İYİ Partili Ağıralioğlu: Biz Müslüman olmayan Türk'e Türk, Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun sosyal medya dolaşıma giren bir videoda söyledikleri gündem oldu.

"MÜSLÜMAN OLMAYAN TÜRK'E NEDEN İNSAN DİYELİM?"​

Görüntülerde, videoyu çeken şahsın "İslam kardeşliği vurgusundan önce bir şey daha söylediniz" sözlerine üzerine konuşmasına başlayan Ağıralioğlu, "Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim? Bizim için önemli olan, arkasında büyük irademizle durduğumuz olan Allah'a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarıdır." diyor.

"HER TÜRLÜ SİYASİ HATAYI TELAFİ EDEBİLİRİZ"​

Yavuz Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Bu sürecin hiçbir tarafında diliyle, diniyle, imanıyla, sözüyle, imanıyla olmayanlar Kürdü, Türkü, kardeşliği ve imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin en kötü tarafı bizim açımızdan, inançsızlığıyla ahlaksızlığıyla bin yıllık bir kardeşliğin üzerine hami edilmesidir."

ÖZDAĞ’DAN TEPKİ: BU KAFA 4000 YILLIK TÜRK TARİHİNİ NASIL İZAH EDER?​

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ağıralioğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Hristiyan Gökoğuzlar'a ne der? İstiklal Harbi’nde Padişahın yanında yer alan Müslüman Türkler mi Türk’tür yoksa Mustafa Kemal’in yanında yer alan Ortadoks Türkler mi? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor.”

“KÜRTLERİMİZ İLE BİZİ, MARX'IN ÇOCUKLARI DÜŞMAN EDEMEZ”​

Yavuz Ağıralioğlu, kendisine gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ağıralioğlu şunları kaydetti:

“Çözüm sürecinde Pkk'nın muhatap alınmasına ve hükûmetin siyasi koordinatlarının anlamsızlığına dair söylediğimiz bir sözü bütününden kopartmaya çalışmak beyhudedir. Ne dediğimiz ortada! Birilerinin mal bulmuş mağribi gibi davranmasına gerek yok. Buradan kimseye ekmek çıkmaz!

'Müslüman olmayanı insan ve Türk saymıyorsunuz, o zaman Türk Milleti adına bu dinsiz, imansız cinayet şebekesi ile niçin konuşuyorsunuz? Pkk'lılar insan değil, bu ahlâksız örgütü niçin muhatap alıyorsunuz?' diye Pkk'lılar için söylediğimiz bir sözün neresinden, niçin alındınız?

Bana yahut çizgime düşmanlık edecekseniz, derdiniz buysa Türklük üzerinden yürümeyin. Arşivde onca söz, konferans ve açıklamamız var; Türk'e, Türklüğe dair. Zorlamayın. Anlamaya çalışın. İslâm öncesi Türklüğe, kim Türk değil diyebilir? Yahut biri dedi diye kim Türklük'ten çıkar?

Ancak Türklüğün kaderine perçinlendiği İslâm'ın Türklük'ten koparılma tehlikesine ve Türksüz bir İslâm telâkkisinin tehlikesine de her zaman dikkat çekerim. Türk tarihi ortadadır. Ama burda muhatap ne İslâm öncesi atalarımızdır ne de gayrımüslim-Hristiyan Türk soydaşlarımızdır.

Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresinin hasımları ne demek istediğimi gayet iyi biliyor. Sözüm ancak bunun muhataplarınadır. Tarihi varlığı içinde tüm meşruiyetimizi Oğuz Kağan'dan beri Türk'ten ve Türk Milleti'nden alıyoruz. Güncel politik mevzilerin yanlışları İslâm'a hamledilemez!

Samimi eleştiriler baş tacımızdır. Lâkin maksadı sadece düşmanlık olan trolleri yahut trollüğün kendisine çok yakıştığı trol ahlâklı isimlerin dediklerini ciddiye almam, kimse de almasın. Siyasi çizgimiz belli. Türk-İslâm Ülküsünün net ve duru ideallerine bağlı bir neferiyim.

