İyi Okuyun!

Konu sahibi son olarak 4128 gün önce görüldü
evet abartılıyor. gelin anlatayım.

bu hafta sonu internet bağlantım yoktu. özgecan'ın vahşice katlini televizyon aracılığıyla elimden geldiğince takip ettim. "bunu yapan insan olamaz" haykırışlarına "hayır bunu ancak insan yapabilir" dedim.

sonra dün eve gittiğimde bilgisayarımı açtım. benim için çoğu zaman bir eğlence aracı ama bir şekilde de gündem takip etme yeri olan ekşi sözlük'ü ve tivitır'ı açtım. bu başlığı görmeden anladım özgecan cinayetinin abartıldığını.

abartılıyor lan! neden?

- şu ülkede yaş aralığı fark etmeksizin her kadının tacize, tecavüze uğradığını bilmiyormuş gibi "ilgi or*spusu, kezban, türk kızı" başlıklarında yazılanlara bakmanız yeterli.

- "bunu yapan insan olamaz" demiş biri. hayır efendim kendinizi bir bok zannetmeyin bunu ancak insan yapabilir. hep daha öncekiler gibi.

- "aşağılık hayvanlar" yazmış biri. hayır efendim aşağılık olan sensin, insan yani. ben bütün hafta sonunu kucağımda bir kediyle geçirdim. bazen ısırıyor o da sırf oyun oynamak için. kafama demirle vurup, bileklerimi kesip tecavüz ettikten sonra yakma girişimi olmadı kedinin. "şerefsiz köpekler" demeden önce bir düşünün o aşağılamak için kullandığınız köpekten ne kadar daha aşağıdayız.

- şu olayı yapanlara bile kızgınlığı "analarının a*ına koyduklarım" diyerek çıkarıyoruz.

- bu katillerin girecekleri hapishanede "koğuş hanımı olup *arak indirirler" diyerek kendimizi rahatlatan insanlarız.

- bir maç olur mesela. adam yazmış "renklilerin anasına tecavüz ettiğimiz, bacısını hop hop hoplattığımız maç" diye. adam utanmadan "edit: özgecan'ı unutma" yazmış altına bir de. şimdi anlıyor musunuz neden abartıldığını? biz sportif bir karşılaşmanın sonucunu bile "tecavüz" ile bağdaştıran, "resmen bize tecavüz ettiler" diyen bir soytarının swfsi ile günlerce eğlenmiş insanlarız.

- "annenizin bile dizinden yukarısı gözükürse tahrik eder" diyen adamları(!) bile ciddiye alıp gündem ettik biz burada.

- "benim olmazsam taciz ederim" diye şarkı söyleyen adam(!) baştacı edildi burada. adına sayfalarca yazı yazıldı. attığı tivit olay oldu, tüm türkiye'den özür dilenmesi istendi. katilin olayı itirafında geçen cümle neydi? "çok istememe rağmen(!) direndi". onun olmamış işte o da tecavüz etmiş. niye abartıyorsunuz ki çoktan normalleştirdik biz bunu bu adama bu değeri vererek.

- "sana kim nerede ne zaman tecavüz etti" diyen adam da baş tacı edildi merak etmeyin. 20 senedir hüküm kurdu bu ülkenin başkentinde.

- yetmedi "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen adam da var. her geçen gün daha da güçleniyor daha da büyüyor.

abartılıyor olm işte özgecan cinayeti. neden? çünkü zaten biz yaşadığımız hayatla özgecan'ın ve adını bilmediğimiz/unuttuğumuz kadınların ölümünü hazırlıyoruz. abartmayın yani bugün özgecan ölür yarın ayşe, öbür gün fatma. çünkü biz buna layık yaşıyoruz. katilleri biz yaratıyoruz her şeyimizle. sporumuzdan, ilişkilerimize, çocuk yetiştirmemizden, siyasetine her şeyiyle bu katilleri de, maktülleri de biz hazırlıyoruz.

hadi yine duyar kasalım akşamki maça kadar. akşam sneijder gol atar birilerinin anasına tecavüz eder, yine birtakım or*spu çocuklarının bacısını hoplatır. aynen böyle devam.

