İsviçre Bankaları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Genelde mal varlığı yüksek olan kimselerin yada mal varlığı hakkında dedikodu yapılan kimselerin İsviçre Bankaları'nda serveti olduğu yaygın bir dedikodur.
An itibariyle benim de aklıma takıldı. Niye tüm zenginler İsviçre Bankaları ile anılıyor? Ne oluyor bu bankalarda? Başka memleketlerin bankalarında ne oluyor diye...
Kutsal bilgi kaynağımız Google'da ufak bir araştırma sonucu cevabına ulaştım. Efendim, bu bankalara yatırılan paranın akıbeti ülkedeki siyasi istikrar ile doğru orantılıymış. Yani ülkede siyasi istikrar konusunda şüphe yoksa sermaye sahibi paralarını gönül rahatlığı ile yatırıyorlar. Örneğin kim yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkeye yatırım yapmak ister ki?
İşte İsviçre isimli ülke, yıllardır siyasi istikrarın ve "demokrasi" beşiğinin merkezi olması ve eskiden beri uluslararası sermaye ve para merkezi olarak bilindiğinden ötürü sermayedarlar, işadamları ve çeşitli kuruluşlar paralarını burada muhafaza ederlermiş. Bunun yanı sıra bankaların gizlilik ilkesinden ötürü ayrı bir çekiciliği olması durumu da var.

kullanmisligim var ve diyorum ki suisse bankalari forever <3
bu ulkenin herseyini seviyorum

Tayyip'in adı da geçiyordu bu bankalarda.
ama yalandır,olmaz öyle şey,zannetmiyorum,yok,ı ıh..

Geri