İsveç'te Yılın Kahramanı Seçilen Bir Türk Kadını!

Konu sahibi son olarak 915 gün önce görüldü
İsveç'te yaşayan 63 yaşındaki Fatma İpek Alcı, 'Yılın Kahramanı' ödülüne layık görüldü. 7 çocuk annesi Alcı, ödülü 'Yol Gösterici' dalında aldı.

Stockholm'de yaşayan Alcı, iki yıl önce Türkiye'den gelen kadınları toplayarak bir güvenlik derneği kurdu.

s-d7e2d3e578bc51e618de4a682750fe8161e01813.webp

Daha sonra, derneğe üye olan 20'den fazla kadınla beraber cuma ve cumartesi akşamları yaşadıkları mahallenin güvenliğini sağlamaya başladı.
s-f68b66c62fc457ea00eb8002cc03c302080a1fe2.webp

Alcı bu girişimiyle, İsveç'in önemli gazetelerinden Aftonbladet tarafından düzenlenen yarışmada, 'Yılın Kahramanları' arasına girdi.
s-dd19d927888c6f3a00b7f931ea8c1f1f6de2ed9e.webp

Törene katılan İsveç Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson, 'Yol Gösterici' dalında 'Yılın Kahramanı" seçilen Fatma İpek Alcı'yı tebrik etti.
s-646452871e38af8e69643aaa1e74de37a532dab7.webp

Konya'nın Kulu ilçesinden 30 sene önce İsveç'e geldiğini vurgulayan Alcı, ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
s-f115bee68b8242fd358cb977aff0a06e2ab819cc.webp

Hikâyenin kalan kısmını kahramanın cümlelerinden dinleyelim: "Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını kıran gençlere engel olduk."
"Derneğe üye 20'den fazla kadın cuma, cumartesi Fittja Mahallesi'nde gece yürüyüşüne çıkarak, mahallenin güvenliğini sağlamaya özen gösterdik. Geceleri mahallede olay çıkartan, dükkanların camını kıran gençlere engel olduk. Türk kadınlarının evde oturmadığını ve sosyal hayata olan katkılarını gözler önüne serdik. Bizim bu yaptığımız girişim, belediye ve polis teşkilatında takdirle karşılandı. Onlar da bize her türlü desteği verdi. Zaten ödül töreninde de sahneye diğer kadın arkadaşlarımı da çağırarak onurlandırdılar. Böyle bir inisiyatiften dolayı göçmen kadınlara yol gösterici olarak yılın kahramanı seçildim. Bu ödülü Türk kadınları adına aldım.” dedi.

Onedio

Her haltı Türk kadınlığına yormaktan ne zaman vazgeçeceğiz acaba. Buu daha dikkat çekici ve aşağılayıcı olmuyor mu? Yani ekstra bir kanıtlama çabası var. Türk kadını oturmuyor desinler de ne olursa olsun, gerekirse Pazar günleri de 51. bölgeye ücretsiz aşure dağıtırsınız.

Esenyurta da bekleriz kadınlarımızı. Daha pazar günü gündüz vakti oturduğum apartmana eli sopalı 10 tane adam saldırdı. Geçen hafta da karşı evdeki evli komşumuza aşık olan bi adam pompalı tüfekle kadını evinde rehin aldı. Dün gece de arabasını parketmeye çalışan arkadaşım arabada eşi ve çocukları olduğu halde silahlı çatışma arasında kalmış. Kurşun şoför camını kırıp gösterge saatine girmiş.
İsveç polisi cam kıran gençlere engel olamıyorsa Allah bizim polislerimize yardım etsin.

Müge Anlı'ya Nobel ödülü verilmesi lazım bu mantığa göre. Havasından mı, suyundan mı bilmiyorum. Yurtdışındaki Türk kadını haklarının bilincindeyken, her türlü erkek şiddetine direniş gösterirken, İpsala'dan adım atmayagörsün 'kocam değil mi; sever de döver de?' kafasına giriyor. Kabın şekli neyse kadınlar da ona göre şekil alıyor. Zira yukarıdaki teyzemizde tam da kocasından dayak yediği için kendisine sığınan kadına, 'erkek adamdır, yapar, hoş gör' diyen akraba tipi yok mu?

Geri