Bunu eğer siz yazdiysaniz tebrik ederim.
Samimi olmuş son bir kaç gündür okuduğum bir çok yazıya tepkiye nazaran.

haklısın.çünkü olayın seyrine bakarmısın..öğrenci bi kız sadece okuldan dönüyor.geç sayılamayacak bi saat.yanına bibergazı bile almış.toplu taşıma kullanıyor.daha nasıl korusun kendini..keşke şöyle yapsaydı korurudu kendisini'' diyebileceğiniz hiç bi şey yok.rutin hayat akışı içinde oluyor olay.yani heran birinin başına daha gelebilir.

Tamam guzel yazmizsin begendim fakat , katilmadigim bir konu var.
Abartilmasi sence rahatsiz oluncak bir durummu ?
belkide bugune kadar ses cikartmadiklarimiz , abartmadiklarimiz yuzunden ozgecan öldü.
O artik bir sembol , bir davaya bas kaldiris..
Dahada abartilmali bence susmanin zamani degil

Tamam guzel yazmizsin begendim fakat , katilmadigim bir konu var.
Abartilmasi sence rahatsiz oluncak bir durummu ?
belkide bugune kadar ses cikartmadiklarimiz , abartmadiklarimiz yuzunden ozgecan öldü.
O artik bir sembol , bir davaya bas kaldiris..
Dahada abartilmali bence susmanin zamani degil

aman hiç abarmadınız daha öncekileri, neler neler yapmadınız ki? bakın yaptığınızı iyi etmişsiniz diyorum ama abartmamak şartıyla. o zaman da neler neler yaptınız tepki olarak peki ne değişti?

yani diyorum hayvanlar bile daha medeni ve vicdanlı öyle düşünenlerden, yani buna hayvanları örnek gösterip tepki verenlerden.

idam da yetmez hadım gelmeli ki işin sonu gelsin yoksa bu showlarla daha çok özgeler yakılır!

Tepkiler illaki biseyleri degistirir.topyekun bi degisim elbette zor ama yetersizde olsa mutlaka ise yarar .
Senin suan yaptigin sey , alttan alttan insanlarin tepkilerini dilw getirme sekillerini torpulemek , isyanini engellemek.
Ogrenilmis caresizlige bir adim daha yaklastirmak.
Sen sus , o sussun , ee kim konusacak.
Bizim insanimiz iste tipki senin gibi..
Tepkisizlige soylenir ,
Tepki gorur onada , bi oncekine susstunuz simdide susun diye soylenir ..
Bu ne yaman celiski ..

Bilmediğim için soruyorum mazur görün sahibi siz misiniz?
Bi arkadaş link vermiş te ona istinaden sordum
emeğe saygı açısından kaynağı belirtmenin daha etik olduğu kanısındayım

sahibi ben olsam link belirten kişiye o şekilde yazmazdım. bakın yine diyorum kaynağın vs. ne önemi var? siz neden konuya odaklanmakta bu kadar zorluk çekiyorsunuz? iyi bir yazıyı yazanı alkışlamak öncelik değil ki burada. her zaman tepki verenlere destek olmak gibi bir şey bu. bırakın da iyi yazanlar poh pohlanmadan devam etsin hayatlarına siz yanan yakılan canlara, ateş düşen ailelere bakın.

