İyi ki Anneannemsin!

• Kullanıcı Hira
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 2389 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle bayramımız kutlu olsun, Nilüfer Hatunum. Hemen ardından da doğum günün kutlu olsun, birinci annem.
83de takılı kalmasan, 87 olacaktın...
Doğum günlerinde seni nasıl hatırlıyorum hep, biliyor musun? Gülme krizine girmişken, karnını tutar halde. Nedense doğumgününde hep bu sahne geliyor aklıma. Sonrası hiç yokmuş gibi... Beni hiç unutmamışsın, gitmemişsin gibi... Küpelerini de kasadan çıkardım biraz önce. Sabah erkenden randevum var, olur da aceleye gelir, fırsatım olmaz diye.
Zorlu bir yola giriyorum yeniden, hatunum. Uzun süreceğini biliyorum, herhalde en az 2-3 senemi alır. Ağzımdan sıkça “Yapabilir miyim?” cümlesi dökülüyor, utanıyorum. “Aciz misin kızım sen!?” düşüncesi takip ediyor o cümleyi, verim alamıyorum.
Anneanne, hatırlıyor musun? İnadımı senden aldığımı söylerlerdi. İnadına o kadar çok ihtiyacım var ki yine... Hayata rağmen, inatlaşmaya ihtiyacım var. Savaşı kaybetmekten değil ama cepheyi terketmekten çok korkuyorum. Aldığı darbeler zırhımı incelttikçe, inatlaşmaya değil de terketmeye daha çok yaklaşıyorum. “Normal” insanlar öyle yapıyor biliyor musun? Defolup gidiyorlar, vazgeçip gidiyorlar, sonra da yok olup gidiyorlar. Cephede kim kalmış, ne kalmış, önemsemiyorlar. Kızma tamam... Başkalarının yapmadıklarını anlatmaya gelmedim. Hem bize ne? Laf karıştırmaya çalışıyorum sadece...
Anneanne, senin doğumgünün, benim çıktığım yolun başlangıcı olsun. Bilirim, hissederim, her adımda yanımda olursun. Sesini çıkarmadan kaşın gözünle, önüne bak derdin ya, şimdi de hissiyatınla yoluna bak dersin. Ben de sözünü dinler ve sana verdiğim sözleri hep tutarım. Biri hariç... Onu tutamadım, 30’u ıskaladım. 35’imde olabileceğim en iyi sağlıkta olurum. Tazelenmiş bu söz, doğumgünü hediyem olsun sana... Cumhuriyet kokuluma, ela gözlüme, hoş kahkahalıma, efe kadınıma, can/ıma...

Anneannesi kılıklı’dan, Anneannesine...

Öpüldün, Nilüfer Hatunum.

https://youtu.be/g942qom8HqM

Tüm ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin.
Kalanların kıymetini bilmeli.En başta kendi canımızın...

Allah rahmet eylesin,
Çok duygulandım, umarım çıktığımız yolda başarılı olursunuz.

Mekanı cennet olsun:(
Neden bu yazıyı şimdi görüyorum diye kendime hayiflandim, hira'ciğim
Nasıl güzel sözler bunlar.derine cekiyor beni bütün yazıların.
Biriciğim:*

Denk gelmemiştir kuzum velevki...
Hem bana her gün cumhuriyet, her gün Nilüfer Hatun :)

:mcx:

Anneannecigine olan sevgini ne guzel anlatmissin. Dil susmuş, kalbin ve ruhun konuşmuş, kalem yazmış...
Mekânı cennet olsun.

Çıktığın yola beklediginiden daha çabuk varacagina hiç şüphem yok.

Amin, canım @Ay...

İnşallah diyelim:) Mucizeler her an gerçekleşebilir ;)

Mekanı cennet olsun. Eski toprak derler ya hani, öylesine dirayetli, metanetlidir ruhları.
Şimdiki nesil nereden bilsin, hep alaka hep tüketim derdinde. Gençler ama hayıflanmaları bitmez. Bilmiyorlar çünkü zorluğu, kendi ayakları üzerinde durmanın gururu bambaşka.
Eski toprakları saygıyla anıyorum.
Yüreğine sağlık Hira.

Mekanı cennet olsun. Eski toprak derler ya hani, öylesine dirayetli, metanetlidir ruhları.
Şimdiki nesil nereden bilsin, hep alaka hep tüketim derdinde. Gençler ama hayıflanmaları bitmez. Bilmiyorlar çünkü zorluğu, kendi ayakları üzerinde durmanın gururu bambaşka.
Eski toprakları saygıyla anıyorum.
Yüreğine sağlık Hira.

Çavla n, hoşgeldin.
Eski toprak olmak bir ayrıcalık. Keşke bizi de bir gün onları andıkları gibi ansalar.

Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Kaleminize saglik Hira hanim.

Amin. Allah razı olsun, @X.

Gözlerim doldu..
Yüreğinden öpüyorum kadın! Mekanı cennet olsun.

. Hayata rağmen, inatlaşmaya ihtiyacım var. Savaşı kaybetmekten değil ama cepheyi terketmekten çok korkuyorum. Aldığı darbeler zırhımı incelttikçe, inatlaşmaya değil de terketmeye daha çok yaklaşıyorum. “Normal” insanlar öyle yapıyor biliyor musun? Defolup gidiyorlar, vazgeçip gidiyorlar, sonra da yok olup gidiyorlar. Cephede kim kalmış, ne kalmış, önemsemiyorlar.

Doldurma o güzel gözlerini, reçelim...
Biz, biz olmaya devam edelim de geride kalanlar da olanlar da, bizi şekillendiren teferruatlar.
Gülümsesin gözlerinin içi, Vague :mcx:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri