Öncesinde neticeye değil hatice'ye bakıyorsunuz ve o hatice'nin bacakları sana girsin demişti
Yok artık.
Konu içeriğine bak. Hala haticenin bacakları konuşuluyor yani.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Öncesinde neticeye değil hatice'ye bakıyorsunuz ve o hatice'nin bacakları sana girsin demişti
Arkadas kara mizah gibi, elestirdigi ne varsa yapti ve sanirim gitti
İşin şovuna kaçıp gündem yaratmak ülkemizde çok popüler bir olay.
Ölen bu kardeşimizin acısını gerçek anlamda yaşayanların sayısı çok az. 4-5 gün sonra bu acıyı yaşayanların sayısı ailesiyle sınırlı boyuta kadar düşecektir.
Şuan tepki veren çoğu insanların samimiyetine inanmıyorum.
Bir kaç kişi Minübüs taşlıyor ,bayan vekilin bulunduğu bir grup kız dans ediyor , erkekler etek giyip olayı protesto ediyor , bir grup kız otobüse akbil basmadan girmeye çalışıyor vs... Bu tar aptalca yapılan eylemler yüzünden olay ciddiyetini bana göre yitiriyor.
Bir ülkenin liderleri çıkıp bunu olağan bir durum gibi açıkladığı sürece, asla bir adım ileri gideceğimizi düşünmüyorum. Haber okumayan, haber takip etmeyen, olayları irdelemeyen insanlar oldukça da böyle şeyler yaşanmaya devam edecek. O kadar şakşakçı bir topluma sahibiz ki, desteklediğimiz bütün partileri, takımları, insanları ölümüne destekliyoruz. Ne dersek diyelim. Şundan birkaç ay önce, "İdam gelmeli" diyen zihniyetler, cumhurbaşkanımızın söylemlerinden sonra idama gerek yok diyebiliyor.
İşin özü bizim tek sorunumuz, caydırıcı cezaların olmaması. Güven o biçim. Haklılar da. Bu yüzden, Özgecan'lar bitmeyecek.
İşin özü bizim tek sorunumuz, caydırıcı cezaların olmaması. Güven o biçim. Haklılar da. Bu yüzden, Özgecan'lar bitmeyecek.
Kimyasal kastrasyon daha güzel bi yaklaşım olabilir diye düşünüyorum hala insan hakları mahkemesine inat. Niye kabul edilmiyor anlamış değilim hala.
evet abartılıyor. gelin anlatayım.
bu hafta sonu internet bağlantım yoktu. özgecan'ın vahşice katlini televizyon aracılığıyla elimden geldiğince takip ettim. "bunu yapan insan olamaz" haykırışlarına "hayır bunu ancak insan yapabilir" dedim.
sonra dün eve gittiğimde bilgisayarımı açtım. benim için çoğu zaman bir eğlence aracı ama bir şekilde de gündem takip etme yeri olan ekşi sözlük'ü ve tivitır'ı açtım. bu başlığı görmeden anladım özgecan cinayetinin abartıldığını.
abartılıyor lan! neden?
- şu ülkede yaş aralığı fark etmeksizin her kadının tacize, tecavüze uğradığını bilmiyormuş gibi "ilgi or*spusu, kezban, türk kızı" başlıklarında yazılanlara bakmanız yeterli.
- "bunu yapan insan olamaz" demiş biri. hayır efendim kendinizi bir bok zannetmeyin bunu ancak insan yapabilir. hep daha öncekiler gibi.
- "aşağılık hayvanlar" yazmış biri. hayır efendim aşağılık olan sensin, insan yani. ben bütün hafta sonunu kucağımda bir kediyle geçirdim. bazen ısırıyor o da sırf oyun oynamak için. kafama demirle vurup, bileklerimi kesip tecavüz ettikten sonra yakma girişimi olmadı kedinin. "şerefsiz köpekler" demeden önce bir düşünün o aşağılamak için kullandığınız köpekten ne kadar daha aşağıdayız.
- şu olayı yapanlara bile kızgınlığı "analarının a*ına koyduklarım" diyerek çıkarıyoruz.
- bu katillerin girecekleri hapishanede "koğuş hanımı olup *arak indirirler" diyerek kendimizi rahatlatan insanlarız.
- bir maç olur mesela. adam yazmış "renklilerin anasına tecavüz ettiğimiz, bacısını hop hop hoplattığımız maç" diye. adam utanmadan "edit: özgecan'ı unutma" yazmış altına bir de. şimdi anlıyor musunuz neden abartıldığını? biz sportif bir karşılaşmanın sonucunu bile "tecavüz" ile bağdaştıran, "resmen bize tecavüz ettiler" diyen bir soytarının swfsi ile günlerce eğlenmiş insanlarız.