Oğuz Kağan'dan Atatürk'e, Göktürklerden Türkiye Cumhuriyeti'ne tek bir çizgidir. Ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum. Bin yıllık tarihi birlikteliğin ve Efendimiz (s.a.v.)'in birbirine kardeş ettiği Kürtlerimiz ile bizi, Marx'ın çocukları düşman edemez. Buna müsaade etmeyiz."

Gerçek Gündem
(Videoyu yükleyemedim, başka bir tivit hesabından aldım)

Ekli dosyalar

• 8863044A-498C-4BE6-BF33-6B7C7A04F0DF.png
    8863044A-498C-4BE6-BF33-6B7C7A04F0DF.png
    131.3 KB · Görüntüleme: 0
@Lefty kararsız seçmen sayısı bu kadar yüksekse ve Kürtlerin tercihleri belirsizse biraz da “AKP yerine bu kafa gelecek” kaygısından değil mi sence?

Kürtlerde kafa olsa meclisten çekilirdi..

@Lefty kararsız seçmen sayısı bu kadar yüksekse ve Kürtlerin tercihleri belirsizse biraz da “AKP yerine bu kafa gelecek” kaygısından değil mi sence?
Yaptığı açıklama ile konuşması uyuşmuyor ancak Akşener ne yorum yapacak acaba?

Elbette bu tip söylemler nedeni ile seçmenin de kafası karışıyor.

Yaptığı açıklama ile konuşması uyuşmuyor ancak Akşener ne yorum yapacak acaba?

Elbette bu tip söylemler nedeni ile seçmenin de kafası karışıyor.

Videoda söyledikleri ortada, kendisi çarpıtsa da söyledikleri değişmiyor. Bence son derece samimi konuşmuş. Çünkü ideolojik bağları bunları söylemeyi gerektiriyor. Neticede bu parti MHP’nin fraksiyonu ve ülkücü bir yapı. Bugün zorla şirin görünmeye çalışmaları bazen böyle bilinç altlarını dışarı çıkartıyor. Akşener kellesini alır mı bilmem ama alırsa direkt cumhur ittifakına geçer bence.

Ayrıca bir şey daha ekleyeyim, adam içmiş, gözlerinden duruşundan belli. İçkili haliyle Allah/kitap edebiyatı yapması da tam olarak kendilerinin siyasi duruşuyla alakalı.

Videoda söyledikleri ortada, kendisi çarpıtsa da söyledikleri değişmiyor. Bence son derece samimi konuşmuş. Çünkü ideolojik bağları bunları söylemeyi gerektiriyor. Neticede bu parti MHP’nin fraksiyonu ve ülkücü bir yapı. Bugün zorla şirin görünmeye çalışmaları bazen böyle bilinç altlarını dışarı çıkartıyor. Akşener kellesini alır mı bilmem ama alırsa direkt cumhur ittifakına geçer bence.

Ayrıca bir şey daha ekleyeyim, adam içmiş, gözlerinden duruşundan belli. İçkili haliyle Allah/kitap edebiyatı yapması da tam olarak kendilerinin siyasi duruşuyla alakalı.

Son derece üzücü bir konuşma ve üstelik birleştirici bir tavır sergilemeye çalışan 6'lı Masa'yı da zora sokmuş oldu.

+++

İslam'daki mezhep kavgaları ve türlü dincilik akımları Türk'e sadece zarardır.
Bugün İslam olmayan Türk toplulukları da var, Sünni olmayan da var.
"Ne mutlu Türk'üm diyene" anlatımının unutturulmaya çalışıldığı ülkede böyle siyasetçileri görmek utanç verici.

@Hacı aslında solun tek başına iktidara gelmesi taraftarı ancak işte bir de ülke gerçekleri var.

