in aday çıkarmasıyla herhangi bir sorunum yok. Benim sorguladığım şey ;

İmamoğlu aday olduğunda en çok Kavuncu onun için çalıştı. Her an her dakika destek oldu kendisine, siyam ikizi gibi geziyorlardı.

İmamoğlu ceza aldığında kendi genel başkanı yanında değilken Akşener otobusün üstünde ona sarılıyordu.

İmamoğlu için Akşener masadan kalktı, zehir zemberek bir açıklama ile halk seni istiyor ateşten gömlek giy dedi. ( 1 sene dahi olmadı bunu diyeli)

İmamoğlunun CB yardımcısı olması şartıyla Akşener masaya döneyazdı. (1 sene dahi olmadı bunu yapalı)

Şimdi ne değişti? Eğer genel seçimi kaybetmenin faturasını İmamoğluna kesip, CHP ye olan öfkesinden antirasyonel bir şekilde bu karar alınıyorsa, siyaseten son derece saçma bir tavır.
Arka kapılarda konuşulanı bilmediğinizden yoksa canla başla çalışan yanında olan bir lider sizce birdenbire neden böyle çekilir? Hiç mi sorgulanmıyor bu durum direk partiyi suçlamak mı çözüm?

Ayrıca yıl 2024 sağcı solcu gibi terimler geçmişte kaldı arkadaşlar.

parti içerisinde bu isimden huzursuz olan bir kesim varken, sırf bu adam için partiyi bırakanlar varken aday gösterilmesi, ilginç. ısrarla meral akşener arkasında duruyor, destek çıkıyor.

Arka kapılarda konuşulanı bilmediğinizden yoksa canla başla çalışan yanında olan bir lider sizce birdenbire neden böyle çekilir? Hiç mi sorgulanmıyor bu durum direk partiyi suçlamak mı çözüm?

Ayrıca yıl 2024 sağcı solcu gibi terimler geçmişte kaldı arkadaşlar.
Arka planda konuşulanlar basına yansıyor. Ama eksik ama fazla. İYİP’in neredeyse bütün ağır topları seçimden bu yana istifa etti.

Ben partiyi suçlamıyorum, ben tam aksine İYİP in kendisine zarar verdiğini, kendi siyasal intiharını gerçekleştirdiğini düşünüyorum.

Hadi diyelim ki ben bilmiyor olayım ama siz Kavuncu hakkında arka kapılarda konuşulanları biliyorsunuz ama değil mi?

Arka planda konuşulanlar basına yansıyor. Ama eksik ama fazla. İYİP’in neredeyse bütün ağır topları seçimden bu yana istifa etti.

Ben partiyi suçlamıyorum, ben tam aksine İYİP in kendisine zarar verdiğini, kendi siyasal intiharını gerçekleştirdiğini düşünüyorum.

Hadi diyelim ki ben bilmiyor olayım ama siz Kavuncu hakkında arka kapılarda konuşulanları biliyorsunuz ama değil mi?
Yandaş medyanın yansıttıklarıyla biliyorsunuz. Parti tabanının ağır topları Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Metin Ergün, Ayfer Yılmaz, Turhan Çömez, Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale hepside görevlerine devam ediyor ve parti çatısı altında politika üretmeye devam ediyorlar.
Bu ülke şuan hdp sevici chp ile yoksulluğa, yolsuzluğa itllmiş akp arasında sıkışıp kalmak zorunda değil. Ben iki partininde görüşlerini benimsemiyorum bu nedenle ittifaka karşı ve üçüncü yol arıyoruz iyi partide bu bağlamda bir adım attı şuan ki süreçte şapkadan tavşan çıkarmayı beklemiyoruz ama 2028 e emin adımlarla gitmek istiyoruz.
Her parti içinde çatlak çok ses vardır chp de Ekremciler, Özgürcüler ve Kılıçdaroğlucular gibi lakin Buğra beyin İstanbul özelinde bir karşılığı var aday çıkarılması gayet normal bence bunu yardırgayan parti içersinde de kimse yok.

Evet içinde olduğum için derdimizin bu olduğunu biliyorum. Ezbere siyaset yapılmaz biraz önyargılarınızı kırıp irdeleyin inceleyin derim.

Chp ye destek olmak için kurulmuş bir parti değil İYİ Parti, kuruluş ilke ve amaçları belli kimse kusura bakmasın ideolojisi farklı olan insanların oluşturduğu bu partiler bir dayatma ile seçimlere birlikte girmek ve chp ye kazandırmak zorunda değiliz.
Ne akp ne chp iki zihniyetinde bu ülke menfaatlerine uygun hareket ettiğini düşünmüyoruz.
Hala anlayamıyorsun. Sanki ben İYİ partiye veya diğerlerine seve seve oy veriyorum ama ülkenin kurtuluşunun, gerçek hizmet yarışının,..... bu sistemle olmayacğınıda biliyorum. Sen inatla temeli çürük binanın üzerine bina yapmak istiyorsun. Fırsatı bir kesim tarafından değerlendiremedik ve ülke gün geçtikce daha da bataklığa gidiyor.
Senin istediğini ben de arzuluyorum ama o noktadan çok uzaktayız. Keşke gerçek demokrasi hayata geçsede her parti ülkenin geleceği için hizmet yarışında olsa.
Benim tek umudum öncelikle bu sistemin değişmesi ve dolayısıyla tüm farklılıklarımıza rağmen hala birlikte olmamız gerektiğine inanıyorum. Başka yol yok malesef.

