iyi insan olmamanın hiçbir işe yaramaması

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 2138 gün önce görüldü
"iyi insan olmanın hiçbir işe yaramaması" olacaktı başlık herhalde.
İnsan iyiliği bir çıkar gözetmeksizin seçerse, iyidir zaten. Bilmiyorum kötülük daha zor gibi, insanın vicdanı o yükü kaldırmaz. Ağır kaldırınca belim ağrıyor benim, benim tercihim değil kendime yük etmek. O ağrı çekilmiyor biliyor musunuz :d

Ama insanız işte bazen de şöyle düşünüyoruz, "ya benim kimseye zararım yok, niye böyle oldu şimdi" Bilmiyorum, bazen benim aklıma geliyor zaman zaman yaşadığım ağır şeylerden sonra. Çok uzun sürmüyor o his ama anlık da olsa geliyor. Bilmem ki belki o kadarda iyi değildir içim.

İyiler ya da iyilik daima kazanır mı bilemem ama kötülükten uzak olmak ve iyi olmaya çabalamak insan olmanın ilk şartlarından biri. İnsan olmaya yarıyor en azından iyilik.

İnsan olmak başlı başına bir işe yaramıyor ki. Hiç bir ekstra numarası yok.İyi insan olmak işe yarasın

Lütfen yorum yaparken insani duyguları aşmış gibi havalara bürünüp yorum yapmayın inandırıcı gelmiyor, tabi ki iyilik karşılık bekleyerek yapılacak bir şey değil ama insan bir başkası için yırtınıp, gün geldiğinde o vatandaştan da aynı karşılığı beklemiyor değil insanız sonuçta beklediğimiz gibi olmayınca da bozuluruz, içimizde bi yara olmaz değil.

En basit örnek, marketten bir alış veriş yaptığımda kasiyere, ekmeğimi uzatan hatuna veya yoldan geçerken yeri süpürdüğünü gördüğüm işçiye iyi dilekte bulunduğumda, en azından sağol diye bir karşılık bekliyorum açıkçası.

Bu ülkede "Teşekkür ederim" in ne demek olduğunu bilmeyen insanların olduğuna adım kadar eminim.

önce ben tabiki :p iyilik yapıp mutlu ediyorum kendimi.işe yarıyor ben de.

iyi insan olmamanın işe yaramadığı kesin bir kere yüzüne yansıyor,çirkinleşiyor insanın bakası gelmiyor o yüze.. benim için yoklar ,görmezden geliyorum.

Kendimle baş başa kaldığımda pişmanlıklarımla savaşmamak adına doğru olduğuna inandığım şeyleri yapmaya çabalarım. İyi ya da kötü. Olağanüstü bir dönüt beklemediğimden dolayı hayal kırıklığına da uğramıyorum.

iyilik yada kötülük karşıda ki kişinin değerlendirmesine göre değişen bir durum sonuç olarak
ama kişi bunu bile isteye yapıp sonrasında hissettiği şey üzerinden mutluluk duyuyorsa kim ne diye bilir
gerçi bunu yazarken konuyu biraz derinlemesine açtım
gayet kötü sonuçlar çıkabildi
onun için siz siz olun duygularınızı bastırın

Geçen bu konu hakkında bir arkadaşımla konuşmuştuk. Nasıl bir yarar bekleniyor anlamadım? İyi insan olmak nedir? O konuda da hem fikir olamadık. Sonra tartışmayı bırakıp içtiğimiz ev yapımı limonataya sövdük ne çirkin bir şeydi hangi evde yapmışlar bunu. Gerildim yine.

iyi olana iyi olmak kolaydır, iyiyseniz sizi aslında iyiliğinizi hak etmediğini bildiğiniz birine karşı iyi olmaya davet ediyorum. Çabalayın o kişi için, en azından deneyin bir bakalım.

Yaşadığı deneyimler insanı temkinli yapar ama kötü yapmaz, kötü olmamalı veya kötülüğüne bahane aramamalı.

Geri