Toplumlar ne ise, başındaki liderler odur. Herkes siyaseti konuşuyor ve siyasetçileri eleştiriyor. Ama kimse kendine dönüp bakmıyor bile. Kendinizi düzeltmediğiniz sürece, toplumun başındakilerin isimlerinin değişmesi zihniyetlerinin değişeceği anlamına gelmiyor.
Çok basit bir örnek ile anlatayım bu durumu. Yakın zamanda takıldığım IRC sunucusunun global kanallarında SOP yetkisine sahiptim. Kanal sahibi ise aşırı abazan birisi. Bir kızın memesini görmek için g..ü dahil her şeyi verebilecek bir tip. Serçe biliyor kendisini. Bir gün kanalda kızın biri benle tartışmaya girdi. Sebebini de az çok biliyorum. Sonra ben bu kızı kanaldan attım. Bu kanaldan attığım kızı kalktı, sırf ona biraz cilve yaptı diye kıza SOP yetkisi verdi. İlk başta yanlış yapmıştır, habersiz yapmıştır diye sesimi çıkarmadım. Ertesi gün gidip durumu sorduğum da, ben yaptım deyince bende film koptu. Ağzıma ne gelirse söyledim. Kanal genelinde de ana, avrat, şeref, haysiyet, sapıklık, abazanlık ne varsa giydirip yetkimi sildirdim.
Geçenlerde de kalktı nickimi akicke aldı. İlk başlarda almaya g.tü yememişti. Sonra baktı tepki gelmiyor, bir durumu bahane edip akicke aldı. Şimdi hepiniz diyeceksiniz ki, mesele bu mu ya da bunun siyaset ile ne alakası var?
Şu alakası var arkadaşlar. Bu adamlar sabah akşam AKP'yi eleştirip Tayyip Erdoğan'a laf söyleyen tayfa. Sorsan AKP'den memnun değil. Ama kendisine bak; Eline gücü geçirdiğinde ya da bir yer de yetkili üstün sınıf olduğunda kendi nefsinde her şeyi yapmayı kendine hak gören bir g...zekalı. Gücü eline geçirdiğinde, en doğru en haklı benim deyip istediği her şeyi yapmaya kendine hak görüyor. İstediği gibi iftira atabilir, yalan söyleyebilir, kadınlara asılabilir, istediğini atabilir. Eee? Senin bu yaptığını AKP de yapıyorsa o zaman sen ne diye Kılıçdaroğlu'nu ya da muhalefeti destekliyorsun? Senin o eleştirdiğin iktidardan farkın ne? Madem kendi nefsinde her şeyi hak görüyorsun, o zaman senin o eleştirdğin kapitalist & emperyalistlerden farkın ne?
Benim ailem de KOÇ ailesi dahil birçok önemli aileyi tanıyan bir aile. Amcam KOÇ ailesinin fertlerini birebir tanır. Zamanında Halis Toprak, Aydın Doğan dahil birçok kişiyle de tanışmışlığı vardır. Hatta geberip giden Suud Ailesinin eski liderini de bizzat tanır çünkü onunla birkaç iş yapmıştır. Merhum Babamda birkaç kişiyi tanırdı. Şimdi ben de bu adamın sanalda yaptığı bu artistiğe karşılık, sokağa çıktığı vakit ailemin ve dostlarımın gücünü kullanıp bunu yakalayıp hastanelik ettirinceye kadar kemiklerini kırdırsam, hatta biraz daha ileri gidip beynine silah dayattırıp senet dahi imzalattırsam ne diye kendini savunacak? Bana "yapma" derken ne diyebilecek bana? Hani meşhur bir laf vardır ya, "ben ettim sen etme" lafını hangi yüzle söyleyebilecek? Bu dediğim karakterde insanlar sadece IRC'de değil bu forum dahil her yerde var.
Bakın dediğimi yapacağım diye demiyorum, sadece olaydaki ironiyi ve durumu anlayın diye söylüyorum. Vahşi doğadaki hayvanlar bile, sadece acıktıklarında öldürürken bu tipte iki ayaklıların çoğunlukta olduğu bir ülkede sizce normal bir iktidarın gelme şansı var mı?