İYİ Partili Ayyüce Türkeş'e Babasının Mezarında Saldırı Girişimi

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
3wq6swu.md.jpg

İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, 3 Mayıs Türkçülük günü programı kapsamında babası Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Türkeş, ülkücü bir grup tarafından saldırıya uğradı.

İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş, 3 Mayıs Türkçülük günü kapsamında babası, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.

Edinilen bilgiye göre Türkeş ve beraberindeki heyet Ülkü Ocakları mensubu bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olayda Türkeş'in danışmanı ve en az 8 kişinin yaralı olduğu öğrenildi.

Ayyüce Türkeş'in mezar yerinde abluka altında olduğu aktarıldı.

TUHAN ÇÖMEZ: BİR GRUP VEKİLİMİZE SALDIRIYOR​

Sözcü TV'ye konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise söz konusu olaya ilişkin, "Adana Milletvekilimiz babasının kabrini ziyarete gidiyor. Partimizin bir toplantısı vardı. Onun çıkışında kabre gidiyor. Gittiğinde kabrin etrafında 150 kişilik bir grup var. Ayyüce Hanımın danışmanları ciddi şekilde darp edilmiş. Kabre ulaşmayı başarmışlar.

Şu anda polisler kabri abluka altına aldı. Ayyüce Hanım dışarı çıkamıyor. Ankara Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanını aradım. Biz hemen tedbir alacağız dediler. Onların da haberi yok. Türkeş Türkiye'ye mal olmuş bir siyasetçi. Ayyüce Hanım babasının kabrine gidiyor. Polis oradayken oradaki bir grup vekilimize saldırıyor. Ben böyle bir şey için canlı yayından ayrılıp İçişleri Bakanını, Emniyet Müdürünü aramak zorunda mıyım? Ülkemiz ne hale gidiyor"
ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları tarafından ise saldırı girişimine ilişkin, "Yalan haberlere itibar etmeyiniz korumaları geldi bıraktı gitti, arbede yaşanmadı" açıklaması yapıldı.

KAYNAK

Geçmiş olsun. Bu Ülkü ocakları mensupları fazla oldu artık. Bu kişiler hakkında da halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmekten yargılama bekliyoruz

Ülkü ocağı ne abicim. Ne misal sizin ülkünüz? Desen ki vatan millet derdindeyim, basbuğunuzun durumu belli, hadep binasından çıkmıyor. Desen ki turan, türkî cumhuriyetlerin Kıbrıs konusunda bile tavrı ortadayken neyin kafasindasin. Ha ben rüzgara göre siyasal iktidara yanlarim, onu güzeller allar pullarım, bu da bana zorbalık etmede imtiyaz sağlar diyosan gülüm kusura bakma ona ülkücü denmiyor.

Alparslan Türkeş i sevmem asla ama görüşüme ters birisi ama yapılan ayıp terbiyesizlik yaklaşık 20 yılı aşkın vefat etmiş bir insanın mezarına saldırmak ne dava adamlığıdır nede insanlıktır.

Ülkü ocağı ne abicim. Ne misal sizin ülkünüz? Desen ki vatan millet derdindeyim, basbuğunuzun durumu belli, hadep binasından çıkmıyor. Desen ki turan, türkî cumhuriyetlerin Kıbrıs konusunda bile tavrı ortadayken neyin kafasindasin. Ha ben rüzgara göre siyasal iktidara yanlarim, onu güzeller allar pullarım, bu da bana zorbalık etmede imtiyaz sağlar diyosan gülüm kusura bakma ona ülkücü denmiyor.
Onlar da lazım doktor. “Aynen kanka haklısın” de geç. Bunların kafasını bahsettiğin şeylerle doldurmazsan günün sonunda fakir oldukları yada dolaylı yönden uğradığı haksızlıklar akıllarına gelir. Bu haldeyken vur kafalarına al ekmeğini. Hem iktidarda hem muhalefette ülkücüler var. Bunların olduğu bir ortamda Faiz olmuş 46, bir gecede 50 milyar dolar satılıyor ve memlekette yaprak kımıldamıyor. Doğal yani. Kardeşim bu vergi nedir diye sokağa çıksan polisten önce bunlardan dayak yeriz.

Geri