- "annenizin bile dizinden yukarısı gözükürse tahrik eder" diyen adamları(!) bile ciddiye alıp gündem ettik biz burada.
- "benim olmazsam taciz ederim" diye şarkı söyleyen adam(!) baştacı edildi burada. adına sayfalarca yazı yazıldı. attığı tivit olay oldu, tüm türkiye'den özür dilenmesi istendi. katilin olayı itirafında geçen cümle neydi? "çok istememe rağmen(!) direndi". onun olmamış işte o da tecavüz etmiş. niye abartıyorsunuz ki çoktan normalleştirdik biz bunu bu adama bu değeri vererek.
- "sana kim nerede ne zaman tecavüz etti" diyen adam da baş tacı edildi merak etmeyin. 20 senedir hüküm kurdu bu ülkenin başkentinde.
- yetmedi "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen adam da var. her geçen gün daha da güçleniyor daha da büyüyor.
abartılıyor olm işte özgecan cinayeti. neden? çünkü zaten biz yaşadığımız hayatla özgecan'ın ve adını bilmediğimiz/unuttuğumuz kadınların ölümünü hazırlıyoruz. abartmayın yani bugün özgecan ölür yarın ayşe, öbür gün fatma. çünkü biz buna layık yaşıyoruz. katilleri biz yaratıyoruz her şeyimizle. sporumuzdan, ilişkilerimize, çocuk yetiştirmemizden, siyasetine her şeyiyle bu katilleri de, maktülleri de biz hazırlıyoruz.
hadi yine duyar kasalım akşamki maça kadar. akşam sneijder gol atar birilerinin anasına tecavüz eder, yine birtakım or*spu çocuklarının bacısını hoplatır. aynen böyle devam.
ya hu erkek olup mini etek giyip üstelik taksimde gösteri yapmak nedir cidden? Bunun izahını hanginiz verebilir bana? showcuları destekleyenler konuşsun bakalım şimdi!
ya hu erkek olup mini etek giyip üstelik taksimde gösteri yapmak nedir cidden? Bunun izahını hanginiz verebilir bana? showcuları destekleyenler konuşsun bakalım şimdi!
O zaten en güzeli kuzucuğum. Benim kızdığım mevzu, olaya göre, duruma göre, cinsiyete göre değişkenlik gösteren meydan söylemleri.
Kardeş !
Sen heralde bu foruma sadece bu konuyu açmak için üye oldun ? Bu dediklerine yüzeysel katılıyorum ama sadece yüzeysel. O kadar normale indirgemişssin bu konuyu gelip senin ananı bacını eşini çocuğunu aynı şeyle yapsalar inan sende böyle konuşmaz çığrından çıkardın !
Türkiyede her 15 dakikada biri bu tarz şeylere maruz kalıyormuş ama bu olay nedir ya vahşice bir şey. Öldürmek nedir ? Bileklerini kesmek , boğazını kesmek nedir ? Bazıları vucutlarını paramparca edip bavula tıkıyor çöpe atıyor ? Bu normal mi ? İnsanlığın bu tepkisi tecavüze değil cinayete !!! Kızı kaçırıp tecavüzü gec ülkede hayvan çok. Böyle bileklerini kesmek boğazını kesmek nedir ya ? Tabiki abartılcak. Çünkü abartılmadığı taktirde unutuluyor , bir şeylerin değişmesinde çaba gösterilmiyor!! Tabiki yine unutulcak ama bu kızın ölümüyle kaç tane kız twitter'da #sendeanlat başlığı altında başından geçenleri anlattı. Şimdiye kadar hep sustular. Ama bu olay onlara bir cesaret oldu. Şimdi sen bu olaya "abartma" açısından değilde geniş açıdan bak !!! Ben artık minibüse , metrobüse binerken yanıma bi erkek oturunca psikolojikmen ürkmeye başladım. Amerika'da bi polis SİYAHİ bi adamı öldürdü diye tüm SİYAHİ'ler ayaklandı. Bu bence normal bir şey ama onlar kendi ırklarına böyle sahip çıkıyorlar boyun eğmiyorlar. Yersiz bir abartma değil bu. Millet sesini duyuruyor ! Buna rağmen HUKUK çok saçma ilerliyor. Biber gazı kullanmak bir silah çeşididir ve cezası hapistir diyor ? Biz kendimizi nasıl savunacağız ? Milletin tepkisini gördükçe düzen değişmeli. Yoksa herkes abartılcak bir konu değil hadi ben şu kızada tecavüz edeyim ardından suç delili bırakmamak için ÖLDÜREYİM desin, ne kadar insancıl.