Teşekkür ederim beni aydınlattığın ve uyardığın için Lefty, farkında değildim, artık gidip gönül rahatlığı ile İyi partiye oy verebilirim.
6'lı Masa'yı kabullenmiyor olmanı daha önce konuşmuştuk Fatih Yaşlı üzerinden de o detayı hatırladım.:)

6'lı Masa'yı kabullenmiyor olmanı daha önce konuşmuştuk Fatih Yaşlı üzerinden de o detayı hatırladım.:)
Ben ilkeler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söylüyorum. AKP gidecek yerine AKP’siz AKP rejimi gelecekse bunu desteklemiyorum. Karşıt olduğumuz şey nihayetinde AKP’nin ismi değil, onun vücut bulduğu gerici ve halk düşmanı politikalar. Babacan-Akşener-Davutoğlu-Karamollaoğlu-Uysal arasında ortaklaşabileceğim hiçbir şey yok. Yarın iktidara sosyalistler gelmeyecek, bunun da farkındayım.

Ben ilkeler çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söylüyorum. AKP gidecek yerine AKP’siz AKP rejimi gelecekse bunu desteklemiyorum. Karşıt olduğumuz şey nihayetinde AKP’nin ismi değil, onun vücut bulduğu gerici ve halk düşmanı politikalar. Babacan-Akşener-Davutoğlu-Karamollaoğlu-Uysal arasında ortaklaşabileceğim hiçbir şey yok. Yarın iktidara sosyalistler gelmeyecek, bunun da farkındayım.
Fatih Yaşlı da bu konuda bir video paylaşmıştı ve senle de hatta konuşmuştuk. Haklı olduğunuz çok fazla nokta var ancak ülke de öyle bir aşamada ki ne zaman var ne de 6'lı Masa'ya alternatif. O yüzden en mantıklı olana odaklanmaya çalışıyoruz.

Fatih Yaşlı da bu konuda bir video paylaşmıştı ve senle de hatta konuşmuştuk. Haklı olduğunuz çok fazla nokta var ancak ülke de öyle bir aşamada ki ne zaman var ne de 6'lı Masa'ya alternatif. O yüzden en mantıklı olana odaklanmaya çalışıyoruz.
Bunu daha önce Kılıçdaroğlu dayatma olarak kullanmıştı. Yine aynı şekilde “memleket şöyle böyle, bunlar gitsin sonrasına bakarız” edebiyatı yaptı ve “tıpış tıpış oy verecekler” dedi. Millete Ekmelettin’i mecbursunuz! diye gösterdi. Sonuçta seçmenin %27’si sandığa gitmeyi reddetti. Demekki “mantıklı” olmak adı altında milleti zaten nefret ettiği objeleri üzerinde barındıran bir aday etrafında mecbur bırakmak işe yaramıyormuş. İyi partinin önceki sözcüsü çıkmış müslüman olmayan insan değildir diyor. Ben ateistim. Adam bana hem insan değilsin diyecek ben de gidip de ona oy vereceğim. Yeter ki AKP gitsin tabi. daha çok örnek verebilirim.

Bunu daha önce Kılıçdaroğlu dayatma olarak kullanmıştı. Yine aynı şekilde “memleket şöyle böyle, bunlar gitsin sonrasına bakarız” edebiyatı yaptı ve “tıpış tıpış oy verecekler” dedi. Millete Ekmelettin’i mecbursunuz! diye gösterdi. Sonuçta seçmenin %27’si sandığa gitmeyi reddetti. Demekki “mantıklı” olmak adı altında milleti zaten nefret ettiği objeleri üzerinde barındıran bir aday etrafında mecbur bırakmak işe yaramıyormuş. İyi partinin önceki sözcüsü çıkmış müslüman olmayan insan değildir diyor. Ben ateistim. Adam bana hem insan değilsin diyecek ben de gidip de ona oy vereceğim. Yeter ki AKP gitsin tabi. daha çok örnek verebilirim.

