İyilik eden iyilik bulur.

Konu sahibi son olarak 1410 gün önce görüldü

İyilik eden iyilik bulur

• Evet

Kullanılan: 5 45.5%
  • Hayır

Kullanılan: 6 54.5%

• Kullanılan toplam oy
    11
Evet katılıyorum. İyilik bulmak için iyilik yapılmamalı. Ama şöyle bir gerçek var ki, iyilik, iyiliği çekiyor.

Her kime iyilik yaptıysan sakın ondan kendini.

Allah rızası için yaptığınız hicbir iyilik karşılıksız kalmaz. Kötülükten kim ne bulmuş?

İyilik, İnsanlık sanatıdır.

Iyilik ile kerizliği karıştırmamak şartıyla katılıyorum. Bir kaç kişiye kendi kanından olanların yapmayacağı güzelliği yaptım. Bir o kadar yanlış yaptılar bana ama kin, nefret veya aynı şekilde karşılık vermeye kalkarsan çok tuhaf bir sarmala giriyorsun. Sende rüsva oluyorsun. Bu başka. Bunda yapacagin şey kendine iyilik yapip, kalbini temiz tutmak. Ne kadar uzak olursan o kadar temiz kalirsin. Onun dısinda hiç bir getirisi olmasa da manen rahat ediyorsun. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Herkes yay gibi gergin. Bir tebessüm bile hiç tanimadigin bir insana moral verebilir. ^^

İyilik boşa gitmez.
Az veya çok, sürekli veya arada sırada.
Hiç farketmez. Yapacağın her bir iylilik ve kötülüğü aslında kendine yapıyorsun.
Ve her ne yaparsan yap kesinlikle etkilerinin karşılığını bulacaksın.
Belki bir günde, bir hafta, ay veya yılda olmayabilir ama eninde sonunda dünyada olmasa dahi ahirette iyisi ile kötüsüyle her yaşadığının ve yaşattirdiğinin karşılığını bulacaksin.
O vakit daima iyi kal ki o an çattiğında sadece iyilikler seni bulsun.
İyilikle kalin.
Saygilarimla

(Hayiflanirken imtihan dünyasında olduğumuzu unutmayalim)

Ben seni petrol kuyularına iticem sevgili uşaqım. ne alemlerdesiniz beyefendi kaç gündür sesiniz çıkmıyor? hangi yüreklerde geziyorsun? Gülümü solduruyorsun?
Sanmaki yerin dolacaq,senden basqa birisi menim olacaq! Ya menem ya qara tobraqınsın!

Sanmaki yerin dolacaq,senden basqa birisi menim olacaq! Ya menem ya qara tobraqınsın!

Eyvallah saolasın kurban çok romantiksin, senin kadar inceden inceden işleyen romantik bir beyefendi görmedim bu forumda uşaqım helal olsun. "Yiğidi öldür, hakkını yeme" demişler. İyi demişler.

aslında o sözün aslı -iyilik yapan kötülük bulur- şeklindedir. ancak bizim atasözcüleri veya yeni nesil tdk gibi kurumlar böyle bir atasözünü türk milletine yakıştıramadıkları için onu -iyilik eden, iyilik bulur- şeklinde uyarlamışlar.

Karşilik bulmak maksadıyla yapmiyoruz zaten de
İyi niyeti suistimal eden bazıları yok değil

Ben zaten iyilik yapmam herkes kendine yapsin

İyilik yap, iyilik bulursun bence doğru bir anlayış değil. İyilik yapmanın amacı bir cıkarsa o zaten iyilik olmaz. Yani birşey bekliyerek birşey yapıyorsan onun adı menfaat olur ve dolayısı ile karşılık beklediğiniz için karşı tarafın davranışını önemsersiniz o zaman da bir celişki olur. Örnek vermek gerekirse,

Bir dilenciye bir para verdiğiniz de o dilencinin o parayı ne yaptıyla ilgilenmezsiniz cünkü, siz yapmanız gerekeni '' Allah '' için yaptınız, gerisi sizi ilgilendirmez. İyilikte tam olarak böyle birşeydir.

İyilik, ya içinizde vardır, yada yoktur. Gecenlerde okuduğum bir yazı da aklımda kalan bir cümle, olaylara değil de genel bir bakış acısı kazandırıyor bu duruma... İyilik yaptığınız da karşılığını beklemezsiniz, Beklerseniz bu sizi iyi değil, kötü yapar.

Geri