İyi Kaynana Nasıl Olur?

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Onlarca yıl anne olarak görev yaptıktan sonra birinin kayınvalidesi olmak düşündüğümüz kadar kolay olmayabilir. Peki, bu yeni unvanın kuralları nelerdir? İyi kaynana nasıl olur?

Çocuğunuzun hayatındaki rolünüzün azaldığını kabul edin

Şu ana kadar oğlunuzun veya kızınızın hayatındaki en önemli kişi siz olabilirsiniz. Ancak evlendikten sonra bu rolü eşleri üstlenir. Bunu kabul etmek sağlıklı bir ilişkiye doğru atılmış önemli bir adımdır.
1713245078767.jpeg

Görüşlerinizi kendinize saklayın

Pahalı spor salonu üyeliklerinden vazgeçip bir ev için para biriktirmeleri gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Onların çıkarlarını en iyi şekilde düşünüyor olsanız bile, durun. İzninize veya onayınıza ihtiyaçları yoktur ve onlara meydan okumak onları yalnızca sinirlendirir veya savunmaya geçmelerine neden olur.

1713245088745.jpeg

Taraf seçmekten kaçının

Yeni evliler kavga ediyorsa aralarına girmekten kaçının. Zaten her zaman çocuğunuzun tarafında olacaksınız ancak bunu ifade etmenize hiç gerek yok.

1713245104344.jpeg
Yeni gelininiz veya damadınızla konuşurken pozitif olmaya çalışın

Olumsuzluk herhangi bir ilişkiyi bozar bu nedenle ilişkiyi pozitiflerle donatmak elinizde! Gelininizin veya damadınızın pek de hoşuna gitmeyen hareketlerini yüzlerine vurmaktansa en azından ilk zamanlar görmezden gelmeye çalışın. Bu zor olabilir ancak aile bağlarının iyiliği için iyi tarafta kalmak şarttır.
1713245112399.jpeg

Hayatlarındaki önemli ayrıntıları hatırlayın

İster havada olan bir iş terfisi ister yapmayı planladığı bir görev... Son konuşmanızda konuştuğunuz şeyleri takip ederek onları önemsediğinizi gösterin. Hatırladığın için çok etkileneceklerdir.

1713245120992.jpeg

Ama meraklı olmayın

Deneyimlerinin her ayrıntısına ihtiyacınız yok. Basitçe "İş görüşmen nasıl geçti?" diye sorabilirsiniz. Ancak sınırlarınızı bilmelisiniz. Maaş detayı fazlaca merak içerebilir. Bırakın o, anlatacağını anlatsın. Konuşması bittiğinde ise onu cesaretlendirecek bir şeyler söyleyin!

1713245139372.jpeg

Adil olun

Tatil için oğlunuza kaşmir bir kazak verirseniz, gelininize bir çift saçma Noel Baba çorabı vermeyin. Bu bir eşitsizlik mesajı gönderecektir. Gelininize aynı değerde ve lezzette bir hediye verin.
1713245149332.jpeg

Kaynak

Fotilerdeki kaynanalardan olmasin da xjjfjf
Sizin icin balik bile ayiklayan evladindan ayirmayan insanlara denk geliriz umarım
Cunku benim annem uzakta kaynanami annem gibi sevmek isterim

Olsa olsa kötünün iyisi olur.

Kaynana, görümce, kayınço,

bu üçlünün iyisi, faydalısı, olmaz, O L A M A Z ,
eşyanın tabiatına aykırı,

üçünü de at çöpe.

iyi kaynana:
"hayatinizi yasayin. kapim size her zaman acik, buna ragmen surekli bana gelip gitmeyin, ben de surekli gelmem aramam sormam. yardima ihtiyaciniz varsa buradayim, cekinmeyin. icinizden geldigi gibi davranin, saygiyi esirgemeden tabi. hadi optum, benim de bir hayatim ve rutinim var."