Hala anlayamıyorsun. Sanki ben İYİ partiye veya diğerlerine seve seve oy veriyorum ama ülkenin kurtuluşunun, gerçek hizmet yarışının,..... bu sistemle olmayacğınıda biliyorum. Sen inatla temeli çürük binanın üzerine bina yapmak istiyorsun. Fırsatı bir kesim tarafından değerlendiremedik ve ülke gün geçtikce daha da bataklığa gidiyor.
Senin istediğini ben de arzuluyorum ama o noktadan çok uzaktayız. Keşke gerçek demokrasi hayata geçsede her parti ülkenin geleceği için hizmet yarışında olsa.
Benim tek umudum öncelikle bu sistemin değişmesi ve dolayısıyla tüm farklılıklarımıza rağmen hala birlikte olmamız gerektiğine inanıyorum. Başka yol yok malesef.
Bak aynı şeyi istiyor ve diliyoruz sistemin gerçekten değişmesi lazım tek adamın kararı ile bir ülkenin kaderiyle oynanılmaz. Parlementer sistem şart bu ülkenin evlatları olarakta üzerimize düşeni yapmak zorundayız ve ben bunun için ciddi mücadele verdim vermeyede devam edeceğim. Bunu yaparkende bana mecbur gösterilen partilerle değil inandığım ve politikalarına güvendiğim siyasilerle yol olmak hakkım diye düşünüyorum.

Bak aynı şeyi istiyor ve diliyoruz sistemin gerçekten değişmesi lazım tek adamın kararı ile bir ülkenin kaderiyle oynanılmaz. Parlementer sistem şart bu ülkenin evlatları olarakta üzerimize düşeni yapmak zorundayız ve ben bunun için ciddi mücadele verdim vermeyede devam edeceğim. Bunu yaparkende bana mecbur gösterilen partilerle değil inandığım ve politikalarına güvendiğim siyasilerle yol olmak hakkım diye düşünüyorum.
O "mecbur" partiler hepimiz için geçerli. Dikkat ederseniz mesela İyi Parti ve lideri hakkında hiç kötü konuşmuyorum siyadi 8larak bana ters düşmelerine rağmen. Güvend8ğiniz siyasisiletle yol almayın demiyorum ama bu bakış açısı günümüz Türkiye sistemine ters ve despotların seçim kazanmasına destek veriyor. O bahsettiğiniz siyadi anlayış şu an hayalden öte gitmiyor ne yazıkki. Ben hala hiç bir parti ayırmadan kim aday olursa olsun o adaya oy verilmedi taraftarıyım, taaki bu ucube sistem son bulup gerçek yarış başlayana kadar. Bu sistem ittifaka zorluyor, başka seçenek yok. Karşı taraf ayrı aday göstermiyor, ortak aday gösteriyor siz daha neyin hesabındasınız. Seçenek sizin ve diğer seçmenlerin, yarın ağlamak yok ama.

Son düzenleme:
İyi Parti, muhalefet kanadı için şehirli muhafazakar ve Merkez'e yakın Sağ seçmeni toplamak adına kağıt üzerinde epey büyük ve makul bir adımdı ama kurulurken olmayı vadettiği şey olmayı bir türlü başaramadı İyip. Ben burada benimsedikleri İslamcılık yönü ağır basan Türk-İslamcı yaklaşımın sorunu yaratan şeylerin başında geldiğini düşünüyorum. İyi Parti tabandan yükselen seküler ve milliyetçi sese kulak vermek yerine Ömer'in Yolu'ndan giderek kendi mezarını kendi elleriyle kazmış oldu. Burada belirli ve ayakları yere basar bir çatı altında toplanmayı bekleyen geniş bir kitle varken artık gittikçe radikalleşen ve Merkez'den epey uzaklaşan kitleyi yeniden Merkez'e çekmeye çalışmak gerçekten beyhude bir davranış.

İyi Parti'nin kağıt üzerinde oy çalması gereken partiler Akp ve Mhp idi ama o parti seçmenleri İyi Parti'ye karşı öyle bir konsolide oldular ki İyi Parti'yi şu an sadece Chp'den oy çalabilecek bir pozisyonun içine soktular. Buğra Kavuncu gibi low profil bir tipin İmamoğlu'ndan oy falan çalabileceğini sanmıyorum ama bu seçimde de bir önceki seçimde olduğu gibi tırtıklanan 3-5 oyun dahi önemi olacak gibi duruyor. Akşener belli ki tüm yatırımını hem Chp'yi zora sokacak hem de Buğra Kavuncu'yu aday göstererek onu genel başkanlık koltuğundan görece uzaklaştıracak win-win senaryosuna yapmış.

Geri