İyi bir diktatörlük kötü bir demokrasiye tercih edilebilir.

Konu sahibi son olarak 1670 gün önce görüldü
İyi bir diktatörlük kötü bir demokrasiye tercih edilebilir demiş biri. Siz ne diyorsunuz ?

Bizim kötü demokrasiler kötü diktatör seçiyorlar.

Iyi diye birşey yok sanırım bu ülkede.

Kötü demokrasiye sahipken eforu iyi bir diktatörlük için mi, iyi bir demokrasi için mi harcamalıyız? Bazen başarısız olsanız da düşüncedeki güzellik sizi avutur.

İnsanlığın gelişim çizgisine ters yönde seyir etmek kimseye hiçbir şey kazandırmaz.

Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. Bugüne kadarki kötü demokrasi de bu cümleyi savunanların ürünü, istedikleri diktatörlük eğer kabul görürse o da onların ürünü olacak. Her iki önerme de halkın çıkarları ile uyumlu değil.
Çok şey yazılabilir ve çizilebilir ancak uzatmak yersiz olur.

Diktatörlükler iyi değildir ki, demokrasi de öyle aham şaham bir şey değil zaten.
Asıl olan, eğitimli, bilgili, alanında uzman kişilerin yönetimde olmasıdır. Yoksa işe yaramaz boş ve niteliksiz insanlarla bir ülke ancak bu kadar oluyor. :)

En kötü demokrasi bile diktatörlükten iyidir. Diyen halt etmiş.

Kime göre iyi

Bizim şuan için bir şey deme hakkımız var.
Hak :) aklına kimler siyahı soktu.
Sayenizde aklımızdan olduk.

Bilinçsiz halkın demokrasi anlayışı zaten diktatörlüğü hazırlayacaktır.
Bunu en güzel anlatanlardan biri Platon'dur.

"Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ancak toplumun kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye, tek bir kişinin mutlak, sınırsız biçimde iktidarı elinde tuttuğu bir siyasal sisteme evrilir. Halk övülmeyi sever. Onun için güzel sözlü halkavcıları (demagoglar) yetersiz de olsalar başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği de sanılır.
Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse, oligarşi, az sayıda kişinin iktidarı elinde bulundurduğu düzen oluşur. Sürdürülürse halk avcıları, demagoglar türer. Halk avcılarından (demogoglardan) da diktatörler çıkar.”

Diktatölük nedir? Demokrasi nedir? bilmiyorsunuz ki. Size dayatılanı söylüyor ve kabul ediyorsunuz. Fikirsiz ve zikirsiz bir toplumsunuz.

Neymis ismeyl.
Anlatir misin?

Diktatölük nedir? Demokrasi nedir? bilmiyorsunuz ki. Size dayatılanı söylüyor ve kabul ediyorsunuz. Fikirsiz ve zikirsiz bir toplumsunuz.

İsmail sana zem zem suyu yerine alttan alttan alkol mü veriyorlar?

Neyin kafasını yaşıyorsun? Hiç okula gitmedin mi, yoksa burada yaşın büyük diye sallayıp 9 yaşında biri misin çözemedim :D

Önemli olan halkın zeka seviyesinin yüksek olması lazım.
Bilgili, zeki olursa başta ki yöneticinin doğru mu yanlış mı yaptığını sorgular.
Zeki insanlar varsa kötü olan demokrasiyi düzeltebilirler.

İnsanlar neden aptal olmayı seçiyor, birinin eteği altında yaşamayı tercih ediyor, biat ediyor anlamıyorum.
Lan biraz kendinizi önemseyin, onun bunun malı olmayı yeter artık.

O sözü söyleyen satılıktır, güç kimdeyse ben onun yanındayım diyendir.

Önemli olan halkın zeka seviyesinin yüksek olması lazım.
Bilgili, zeki olursa başta ki yöneticinin doğru mu yanlış mı yaptığını sorgular.
Zeki insanlar varsa kötü olan demokrasiyi düzeltebilirler.

İnsanlar neden aptal olmayı seçiyor, birinin eteği altında yaşamayı tercih ediyor, biat ediyor anlamıyorum.
Lan biraz kendinizi önemseyin, onun bunun malı olmayı yeter artık.

O sözü söyleyen satılıktır, güç kimdeyse ben onun yanındayım diyendir.
Tam kendini burada tarif etmişsin. Adam poposunu sallasa ne güzel geçlere selam vermiş diye paylaşıyorsun.

Neymis ismeyl.
Anlatir misin?
Kendi kaderine kendi iraden ile karar verebilmektir özgürlük. Özgürlerin çoğunlukla verdiği ortak karara da Demokrasi denir. Bizimkiler başlarındaki ne derse, onun Pağanlığını yapar ve bunu Demokrasi sanır. Çünkü kendilerini düşünme ve analiz kabiliyetleri sıfır. Hazır şabloncu bizimkiler. Maalesef.

Monarşi diye başlığı değiştirsek .diktatörlük itici geliyor .demokrasi olacağına monarşi olsun demokrasilerde 5 yıl ülkeyi yönetip gidiyorlar hesap vermek yok

Tam kendini burada tarif etmişsin. Adam poposunu sallasa ne güzel geçlere selam vermiş diye paylaşıyorsun.
Sende Allah yerine ölümlü birine biat etmeyi ona kul köle olmayı seçiyorsun.

Allahın emirlerine şirk koşuyorsun.
Müslümanlıkta Allah’a mı biat edin deniyor yoksa bir insana mı?

Geri