anlayışlı
oğulcu olmayan
merhametli
cömert
geleneklerine bağlı (işime gelince)
gelin bohçasına pentiden ve gratisten alışveriş yapmayan (Bİ ZAHHMEET)
istemede, nişanda, düğünde ayrı ayrı takı takan (birinde takıp geri alıp ötekilerde de takarız diyenler duyduk ohoo)
kızım hitabıyla sahiplenen
gelinim diye bahsederken gözleri parlayan
başka gelini varsa kıyas yapmayan
yakın oturuyorsak akşamları yemeğe çağıran
çağıramıyorsa kocasıyla sana yemek yollayan
rahatsız etmekten çekinen ama rahatsız etmeyecek kadar da sevimli
damak zevki olan
mümkünse al bu ev sizindir diyen (enflasyonla mücadele)
herhangi bir planda oğluna değil sana soran
torununa bakacak kadar dinamik
yeni nesil çocuk büyütmeye uyum sağlayacak
esnek çalışma saatlerine uygun
b sınıfı ehliyeti olan
kaynana gelin planlarına kapalı olmayan
ve de kız çocuğuna ismimi koy demeyen bir kaynana iyi olur.
copy paste yapın bunları kızlar, yarın gece ritüellerinize yazıp gömersiniz. ricalarca.

Düşününce kayınvalidem @Melodram'ın bahsettiği özelliklerin pek çoğunu taşıyor:dd en kötü özelliği alıngan olması ve aşırı torun sevgisi olabilir, aşırıyı abartmak için söylemiyorum ciddi manada aşırı :d sarmamızı, içli köftemizi, mantımızı, tarhanamızı, salçamızı, konservelerimizi, kahvaltılık soslarımızı stoklar sağ olsun:ddd vertigom olduğu için evimizin perdelerini yıkar, ütüler, asar:d özel günlerde mutlaka hediyesini alır, altın sevdiği için genellikle hediye tercihi altından yana olur ksjd evde yardımlaşma konusunda sürekli oğlunu uyarır eşine yardım et, çocukla ilgilen diye daha ne olsun gdkl

anlayışlı
oğulcu olmayan
merhametli
cömert
geleneklerine bağlı (işime gelince)
gelin bohçasına pentiden ve gratisten alışveriş yapmayan (Bİ ZAHHMEET)
istemede, nişanda, düğünde ayrı ayrı takı takan (birinde takıp geri alıp ötekilerde de takarız diyenler duyduk ohoo)
kızım hitabıyla sahiplenen
gelinim diye bahsederken gözleri parlayan
başka gelini varsa kıyas yapmayan
yakın oturuyorsak akşamları yemeğe çağıran
çağıramıyorsa kocasıyla sana yemek yollayan
rahatsız etmekten çekinen ama rahatsız etmeyecek kadar da sevimli
damak zevki olan
mümkünse al bu ev sizindir diyen (enflasyonla mücadele)
herhangi bir planda oğluna değil sana soran
torununa bakacak kadar dinamik
yeni nesil çocuk büyütmeye uyum sağlayacak
esnek çalışma saatlerine uygun
b sınıfı ehliyeti olan
kaynana gelin planlarına kapalı olmayan
ve de kız çocuğuna ismimi koy demeyen bir kaynana iyi olur.
copy paste yapın bunları kızlar, yarın gece ritüellerinize yazıp gömersiniz. ricalarca.
Screenshot_20240504_120441_Gallery.jpg

Mor dosyama iliştirdim :P

Düşününce kayınvalidem @Melodram'ın bahsettiği özelliklerin pek çoğunu taşıyor:dd en kötü özelliği alıngan olması ve aşırı torun sevgisi olabilir, aşırıyı abartmak için söylemiyorum ciddi manada aşırı :d sarmamızı, içli köftemizi, mantımızı, tarhanamızı, salçamızı, konservelerimizi, kahvaltılık soslarımızı stoklar sağ olsun:ddd vertigom olduğu için evimizin perdelerini yıkar, ütüler, asar:d özel günlerde mutlaka hediyesini alır, altın sevdiği için genellikle hediye tercihi altından yana olur ksjd evde yardımlaşma konusunda sürekli oğlunu uyarır eşine yardım et, çocukla ilgilen diye daha ne olsun gdkl
ne kadar doğru maddeler koymuşum di mi… maşallah, nazar duaları aksın buraya <3 kem gözlere şiş. alınganlığını da idare edersin bunların hepsini yapıyorsa sjsjs boş ver alınsın…

Melo'nun kafasından istiyorum, ACİL! .dd

Geri