bana veya bir yakınıma yapılsa elbet gerekeni yaparım, senin de yapacağın gibi, başkasının da yapması gerektiği gibi ama çıkıp da sokağa acıtasyon da yapmam duygu sömürüsü de, show da. Allah her şeyi çok iyi görüp bilmekte ve en büyük hesap gününün tek sahibi.
o yüzden çıkıp da yaygara yapmanın, taksimde etekle dolaşmanın alemi yok. En sevdiğim bile bu duruma uğrasa ben bunların hiçbirini yapmam. tek arzum yapabilirsem o .... devletin eline düşmeden işini bitirmek olur.
yürüyüşler protestolar sloganlar zamanında hrant dink öldürüldüğünde hepiniz ermeniydiniz ne oldu? (yapanlar için söylüyorum) aradan zaman geçtikten sonra türk olarak devam etmediniz mi hayata? türkü savunmadınız mı, türk olmaktan şeref duymadınız mı? ee ama bir zaman önce biz de dink'iz biz de ermeniyiz yie bir yerlerinizi yırtıp sokaklara dökülüyordunuz? bir söz veriyor ya da söylüyorsanız arkasında duracaksınız, daha farklı bir şey derdim de o konuya neyse...
kısaca teki göstermek, destek olmak, kınamakla olmuyor bu işler. yeri gelince yeterli miktarda yapılmasın demiyorum bak, buna anti bir durumum yok ama samimiyetin içine de edip showbari şekilde absorbe etmeyin şu olayları.
evet abartılıyor. gelin anlatayım.
bu hafta sonu internet bağlantım yoktu. özgecan'ın vahşice katlini televizyon aracılığıyla elimden geldiğince takip ettim. "bunu yapan insan olamaz" haykırışlarına "hayır bunu ancak insan yapabilir" dedim.
Bunu yapan insan olabilir ama insanlıktan çıktığıda aşikardır...
sonra dün eve gittiğimde bilgisayarımı açtım. benim için çoğu zaman bir eğlence aracı ama bir şekilde de gündem takip etme yeri olan ekşi sözlük'ü ve tivitır'ı açtım. bu başlığı görmeden anladım özgecan cinayetinin abartıldığını.
Abartılmıyor gereken tepki veriliyor .Hatta az bile yapılıyor .Tepkilere karşı susup oturarak yada cezası neyse devlet yapar dersek 3-5 yıl yatar çıkarlar .Sen abartıyo demişsin ama abartı değil bu VİCDAN ...Hepimizin annesi kız kardeşi ablası var edep birraz ...
abartılıyor lan! neden?
- şu ülkede yaş aralığı fark etmeksizin her kadının tacize, tecavüze uğradığını bilmiyormuş gibi "ilgi or*spusu, kezban, türk kızı" başlıklarında yazılanlara bakmanız yeterli.
Bak şimdi olayları çok farklı yöne çekmişsin .Oralarda yazılan yazıların Özgecan cinayetiyle ne alakası var .Özgecana yazı yazarak mı cinayet edildi ah be gerizekalı çocuğum !
- "bunu yapan insan olamaz" demiş biri. hayır efendim kendinizi bir bok zannetmeyin bunu ancak insan yapabilir. hep daha öncekiler gibi.
Sen bir kere yapılan bir suçu bütün insanlığa atamazsın .Bu olay abartılıyo diyen sensin bence bu kişiler insan değil bu kişileri savunmaya çalışan olayı küçümseyende insan değil .Sen insan olamazsın ama biz insanız ve savunuyoruz Özgecanı , o şerefsizlerde insanlıktan çıkmış...
- "aşağılık hayvanlar" yazmış biri. hayır efendim aşağılık olan sensin, insan yani. ben bütün hafta sonunu kucağımda bir kediyle geçirdim. bazen ısırıyor o da sırf oyun oynamak için. kafama demirle vurup, bileklerimi kesip tecavüz ettikten sonra yakma girişimi olmadı kedinin. "şerefsiz köpekler" demeden önce bir düşünün o aşağılamak için kullandığınız köpekten ne kadar daha aşağıdayız.
Burada yukarda dediğim gibi hem olay abartılıyor diyosun hemde çok aşağılıyız insan olarak diyosun .Hayır efendim aşağı değiliz biz tepkimizi gösteriyoruz sen ikili oynuyosun sen aşağılıksın ...