Tepkiler illaki biseyleri degistirir.topyekun bi degisim elbette zor ama yetersizde olsa mutlaka ise yarar .
Senin suan yaptigin sey , alttan alttan insanlarin tepkilerini dilw getirme sekillerini torpulemek , isyanini engellemek.
Ogrenilmis caresizlige bir adim daha yaklastirmak.
Sen sus , o sussun , ee kim konusacak.
Bizim insanimiz iste tipki senin gibi..
Tepkisizlige soylenir ,
Tepki gorur onada , bi oncekine susstunuz simdide susun diye soylenir ..
Bu ne yaman celiski ..

anlamakta bu denli zorluk çekmek bile bir beceri gerektiriyor sanırım çünkü harbiden zor bir iş bunu yapabilmek.

sessiz kalın, hiç çıtınızı çıkarmayın diye bir şey dedim mi ben? sadece kabak tadı vermeyin. dünyada yaşamı sağlayan suyun ve oksijenin bile fazlası zarar iken, sizin bu tepkilerinizin dozunun yüksekliği çok mu faydalı?

sahibi ben olsam link belirten kişiye o şekilde yazmazdım. bakın yine diyorum kaynağın vs. ne önemi var? siz neden konuya odaklanmakta bu kadar zorluk çekiyorsunuz? iyi bir yazıyı yazanıa alkışlamak öncelik değil ki burada. her zaman tepki verenlere destek olmak gibi bir şey bu. bırakın da iyi yazanlar poh pohlanmadan devam etsin hayatlarına siz yanan yakılan canlara, ateş düşen ailelere bakın.

Sizin yazdığınız düşünülmüş buna istinaden sormuştum netlik kazandırmak için ve gerilmenize lüzum yok sakin olun lütfen...
elbette yazının içeriği de önemli ve odaklanmakta zorluk çekmiyoruz yazılanlar hususunda hemfikirim kimseyi pohpohlamak amacında değilim
bu yazıyı yazan her kimse emeğine sağlık siz de aktardığınız için ellerinize sağlık
teşekkürler...

Senin yazıyı kendine aitmiş gibi paylaşman şikayet ettiğin show meraklılığının bir tezahürü olduğu için üzerinde durduk. Bunun üstüne kalkmış insanları yaftalayıp hakaret ediyorsun. Şimdi Özgecan'ı öldüren zihniyetin zeminine biz mi daha yakınız yoksa sen mi?

anlamakta bu denli zorluk çekmek bile bir beceri gerektiriyor sanırım çünkü harbiden zor bir iş bunu yapabilmek.

sessiz kalın, hiç çıtınızı çıkarmayın diye bir şey dedim mi ben? sadece kabak tadı vermeyin. dünyada yaşamı sağlayan suyun ve oksijenin bile fazlası zarar iken, sizin bu tepkilerinizin dozunun yüksekliği çok mu faydalı?

Anlamadigimi dusunmek icin zorlamis olmalisin kendini.
Basta belirrttim guzel yazmissin ama katilmadigim noktalar var dedim.
Bu ve benzeri yazilarla insanlarin onune set koyup gorunmeyen duvarlar örüyorsunuz diyorum.
Birakin yurusunler , birakin tecavuzculere en agir cezalar gelene kadar eylem yapsinlar , birakin bagirsinlar meydanlarda ki bundan sonra kadinlara cinsel veya fiziksel farketmeden siddet uygulamaya korksunlar,

Senin yazıyı kendine aitmiş gibi paylaşman şikayet ettiğin show meraklılığının bir tezahürü olduğu için üzerinde durduk. Bunun üstüne kalkmış insanları yaftalayıp hakaret ediyorsun. Şimdi Özgecan'ı öldüren zihniyetin zeminine biz mi daha yakınız yoksa sen mi?

Böyle bi durumdan bunu nasıl çıkarabildin?
Bence senin ettiğin hakaret hepsinden daha kötü olmuş.

Böyle bi durumdan bunu nasıl çıkarabildin?
Bence senin ettiğin hakaret hepsinden daha kötü olmuş.

Yok canım, arkadaş başta beni, sonra diğer birkaç kişiyi daha itham edip "sizin gibiler yüzünden Özgecanlar öldürülüyor" tadında konuştuğu için öyle yazdım

Yok canım, arkadaş başta beni, sonra diğer bir kaç kişiyi daha itham edip "sizin gibiler yüzünden Özgecanlar öldürülüyor" tadında konuştuğu için öyle yazdım

Bundan farklı söylemler olduysa bilemem tabii. Ben gördüğüm kısım için konuştum.

Geri