İsviçre Nasıl Bir Ülkedir?

Konu sahibi son olarak 921 gün önce görüldü
İsviçre Nasıl Bir Ülkedir?

Batı ve Orta Avrupa’da yer alan, güneyinde İtalya, batısında Fransa, kuzeyinde Almanya ve doğusunda Avusturya ve Liechtenstein ile sınırı bulunan İsviçre 26 kantondan oluşan federal bir ülkedir. Topraklarının %60’ına yakın bir bölümünü Alpler’in kapladığı ülkenin yaklaşık 8 milyon nüfusu, büyük şehirlerin yakınında bulunan yaylalarda yoğunlaşmıştır. Ülke nüfusunun %30’luk bir kesimi ülkenin kuzey kesiminde yer alan Swiss Yaylası’nda yaşar. Başkenti Bern dışında ülkenin en büyük iki kenti Zürih ve Cenevre’dir.

Almanca, Fransızca, İtalya ve Romansça ile birlikte dört resmi dili bulunan ülke farklı bölgelerinde konuşulan çeşitli dillere de sahiptir. Yaklaşık ülkenin dörtte birini yabancı göçmenlerin oluşturduğu İsviçre’nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, 2015 Dünya Mutluluk Raporu’na göre ilk sırada yer almasıdır. Şeffaf ülke yönetimi, insan hakları, yaşam kalitesi ve ekonomik rekabet açısından yüksek bir standarda sahip ülkenin, tarihinde barışçı bir ortama sahip olmasının ve tarafsız yapılanmasının da raporda ilk sırada bulunmasında önemli bir etkisi vardır.

Genel olarak ılıman bir iklime sahip İsviçre’de yazlar kışlara göre daha nemlidir. Bu yüzden yağışların daha çok yaz mevsiminde görüldüğü ülkede kış döneminde daha çok kar yağışı mevcuttur. Temmuz ve Ağustos aylarında en sıcak dönemlerin yaşandığı İsviçre’de en yüksek ortalama sıcaklık 18 ile 28 derece arasındadır. En soğuk dönemlerin yaşandığı Ocak ile Şubat aylarında ise, ortalama sıcaklık -2’ye kadar düşer. Föhn rüzgarlarının etkili olduğu ülkede, özellikle bu rüzgarlar Alpler’in kuzey eteklerinde havanın ısınmasına ve kurumasına sebep olur.

Kayak merkezleri ve doğa yürüyüşleri ile turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan ülkede, özellikle yaz aylarında turist artışı gözlemlenebilir. Ayrıca bankacılık ve finans sektöründe faaliyet gösteren İsviçre'nin, gelişmiş ve güvenilir bankacılık sistemi ile Cenevre, Zürih gibi kentleri dünya finans merkezleri arasında yer alır. Dağlık yapılanmasına rağmen ileri ve modern bir teknolojiye sahip ülke, saatleri ve çikolataları ile ünlüdür. Tüm bunların yanında makine, dokuma, çimento sektöründe ön plandadır.

Kısa süreli ziyaretlerde en fazla 90 günlük vize veren İsviçre, Avrupa Birliği ülkelerinin anlaşma kapsamında Schengen vizesi ile giriş yapılan bir ülkedir.​

Zürih hariç Nyon dahil 18:00 den sonra hayatın bittiği bir ülkedir.
Hatem - Zürih'ten bidiriyor.

Sakindir, sessizdir. Insanlr cok superdir kendini sokakta rahat hissedersin
Daglari havasi ozellikle cikolatasi yeter insana. Yasanilasi yerlerden biri. Baska hayalim olmasa orda yasamak isterdim..

Yeşili, mimarisinin tarihi dokuyla olan barışıklığı, avrupa ekonomisinin bel kemiği niteliğinde ekonomisiyle anılan bir ülke...

Buraya attığım resimlerden ne kadar masal diyarı bir yer olduğunu az çok göreniniz olmuştur belki.
Burada zengin il/ilçe yok aslında. Biraz yukarıdan bakınca herkes köyde yaşıyor bence ^^ Deniz sahibi olmasakta harika gölleri vardır. Her pencere ya yeşil ovalara ya da göllere sahiplik eder.

Gece hayatı pek canlı olmayan, bazen racist insanlara denk gelseniz de (ki bu insanların çoğu yaşlıdır) çoğunlukla güler yüzlü insanları mevcuttur.
Benim ağzımın açık kaldığı şey ise kesinlikle disiplinleridir. Randevularınız, iş hayatınız, oturum süreleriniz incelikle didiklenir. Benim gibi kalabalık bir şehirden gelirseniz hiç de alışamıyorsunuz bu hayalet ülkeye :T:

Gece kapı açık kalabilir, kilidi kapının üzerinde unutup gidebilirsiniz. Döndüğünüzde her şeyi aynı bulabilme olabiliteniz çok yüksektir
Güvenilir bir ülkedir.

Binaları dünya savaşlarından kalmadır. Yenilenme zamanı gelince bakım onarım yaparlar ama yıkmazlar. Mimari yapısını ve ahşap konaklarını hayranlıkla izler ve senaryo yazarsınız. (en azından ben)

Romansça dilini hemen hemen sadece çok yaşlı ve yerel insanları bilir.
İstanbul'dan küçük bir ülke, 4 dil ve onlarca ırk var, kimse kimsenin ırkına, diline, dinine karışmıyor ve üzerinden prim yapmıyor. Siyaset burada yok. Oy günü gelir gider kullanırlar hepsi bu.

İklimi ılıman evet ama kış ayları -2 değil -30u gören bir ülkedir. Bütün sene boyunca 4 ya da 5 kez 30 derece bir sıcaklık yakalarsınız.

Ekonomik olarak çok iyi kazanç sağlansada, burası çok pahalı bir yer. İşçilik çok pahalı.
Çoğu ürün ithaldir. Kendi üretimleri daha pahalıdır.
En güzel ithal şey rakıdır :p

Çikolata, saat haricinde peynir üretimi muazzamdır. Bunun akabinde raclette ve fondue yemekleri meşhurdur.

Ama ne kadar güzel olursa olsun burası yaşlıların ülkesi. Huzur evi gibi bir yer.

Aklıma ilk bunlar geldi sevgili Maria Puder.
Dilerim keyifli bir okuma olur sizin için.

Çok teşekkürler Rati gezmelik ve fotoğraflik olduğunu düşünüyorum ben de kesinlikle ve tez vakitte istediğiniz memlekette uyanirsiniz inş : )

Neticede bir Trabzon degil .p

Yol boyunca oooo aaaa diye sesler cikabilirsiz doga guzelliginden. Vakit bulup cokca gezemedim ama begendigim ulkeler arasinda. En cokta uzumleri o yuksek tepelerden borular esliginde asagiya atmalari cok ilgimi cekmisti.

Geri