Akşener daha önce partideki görevinden almıştı fakat sonradan ne olduğunu bilmiyorum. Akşener yine gereğini yapacaktır tahminimce ancak bu görüşte çok insan var ve çoğu da senin ilk yorumlarında belirttiğin gibi inançlı olmayı bile maske olarak kullanıyorlar, samimi değiller.

Yakın çevremde çok sayıda ateist var ve kimse de bu durumdan hoşnut değil ancak dilerim bu haksız söylemlerin bir karşılığı olur.

Son derece üzücü bir konuşma ve üstelik birleştirici bir tavır sergilemeye çalışan 6'lı Masa'yı da zora sokmuş oldu.
İster 6’lı masa olsun ister 16’lı masa farketmez, ne zaman oy kazanmaya başlasalar oy kaybetmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Bunlar Özdağ’ın dediği gibi sarı muhalefet.

Ha gerçi Özdağ’da çıkarcı, mhp eleştirmiyormuş oy gelmez diye :D

Muhalefetin, muhalefet liderlerinin kendi partilerindeki vekil, yönetici vs vs hepsini uyarmalı açıklamalarına dikkat edilmesi gerektiğini şiddetle uyarmalı.

Ne zaman Chp ve İyi partinin oyu artsa böyle saçma salak şeyler yapıyorlar.

Benim tarafım belli, böyle salak salak konuşmuyor kendini küçük düşürmüyor…

Dediğin gibi sol parti bile aşırı sağcılardan medet umuyor.
Hadi Yavaş sağcı ama adamın böyle aşırı söylemlerini vs görmedim.

2018 seçimlerinde çatı aday olarak Abdullah Gül’ü aday yapacaklardı. Akşener sayesinde herkes kendi adayını çıkardı.

Yine o seçimlerde 12000 sandıkta gözlemci olsaydı, seçim sonuçlarını toplayan sistem çökmeseydi İnce kazansaydı bu çakma muhalefet ne yapardı?

İnceyi sattılar akpye stepne olmaya devam ettiler ediyorlar. Hadi diyelim akpyi gönderecekler yine kendileri akp gibi davranacak…

İster 6’lı masa olsun ister 16’lı masa farketmez, ne zaman oy kazanmaya başlasalar oy kaybetmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

Bunlar Özdağ’ın dediği gibi sarı muhalefet.

Ha gerçi Özdağ’da çıkarcı, mhp eleştirmiyormuş oy gelmez diye :D

Muhalefetin, muhalefet liderlerinin kendi partilerindeki vekil, yönetici vs vs hepsini uyarmalı açıklamalarına dikkat edilmesi gerektiğini şiddetle uyarmalı.

Ne zaman Chp ve İyi partinin oyu artsa böyle saçma salak şeyler yapıyorlar.

Benim tarafım belli, böyle salak salak konuşmuyor kendini küçük düşürmüyor…

6'lı Masa'dan aday olmak istemekle kendi ile çelişti zaten ve bugüne kadar yaptığı tüm eleştirilerinde samimi olmadığı da ortaya çıkmış oldu.

6'lı Masa'dan aday olmak istemekle kendi ile çelişti zaten ve bugüne kadar yaptığı tüm eleştirilerinde samimi olmadığı da ortaya çıkmış oldu.
6’lı masaya katılmıyor kendi tek başına seçime giriyor, vayyy bu cumhur ittifakında, neden 6’lı masa tarafında değil…

6’lı masa adam akıllı aday bulamadıysa adayları olurum diyor, vayyy dönek :D

Cidden sırf adama iftira atmak için, adamla uğraşmak için sürekli uğraşıyorsunuz.

İnce ile uğraşacağınıza neden muhalefetin oyu artmıyor ya da tam oylar artmaya başlarken neden böyle salaklık yapıyorlar diye eleştirseniz akp gider.

Ama en kolayı işinize gelen sadece İnceyi eleştirmek.

Yok ya bu kafayla erdoğan yine cumhurbaşkanı seçilir böyle devam edin…

Geri