Isyerinde yasanilan dram, dedikodu ve ikiyuzlulukler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
modern zamanın hayatta kalma oyunları mı... bu konuyla ilgili daha iyi bi tanım yapılamazdı heralde. galiba thalassa hanıma aşık oluyorum.

Rekabet olan her yerde yaşanan bir durum ne yazık ki...

İnsanın olduğu her yerde olabilir. Bu karakter ve menfaat ile şekillenir. İlkesiz ve ego budalası insanlar bundan faydalanmayı ve kime yanaşacağını da iyi bilir.
Neyse ki bizim iş yerimiz bu açıdan huzurlu. Ekmek parası kazanılan yerin huzuru nimettir.

kuyu kazma çekememizlikle gelen aşşağı çekme düşüncesi
affı yoktur valla en keskin çizgilerimden.

doğduğuna pişman olmak istiyorsan uğra hayatım

Her iş yerinde var böyle insanlar ve huzursuzluk yaratmaktan başka amaçları olmuyor. Sorun yaratan kişi yönetici konumunda ise o zaman iş daha da zorlaşıyor.

İnsan mı? Yeryüzünün insan görünümlü şeytanları. Hepsini anakondalar yesin

bazen dedikodu kötü olmuyor. bir durumu bir kişiyi eleştirmek, deşarj olmak, bir nevi rahatlamak için yapılıyor. 8:30'da başlayan mesaiye 10 ve sonrasında geliyorlar, bunun dedikodusunu kendi aramızda sürekli yapıyoruz diye dedikodu yasaklandı bize : / uyarıldık. vazgeçtik mi? hayır, devam.

Bazi işyerlerinde öyle entrikalar dönüyor ki taht oyunları bk yemiş. Aşırı saf değilseniz kısa bir müddet gözlemden sonra kimin ne bk olduğunu anlayabiliyorsunuz. Özellikle iş yeri ortamında gereksiz samimiyete, laubaliliğe gerek yok. Arkadaşlarınla anlaşıp gittiğin bir mekan değil, mecburiyetten gittiğin bir ortam olduğunun farkında olunması gerek. Dedikodu bizim toplumumuzda yaygın olduğu için işyeri ortamında bile bunu sürdüren kenar mahalle insanları olabiliyor. ( la plesk dedikodu ile ilgili üstte senin yorumun var, sakın ola üzerine alınma)

özellikle ofis ortamlarında bu söylediklerim daha yaygın. Mümkünse takacaksın kulaklığını, akşama kadar çıkarmadan çalışacaksın bu tiplerler muhatap olmamak için.

bazen dedikodu kötü olmuyor. bir durumu bir kişiyi eleştirmek, deşarj olmak, bir nevi rahatlamak için yapılıyor. 8:30'da başlayan mesaiye 10 ve sonrasında geliyorlar, bunun dedikodusunu kendi aramızda sürekli yapıyoruz diye dedikodu yasaklandı bize : / uyarıldık. vazgeçtik mi? hayır, devam.
bunun uyarısını yapan utanmalı kendinden...

şu an bulunduğum şirkette, yaklaşık 8 yıldır çalışmaktayım ve neredeyse böyle bir sorun ile hiç karşılaşmadım. ama eski şirketim (ki orada da bi 6 yılım var) tam bi kurtlar sofrasıydı, kimi düşürürlerse kuzu çevirme yapıyolardı. emeğinin karşılığını almak nedir şu an bulunduğum yerde öğrendim. çş<3

Is hayatimda yasadigim en buyuk dram yillar once nisan 1 sakasi yapmistim iceri girerken bir elemana. " filanca eleman isten atildi" ( bahsedilen eleman hakkinda hep soylenti olurdu)
Tabi karsimdaki sasirdi ve nisan 1 dedim gulduk gectik.
2 saat gecmedi butun warehouse elemanin gercekten kovuldugunu, bahsi gecen elemanin ben atiliyormusum isten deyip personel sefine sikayet edisi. Ve hepimizi toplayip meetingde bu iftirayi kim attiysa ciksin ortaya demeleri....

Saka olm saka anlamiyonuz mu... o benim son sakam olmustu o kisinin yerine ben atilabilirdim :d

müdürümüz, benzer departmandan kadın bi çalışanın doğum gününü kutlamak için herkesten para toplayıp pasta falan kesmişti, 5 gün sonraki benim doğum günümü de gün özeti çıktısından okumuştu.........

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Keşke sadece işyeri ile sınırlı kalsa…

ben insan sevmem diyorum
daha ne diyeyim

yakinda bizim isyerinde olacak olan seyler:

keske suraya olaylari ve sacmaliklari yazabilsem ya. anonim kalsaydim, kitap cikarirdim kitap.
ps: camera off coworker=ben

Geri