İyilik her zaman kazanır mı ?

Konu sahibi son olarak 2529 gün önce görüldü
Filmlerde, masallarda, hikayelerde, romanlarda her zaman iyiliğin kazandığını görürüz. Peki bu gerçek hayatta böyle midir sizce ?

En azından bu dünya için kazanmaz.
Iyilerin sömürüldüğü, iyiliklerin suistimal edildiği bi dünyadayız.
Fazla iyiysen yorulursun ya da iyilik yapsanda kıymet bilinmez.
Bence genel anlamda kötülerin kazandığı bir dünyadayız.

Hayır hep kaybeder dünyada

Ama başka yerlerde kazanır tabi:)

Önce iyilik nasıl bir şey ona karar vermek lazım.
Bana göre iyi bir insan bir başkasına göre kötü bir insandır.
Bana göre savaş kötüdür ama savaştan para kazananlara iyidir.
İyiliği bilmem ama iyiler her zaman kazanır onu biliyorum.

Bence kazanır .Yaptığın o iyiliğe değmeyecek insanları hemen bilirsin ve hayatından çıkartırsın ,bu senin kazancın olur ...

İyiliği ALLAH rızası için yapan kimse, o iyilik hayırlı sonucu vermese bile kazanan olmuştur ALLAH katında ..

ne demişler.

iyilik yap denize at, balık bilmezse hak bilir.

İyilik gözle görülür birşey kazandırmaz, hak katında kazandırır.

Hayır, iyilik çok nadir kazanır en azından bu dünyada :T:

iyiliği bi beklenti için yapmamak lazım. iyilerin her zaman kazandığı ise fukara avuntusundan başka bir şey değil.

Aklını kullanan kazanır bu devirde :)

İyiler her zaman kazanır. Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır. İyiler kaybettim diye üzülmesin demekki hayırlı birşey değilmiştir .

bazen yararına gelişen bi durum; daha önceden, bayağı bi önceden, yani yıllar önce vs. yaptığın iyi bi olay sonucu olarak görülebilir. ama çoğu zaman kötülük kazanır, yada bize kötülüğün kazandığını öğretirler

Konu başlığı 2006 Fenerbahçe dergisinin kapağını aklıma getirdi. Appiah falan vardı. Tepede iyiler mutlaka kazanır yazıyordu. Külliyen yalan. 20:45 itibari ile yalan olduğu doğrulandı :honk:

----

Kazançtan beklediğimizle alakalı bir durum. Her şeyin artısı ve eksisi getirisi ve götürüsü vardır. Kaybettiğini sandığında daha büyük bişey kazanıp farkına varmamışsındır belki de, who knows ?

iyi kazanana dek geçici zaferler hep kötünün olacak. iyi olan miadın dolmasını bekleyecek.

Kul bilmezse Allah bilir demisler. Dogruda demisler.

Geri