İstediğiniz bir şeyin bir süre sonra tam tersini istediğiniz oldu mu?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Fikirleri çabuk değişenlerden misiniz ? Sabit fikirlilerden misiniz?

Soruş yöntemine göre ikisi de olumsuz özellikler. Ancak şartlar değişim gösteriyor elbette ki bazen yanlış düşündüğümüzün çok sonra farkına varabiliyoruz. Zararın da neresinden dönersen kardır görüşüne dayanaraktan yanlış düşüncelerden vakit varken kurtulmak lazım tabi.

Tipik Z kuşağı davranışı. 2000 sonrası kuşak böyle. Bir an çok istiyorum olmazsa ölürüm dedikleri şeyden ertesi gün nefret eder vazgeçer. Teknoloji sonrası çocuklar bu hale geldi.

Sicak istiyordum kemiklerime kadar yanmak, buram buram terleyip sicagi icime cekmek, nasil desem hamamsi bir ortam. Amaaaa gercekten pisman oldum, hayatimda boylesi sicak bit ysz gecirmedim.

İstediğim şeye göre değişiyor bu.
Eğer geri dönülmez bir şey ise istemem. O fikre zaten aşinayımdır ve böyle devam etmesini temenni ederim.
Ufak tefek şeyler de tabi ki tam tersini istediğim oluyor.

Çocuk'ken Polis olmak isterdim. Sonra duydum ki, Askerler Polisi dövermiş. Asker olmaya karar verdim. Sonrasında duydum ki General tüm Askerleri dövüyormuş. General olmaya karar verdim. Sonra büyüdüm ve Askere çağrıldım. Askerlikten nefret ettim. Asla bir daha Asker olmam.

lisedeyken dua etmistim. Allahum n'olur benden birileri hoslansin veya asik olsun diye. nasil bir duygu acaba, nasil bisi bu, hissetmek istiyordum. ben asik olayim istemiyordum ha. baskalari bana asik olsun istiyordum. eh, iste sonra oldu. ilk basta hosuma gidiyordu bu ilgi. sonra birisi daha oldu, sonra birisi daha oldu. bu duyguyu yeteri kadar tadinca ve tadsizliklar yasayinca, Allahum n'olur bunlar beni daha sevmesin. istemiyorum daha Allahim diye dualarla son buluyordu
~13 yasindaki thalassa

• Kahkaha
Tepkiler: W
Zamanla mantıklı gelmemeye başlarsa en aklıma yatan yöne doğru giderim.

geçen seneden beri hayatımı degistirecek bir şey için çabalıyorum, gece gündüz uğraşıyorum.
kesinleşti sayilir bir kaç hafta önce ama ben artık o şeyi istemiyorum.

Oldu

Her gens kizin basina gelir bunnar

Yaşanan süreçte şayet isteklerimin benim için olumlu sonuç yaratmayacağına kanaat getirsem hiç bocalamadan kararımı değiştiririm.

İmkanlarımı bilirim. Çok sevdiğim bir saat var, 510 bin lira. Hiçbir zaman alamayacağımı biliyorum. Şöyle diyeyim, o saate ulaşmak pek mesele değilse de o ulaşılabilir lüksü sürdürebilmek çok büyük mesele benim adıma. Bu benim hayal saatim mesela. Hayal saatim de düşük bütçeli aslında, horolojik bakımdan 200 bin CHF seviyelerine de çıkabiliriz gayet.

Hayali bir kenara atarsak istediğim şeyler bir adım uzağımda olan şeylerdir, onlara da insan veya meta, keyfim yeterse ulaşabilirim. Ve tersi olmaz, istediğim şeye ulaşıp memnun olurum. Fakat insanoğlu doyumsuzdur, bir sonrası hep istenir.

Evet dönem değişince istekler de değişiyor

İstediğim şeyler zamanla değişebilecek ya da değer kaybına uğrayacak şeyler değil. O yüzden cevabım hayır.

Geri