İsviçre'den Beypazarı Maden Suyu Uyarısı Tüketmeyin Tehlikeli

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İsviçre'nin gıda güvenliği dairesi, Türkiye'nin en çok tüketilen maden suyu markalarından Beypazarı'nın tüketilmemesi çağrısı yaptı. Açıklamaya göre Beypazarı maden suyunda, insan sağlığını tehdit edecek seviyede bor minerali bulundu.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye’de en çok satılan maden suyu markalarından Beypazarı hakkında dikkat çekici bir sağlık uyarısında bulundu. Kurumun internet sitesinden yayımlanan uyarıda, Beypazarı marka maden sularında aşırı yüksek miktarda bor minerali tespit edildiği açıklandı.

Beypazarı maden suyunun İsviçre'de satışının yasaklanması ve tüketilmemesi çağrısı yapan kurum, söz konusu miktarda bor mineralinin insan sağlığını tehlikeye soktuğunu, hamile kadınlarda çocukların gelişimini engellediğini belirtti.

Beypazarı ile ilgili hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyuna uyarı: Beypazarı marka maden suyunda aşırı bor içeriği

1713261888702.jpeg

Bern, 15 Nisan 2024 - Yapılan resmi inceleme kapsamında Beypazarı markalı maden suyunda aşırı bor içeriği tespit edildi. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi (BLV), etkilenen markanın maden suyunun tüketilmemesini tavsiye ediyor. BAK-SAN GmbH şirketi, etkilenen ürünü derhal satıştan çekti ve geri çağırma işlemine başladı.

Bu ürün nasıl bir tehlike yaratıyor?

Bor elementi doğal olarak yer altı suyunda ve dolayısıyla kayalardan ve topraktan yıkanabildiği için maden suyunda da bulunur. Borun fetal gelişimi ve doğurganlığı etkilediği düşünülmektedir. Bu nedenle uzun vadede sağlık riski göz ardı edilemez.

Hangi ürün etkilendi?

Ürün, marka: Beypazarı Karakoka maden suyu
Ambalaj: 20 santilitre
Lot numarası: 14/12/23 14/02/25 .0940 4
Son kullanma tarihi: 14 Şubat 2025
Satış noktaları: Çeşitli özel mağazalar

Etkilenen tüketiciler ne yapmalı?

BLV, etkilenen ürünün tüketilmemesini önerir."

Kaynak

İşviçre ne biliyor ya yalan haber inanmayın (evde koliyle maden suyu var) Sjsjs

marka diye bu olay gündem oldu ama geçende yüksek oranda tarım ilacı kalıntısı nedeniyle kuru incir ve antep fıstığını da geri gönderdi avrupalılar......... istediğiniz kadar örgüt sayın, gıda teröründen daha tehlikelisi yok bu ülkede........

haberi görür görmez, herkese attım; ister doğru, ister yalan. benim midem bulandı bi kere, mümkün değil içemem. YAŞASIN ÖZKAYNAK MADEN SULARI<34

Buna göre; bor elementi yeraltı sularında ve dolayısıyla kayalardan ve topraktan yıkanabildiği için maden suyunda da doğal olarak bulunuyor. Borun fetal gelişimi ve doğurganlığı bozduğundan şüpheleniliyor. Bu nedenle, uzun vadeli bir sağlık riski göz ardı edilemez.

dunyacom

sadece ilgili üretim tarihli ve parti numaralı ürünlerde bu sıkıntı varmış....... ama düşününce bu şirketlerde onlarca gıda mühendisi çalışıyor, bu mühendisler yüzlerce kez örnekler alıp analizler yapıyor (öyle varsayıyorum), bu sonuçlar sizde çıkmıyor mu....... nasıl paketlenmesine ve piyasaya sürülmesine onay veriyorsunuz...... marka değerine, ülke imajına ve en önemlisi insan sağlığına saldırı bu.......... benim gözümde terör suçu......

• Alkış
Tepkiler: ne
İşimiz yok onu mu takip edelim yok şu numaralı soda temiz falan diye üf en sevdiğim soda idi canım sıkkın şuan ya

İkili tartışmalara sebep olacak postlar silinmiştir.
Tartışmaya sebep olacak postların atılmaya devam edilmesi halinde 2 gün ban atılacaktır.

Bilgilerinize,

Ben yokum aslında Djsjsj

sadece ilgili üretim tarihli ve parti numaralı ürünlerde bu sıkıntı varmış....... ama düşününce bu şirketlerde onlarca gıda mühendisi çalışıyor, bu mühendisler yüzlerce kez örnekler alıp analizler yapıyor (öyle varsayıyorum), bu sonuçlar sizde çıkmıyor mu....... nasıl paketlenmesine ve piyasaya sürülmesine onay veriyorsunuz...... marka değerine, ülke imajına ve en önemlisi insan sağlığına saldırı bu.......... benim gözümde terör suçu......

net bilgi. içelim, içirelim.

Amaaan o dert bu dert ona da mi kafa yoralim birakin isvicreliler dusunsun tiz yani

Bu ülkedeki pek çok şeyde kimyasal, gdo mevcut. İmkanınız oldukça organik şeyler almalısınız…

tiviti gördüm de bu adamı hiç sevmiyorum......... çok medyatik......... hesabında life hacks videoları paylaşan doktora itibar etmem.........
kimdir nedir diye bakmadım. benim için önemli değil zaten. sağlığımızı etkileyen daha önemli konular varken beypazarı maden suyumu o listeye koyamıyorum.

Bu ülkedeki pek çok şeyde kimyasal, gdo mevcut. İmkanınız oldukça organik şeyler almalısınız…
Bizim artik butun icecek ve yiyeceklerde urunun uzerinede besleyici etiketi var. Urunleri bu siralamaya gore aliyorum cogu zaman.

Mesela E scoru olan bir icecekten tamamen uzak duruyorum kalori seker sagliksiz ne varsa iceriyor.

1000047514.jpg

Geri