İyi biri olmanın olumsuzlukları var mıdır?

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 589 gün önce görüldü
Ne dersiniz hep iyi olmanın, iyi birisi olmanın olumsuzlukları var mıdır?

Seçimleriniz ile yaşamınız şekillenir ve benzer de benzeri çeker. İyi olmak ve iyiliğe yönelmek sizi çoğu olumsuz durum ve beladan korur. Yakın çevreniz de böyle insanlardan oluşur.

Kötülüğe prim veren insanlardan uzak durun ve iyilik yapmaktan asla vazgeçmeyin çünkü kötülük yapan er ya da geç karşılığını alacaktır. Bu kural asla şaşmaz.

Hem iyi hem adil olmaya çalıştım yıllarca ama adil olmanın çok nankörlüğünü gördüm. Hakedene hakkını veriyorum artık. Bu da adil olmak bence

Hem iyi hem adil olmaya çalıştım yıllarca ama adil olmanın çok nankörlüğünü gördüm. Hakedene hakkını veriyorum artık. Bu da adil olmak bence
Kötülük yapandan uzak durmak gerekiyor ve kötülükle beslenen insanlara tavrını koymak en doğrusu. Sana yanlış yapılıyorsa elbette uygun şekilde haddini bildirip mesafeni koyarsın ancak kötülüğe, kötülük ile karşılık vermek, karşı tarafın seviyesine inmek olur ve sana da zararı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ne
Kötülük yapandan uzak durmak gerekiyor ve kötülükle beslenen insanlara tavrını koymak en doğrusu. Sana yanlış yapılıyorsa elbette uygun şekilde haddini bildirip mesafeni koyarsın ancak kötülüğe kötülük ile karşılık vermek, karşı tarafın seviyesine inmek olur ve sana da zararı olacaktır.
Hangi birisinden uzak duracaksın ki ben doğru bildiğimden şaşmadım fakat beni en çok üzen şey beni bir zamanlar üzen insanların belli zaman sonra bana ağlamaları ve benden merhamet beklemeleri. Bu beni neden üzüyor biliyor musun ? Eğer merhamet etmezsem kötü olan yine ben olacağım. Üzülürken de affederken de iyi olmanın yorgunluğunu asla anlayamaz kimse.
İnsanlardan uzak durmak namünkün Lefty biri gider biri gelir hayat bir film ve roller ve figüranlar sürekli değişiyor.

Hangi birisinden uzak duracaksın ki ben doğru bildiğimden şaşmadım fakat beni en çok üzen şey beni bir zamanlar üzen insanların belli zaman sonra bana ağlamaları ve benden merhamet beklemeleri. Bu beni neden üzüyor biliyor musun ? Eğer merhamet etmezsem kötü olan yine ben olacağım. Üzülürken de affederken de iyi olmanın yorgunluğunu asla anlayamaz kimse.
İnsanlardan uzak durmak namünkün Lefty biri gider biri gelir hayat bir film ve roller ve figüranlar sürekli değişiyor.
Ben de özür dileyene karşı nezaketliyimdir ancak tedbiri de elden bırakmam ve mesafeyi koruyup gözlemlerim, olur da aynı hatayı yapıyorsa da hiç affı yoktur doğrudan silerim.

Yanlış yapan ya da haksızlık yapanlara ve bu durumu alışkanlık haline getirenlere çok taviz vermemek gerekiyor.

Sen mesafeli durduğunda, o kişiye yanlış yapmış olmuyorsun hatta tam tersi yaptığı yanlışı kabul etmediğini ifade etmiş oluyorsun ki doğru olan da budur.

Her türlü kötü söz ve davranışı siniye çekip kabullenmek ne yazık ki karakter zayıflığıdır ve böyle insanları kullanmaya çalışan çok olur.

• Beğen
Tepkiler: ne
Uzmanlık alanı insanlardan yararlanmak olanlar da kendilerini kendi alanlarında en iyisi olarak görürler.

Israrla peşinden koştuğunuz kişi 2 sene sonra manitasindan ayrılınca " nasılsın " mesajını alırsınız.

İyi olmayın zaten. İnsanlar sizi aptal yerine koyup her türlü kötülüğü yapıp sonra aynı şekilde karşılık alınca mağdura yatıyor…

iyi olmak zaten teknik olarak birilerinin çıkarına göre hareket etmekle eş değer.
yani insanların yararına davrandığınız sürece iyisiniz, diğer türlü kötü görünmenizin nedeni çıkarlarının artık sizden beslenmiyor olması.

Bir kere ircde sokakta kalan kıza evimi açmıştım o ne yaptı vay be ne günlerdi

Geri