- şu olayı yapanlara bile kızgınlığı "analarının a*ına koyduklarım" diyerek çıkarıyoruz.
İçimden daha kötü küfürler ediyorum ...
- bu katillerin girecekleri hapishanede "koğuş hanımı olup *arak indirirler" diyerek kendimizi rahatlatan insanlarız.
Bu şekilde kim kendini rahatlatıyor , böyle birşeyin olduğunu sanmıyorum tamamen uyduruyosun
- bir maç olur mesela. adam yazmış "renklilerin anasına tecavüz ettiğimiz, bacısını hop hop hoplattığımız maç" diye. adam utanmadan "edit: özgecan'ı unutma" yazmış altına bir de. şimdi anlıyor musunuz neden abartıldığını? biz sportif bir karşılaşmanın sonucunu bile "tecavüz" ile bağdaştıran, "resmen bize tecavüz ettiler" diyen bir soytarının swfsi ile günlerce eğlenmiş insanlarız.
Açıkçası sen eğlenmiş olabilirsin .Dediğim gibi Özgecan yazıyla cinayete uğramadı .Sen bilgisayardan azcık uzak dur sanal ve gerçek hayatın o kadar iç içe girmişki ayırt etme yetini kaybetmişsin ..
- "annenizin bile dizinden yukarısı gözükürse tahrik eder" diyen adamları(!) bile ciddiye alıp gündem ettik biz burada.
Günden nasıl oldu ama .Tepki mi yoksa haklı olduğumu savunuldu ?Cevap :kesinlikle büyük bi tepki aldı .İşte bunu anlayamamışsın biz insanız tepki veririz .Abartıldı deyip çekilmeyiz kenara ..
- "benim olmazsam taciz ederim" diye şarkı söyleyen adam(!) baştacı edildi burada. adına sayfalarca yazı yazıldı. attığı tivit olay oldu, tüm türkiye'den özür dilenmesi istendi. katilin olayı itirafında geçen cümle neydi? "çok istememe rağmen(!) direndi". onun olmamış işte o da tecavüz etmiş. niye abartıyorsunuz ki çoktan normalleştirdik biz bunu bu adama bu değeri vererek.
Nihat doğanın twitter adresine girersin ve ne kadar tepki aldığını görürsün .Bir çok kurumdan tepki aldı ve sözleşmeleri bitti .İşte biz insanız gördün mü tepkimizi veririz abartıldı deyip çekilseydik kenara bu olmucaktı o hala orda ötecekti ....
- "sana kim nerede ne zaman tecavüz etti" diyen adam da baş tacı edildi merak etmeyin. 20 senedir hüküm kurdu bu ülkenin başkentinde.
- yetmedi "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen adam da var. her geçen gün daha da güçleniyor daha da büyüyor.
İşin içine siyasetide kattın bende bunu bekliyodum .Sana gerçek bizi gösterim mi? İşte tamda buyuz .Bir olay olur tek yürek olamayız bi dangalak karşı çıkar o ona o ona derken çatışma olur herkes birbirine girer (sensin bu )... Bir olay olur bunu altın madeni sayan dangalaklar şu şurda olmasaydı biz daha iyi şeyler yapardık deyip siyasete çeker olayı(buda kısmen sensin) ...başka bir olay olur düşünmeden hareket ederiz sende olduğu gibi .Yapmamız gereken sadece tepkimizi daha çok vermek ve karışıklık çıkartmamak ...
abartılıyor olm işte özgecan cinayeti. neden? çünkü zaten biz yaşadığımız hayatla özgecan'ın ve adını bilmediğimiz/unuttuğumuz kadınların ölümünü hazırlıyoruz. abartmayın yani bugün özgecan ölür yarın ayşe, öbür gün fatma. çünkü biz buna layık yaşıyoruz. katilleri biz yaratıyoruz her şeyimizle. sporumuzdan, ilişkilerimize, çocuk yetiştirmemizden, siyasetine her şeyiyle bu katilleri de, maktülleri de biz hazırlıyoruz.
Esas tepki vermeyip normalleşti psikolojisine bürünürsek afrikadan farkımız kalmaz ...Sen iyi birşey yazdım sanıyosun ama yazdıkların tamamen yanlış ...
hadi yine duyar kasalım akşamki maça kadar. akşam sneijder gol atar birilerinin anasına tecavüz eder, yine birtakım or*spu çocuklarının bacısını hoplatır. aynen böyle devam.